Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 9 od 9

Hybrid View

Svježe registriran
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Problem sa bluetooth-om

Zdravo,
    kupila sam si bt, i sve je radilo kako treba, sada zadnje dane.. pa steka nesto. Kad mi hoce sestra prebacit kakvu pjesmu (mp3) s njenog telefona, koji je isti kao moj, motorola v360, mi napise, da nema dovoljno prostora, isto tako i njoj, kada ja pokusavam prebaciti sa svog. Iako je na telefonu jos 1300kb prostora a na kartici oko 50000kb.. ne razumijem sta mu je odjednom??!
    Problem se pojavljaje i kada zelim, da prebacim iz racunara.. bt ukljucim, dodje do povezivanja i telefon "usuti", a na kompu pise "failed".. napominjem, da je sve radilo do neki dan, odjednom se je to pocelo pojavljivat. Da li sam ja nesto pritisnula na telefonu ili...?
    Hvala za pomoc.

Forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    v360v
    Operater
    VIP
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pokušaj isključit mob, izvadit te opet ubacit karticu. to bi trebalo riješit problem. (meni je)

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Motorola K1 i L2
    Operater
    VIP i Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao iskrica
    Kad mi hoce sestra prebacit kakvu pjesmu (mp3) s njenog telefona, koji je isti kao moj, motorola v360, mi napise, da nema dovoljno prostora, isto tako i njoj, kada ja pokusavam prebaciti sa svog. Iako je na telefonu jos 1300kb prostora a na kartici oko 50000kb.. ne razumijem sta mu je odjednom??!
    Motorole ponekad znaju poludit u nekim segmentima, iz čista mira. BT najčešće poludi, ali ga obično riješi, kako si već dobila odgovor, iskljuivanje i uključivanje telefona. Ako to nije pomoglo, pokušaj resetirati telefon (Podešenja, Početna postava, Glavni reset).

Jesi sigurna da je MP3 koju ti je sis slala bila kraća od 1300 kb? Ukoliko je bila cijela pjesma, trajanja nekoliko minuta, sigurno je bila veća od toga. Za zvona ja radim MP3 oko 30 sec, mono 32 kbps i oni su oko 100-120 kb dugački. Bez trikova, većina Motorola ne sprema primljeno na TF karticu, samo u svoju memoriju (telefona). Probaj nešto prebaciti s telefona na karticu da oslobodiš memoriju. Obriši nepotrebno. Ja sam na v360v dobio 8 MB slobodnih u telefonu (što sam obrisao sam većim dijelom opisao u sticky poruci o Modanju v360v).

Svježe registriran
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Probat cu kad dodjem kuci, jos jednom prebaciti.. prvo cu ga iskljucit pa vidjet da li ce biti kakve promjene. A inace seka je slala malo duzu pjesmu, zasto bi to bio problem?! Kad ona ima npr u svom telefonu oko 11 pjesama (cijelih MP3) a ja imam samo tri. Istina, da kad sam prebacila sve na karticu, telefon je ostao skoro prazan, i tad je islo.. ne ide mi nikako u glavu, zasto bi morala stavljati sve na karticu (slike se mi onda jako polako otvaraju) ako ona ima vec na svom telefonu vise pjesama od mene. I problem je kad stavim kljuc u komp, opet mi nece.. telefon mi pronadje ali nece da se konektuje.. ludim...

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Motorola K1 i L2
    Operater
    VIP i Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A inace seka je slala malo duzu pjesmu, zasto bi to bio problem?! Kad ona ima npr u svom telefonu oko 11 pjesama (cijelih MP3) a ja imam samo tri. Istina, da kad sam prebacila sve na karticu, telefon je ostao skoro prazan, i tad je islo.. ne ide mi nikako u glavu, zasto bi morala stavljati sve na karticu (slike se mi onda jako polako otvaraju) ako ona ima vec na svom telefonu vise pjesama od mene.
    Zato što imaš 1300 kb slobodnih u telefonu. To je nešto više od 1 minute normalnog 128 kbps stereo MP3. Ona ima telefon s više memorije ili šalje nešto s neke veće memorije. Ja imam 140 MP3 pjesama pa ne očekujem da ću ih moći poslati nekome (jer su meni na kartici od 512 MB). Zato što ih ja imam, ne znači da mogu i drugi.

...ne ide mi nikako u glavu, zasto bi morala stavljati sve na karticu (slike se mi onda jako polako otvaraju) ako ona ima vec na svom telefonu vise pjesama od mene. I problem je kad stavim kljuc u komp, opet mi nece.. telefon mi pronadje ali nece da se konektuje.. ludim...
    Ne čini mi se da sporije čita sa kartice u odnosu na telefon.

