mislim da nasa policija nije za tak nesto. ne mogu nac, aute, a kak ce onda jedan mob. jedino da taj sms posaljes nekome od frendova
Program služi tome da ako vam ikada ukradu mobitel, naravno prva stvar koju lopov radi je vadi karticu. Nakon što lopov umetne svoju karticu ili je umetnuta bilo koja druga SIM kartica program šalje sve podatke o umetnutoj SIM kartici na određeni broj.
To bi najvjerovatnije trebalo pomoći policiji te oštećenom vlasniku da sazna informacije o lopovu od određenog operatera. Koliko bi takve stari pomogle u HR to ostavljam vama na rasplaganju
Eye On Theif
mislim da nasa policija nije za tak nesto. ne mogu nac, aute, a kak ce onda jedan mob. jedino da taj sms posaljes nekome od frendova
Nemam potpisa, jer neznam kaj da napisem!:-(
ExCenTric ima pravo, ali mene opet fasciniraju ovakvi alati. Za 10 godina ce iz uredjaja iskociti lisice, zakljucati lopova za prvu ogradu i napendrekati ga.
:-)
zgodno od programa, još kad bi slao i položaj.
Inače već postoji program na mobitelima koji prepoznaje vlasnokov hod (uči ga) te u slučaju promjene hoda mob se blokira.
Znači potrčiš i mob je zaključanIzvorno postao HCSC
Jer on uči hod...
Seriously?
Izvorno postao HCSC
Koliko je to korisno paraplegicarima?
![]()
Pa zanimljiv program ali je zanimljiva stvar sto svaki mob ima druagaciji imei i ak se nevaram operator bi mogao provjeriti taj imei i videjti jeli mob ukraden tako da bi se SVI ukradeni mobiteli mogli naci (jos uzmemo u obzir da se svaki mob spaja na 3 odasiljaca i bas zbog toga se moze naci mob u razliku od metar dva) tako da policija oce moze naci sve mobitele ali to je previse posla jel...
Istina ali ovo policiji i opertaeru olakšava stvar barem malo, a pošto je u pitanju naša policija možda i nešto naprave da dođeš sa nečime ovakvime
Izvorno postao Codiac
Provjereno znam da svaki operater u svakom trenutku moze nadzirati polozaj mobilnog uredjaja. Policija je takodjer upoznata s tim, no to je i za jedne i za druge "previse posla".
znam i ja da operator moze nadzirati polozaj uredjaja samo nisam 100% siguran jeli moze reci o kojem je uredjaju rijec ili ti prevedeno jeli moze ocitati imei![]()
Uglavnom kao sto kazes to je previse posla za nasu prezaposlenu policiju...
pa meni je nekako u glavi da se korisnik sa IMEI brojem prijavljuje na odasiljace oko sebe... ili je to serijski broj kartice?
sa serijskim brojem kartice se prijavljujes na odasiljasce![]()
Mislim da mob emitira IMEI ali ne i broj kartice, to se može otkriti posebnim programima koje posjeduje operater. Barem tako mislim. Inače program je dosta ok jer šalje odmah sve podatke na određeni broj tako da i policiji to olakšava posaoIzvorno postao perich
Bookmarks