Samo da se "pohvalim".
Brijem na Vario vec mjesec dana, konacno se odlucim i kupim ga, i skuzim da sam pocascen s mrtvim pixelom. Nije da bas bode u oko, vidljiv je samo na tamnijim podlogama jasno (pogotovo kod kamere), ali je bas po sred ekrana pa nervira.
![]()
Anyway, s obzirom da su ljudi u T-Mobileu nevjerovatno susretljivi i ljubazni, iskreno se nadam da ce mi ga zamjeniti, mada provjereno znam da proizvodjac tolerira mrtve pixele.
BTW, prve impresije onako iz rukava....
Spor je.
Yep, prespor je, pogotovo meni koji sam prije njega koristio iPAQ.
To se ne osjeti kod GSM funkcija, ali kod pokretanja softvera opci je dojam da bi to moglo biti brze.
Sporost se pogotovo ocituje kod pokretanja naknadno instaliranih aplikacija.
To sam na iPAQ-u rijesavao tako sto bih sve instalirao na SD karticu, no kako trenutno nemam istu za Vario, javit cu se naknadno kad programe spucam na nju pa cemo vidjeti kolika je razlika.
Za sad moram priznati da se u biti privikavam na njegov rezim brzine rada.
S tipkovnicom je nevjerovatan gust raditi.
To tvrdi covjek koji u zivotu nije nakucao vise od 20 sms-ova jer mrzim nabadanje po tipkama.
Ovo je totalni zaokret, od sinoc spamam sve frenodve.
:-)
No tipkovnica osim za pisanje SMS i ne suzi nicem drugome konkretno...
Sve se moze rijesiti preko screena, od pisanja podsjetnika, do vecih tekstova.
Sinhronizacija s MS Officeom je takodjer izvrsna.
Paket je solidan, torbica, sluske, kablovi, CD-i, manuali, a veseli zastitna folija za ekran koja je ubacena unutra.
![]()
Kvaliteta zvuka je iznad svhi ocekivanja.
Probao sam sve varijante, Vario <-> fixni, Vario <-> GSM i sve se cuje izvrsno.
Nema izoblicavanja zvuka zbog kojih sam strahovao.
Slusalice izvrsne, zvuk kod razgovora jako dobar, kod MP3 nikad nisam cuo bolji (sije iPAQ za 5 klasa)
Ono sto je glupavo rijeseno jest sto nema sinhronizacije izmedju uredjaja i SIM kartice.
Ne moze se prebaciti kontakte sa SIM kartice u sam uredjaj i tamo ih pohraniti jer SIM manager to jednostavno ne dozvoljava.
Moguce da brijem bez veze, ali u pola sata cackanja ja to nisam uspio rijesiti.
![]()

Odgovori uz citat

Bookmarks