A ovo zadnje s komppom ne kužim. Ako je riječ o prebacivanju pjesama s PC na Mot preko BT, onda upali BT na kompu, u Exploreru pronađi pjesmu, pa lokalni meni, Pošalji, Bluetooth, pa na Motoroli stisni Pronađi me, pa na kompu reci neka traži telefon i onda mu pošalji. Ako ima dosta memorije. Brže je to napraviti kablom na karticu.

Svježe registriran
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nema ona telefon s više memorije, iste telefone imamo šalje sa kartice, ne iz telefona. Zar je i to bitno?? Jojj tehnologija nije za mene
    A za komp, upalim BT, komp mi pronadje telefon ali kad hocu "file transfer service" upalit..me pita (na telefonu) da li da povezem s kompom.. ali ja nemam uopste vremena da kliknem DA, jer mi iste sekunde prekine i na kompu mi se ispise "connection failed". Napominjem jos jednom, sve je radilo do neki dan..

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Motorola K1 i L2
    Operater
    VIP i Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nema ona telefon s više memorije, iste telefone imamo šalje sa kartice, ne iz telefona. Zar je i to bitno?? Jojj tehnologija nije za mene
    Pa jesam napisao "Ona ima telefon s više memorije ili šalje nešto s neke veće memorije", dakle, drugi dio rečenice pokriva i karticu

Dobro, komad si koji ne kuži tehniku ništa strašno, ako želiš naučiti i pokušati shvatiti. Nadam se da si barem zgodna u kompenzaciju (samo se šalim, da se ne naljutiš).

To su dvije odvojene memorije, s odvojenim kapacitetima. I ti bi njoj mogla poslati bilo što sa svoje kartice. Ali, bez modifikacija, većina Motorola ne može pohraniti primljeno na karticu, samo u svoju unutarnju memoriju. Dakle, sis ti šalje s jedne (velike) memorije a tvoj telefon automatski prima u drugu (malu) memoriju. I tu je problem jer pjesma ne stane u tu malu memoriju.

A za komp, upalim BT, komp mi pronadje telefon ali kad hocu "file transfer service" upalit..me pita (na telefonu) da li da povezem s kompom.. ali ja nemam uopste vremena da kliknem DA, jer mi iste sekunde prekine i na kompu mi se ispise "connection failed". Napominjem jos jednom, sve je radilo do neki dan..
    To što je do neki dan radilo, ne pomaže mnogo. Meni kad nema dovoljno memorije, lijepo ispiše da mu fali još toliko-i-toliko, pa to nije problem.

Ne kušim ovo s "upalit file..." napravi onako kako sam ti napisao u prošlom postu: iz explorera, loklani meni, pošalji, Bluetooth a na telefonu Pronađi me.

Telefon te ne bi trebao pitat jel se hoćeš povezat. To mi zvuči kao uparivanje. Meni kaže: spojeno, Dolazni prijenos, Prihvati (ime pjesme). Probaj ga prvo upariti, možda imaš neke egzotične drivere, meni je BT ugrađen u notebook i Win ga prepoznaje sam od sebe.

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    Samsung Galaxy Grand Neo
    Operater
    tele-2
    Godina
    47
    Bodovi
    15.715
    Nivo
    30
    Bodovi: 15.715, Nivo: 30
    Bodovi: 15.715, Nivo: 30
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja mislim da je iskrica pomješala file transever service i push object service.
    Preko file transvera bi trebala vidit multimedijalne foldere na mobu i s njima manipulirati slično kao u exploreru, a preko pusha ti direktno salje file, i mob pita dali prihvačaš ili odbijaš file (isto kao kad prek bluetootha šalješ nešto s jednog moba na drugi).
    E, sad očito ti je negdje u mobu podešeno prekratko vrijeme koje on čeka na odgovor prihvati ili odbi. Al kak se to može regulirat, neznam.
    Kupujem minsko polje za ugodne šetnje s punicom.

Svježe registriran
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konačno je proradillo samo sam isključila telefon, izvadila malo sim karticu, malo onu od memorije.. i kao puhnula zbog prasine i proradilo je.
    Decki puno vam hvala !

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Tips & Tricks - N6600
    By Pinocio in forum Općenito
    Odgovora: 47
    Posljednji post: 08-02-2006, 23:45
  2. seemplayer i Gaintable
    By t.n.t. in forum Motorola
    Odgovora: 13
    Posljednji post: 01-02-2006, 15:53
  3. EDR Bluetooth