kolko sam ja skuzio najplaceniji poslovi su oni najjrijedji, lakse je biti doktor (nije lako, ali je lakse), nego raditi na -20 na cesti, ali svatko moze asvaltirati cestu, ali nemoze svako zavrsiti medicinu ili neki slican faks.
kolko sam ja skuzio najplaceniji poslovi su oni najjrijedji, lakse je biti doktor (nije lako, ali je lakse), nego raditi na -20 na cesti, ali svatko moze asvaltirati cestu, ali nemoze svako zavrsiti medicinu ili neki slican faks.
Ali i što se 'lakoće' tiče nije baš tako - izuzetno je teško (fizički, ne samo mentalno) stajati na operaciji 8 sati pod reflektorima i bez mogućnosti nekog pomicanja (razgibavanja - statički fizički napor je najgori). A o odgovornosti ovdje da i ne govorim. Tak da mi netko ne spominje sabornike i riječ 'odgovornost' u istoj rečenici.Izvorno postao coma_zgb
No slažem se s tobom - tko nije htio/mogao provesti godine neprospavanih noći u učenju, neg je fino hladio jaja, uglavnom nemre očekivati da će imati neki super plaćeni posao.
No ima i iznimaka, naravno..
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Malo se s tim Saborom polupali lončiće, oću reć ne treba ga miješat s bilo kakvim poslom. Nema Sabor ni štakorčići koji sjede unutra nikakve veze s ekonomijom ni sustavom vrijednosti u raspodjeli dohotka, uglavnom zato jer sami određuju kolike će im plaće bit, tako da ga nije pametno uopće spominjat u ovakvim temama, a jedina tema u koju Sabor može spadati je crni humor.
Što se posla inače tiče, slažem se WB-om, ali potrajaće još dok to postane pravilo, naime ovih iznimaka je previše, a ****** kad imamo to što imamo. 45 godina socijalizma je naučilo ljude ne radit, a 10 godina HDZ-izma je proizvelo poptuno izvrnut sustav vrijednosti i nakaradno shvaćanje kapitalizma i tržišta. Sad sam već u politici, a to ne valja.....................aj bok
koliko znam ekipa koja radi tamo imala je prilike sama se izjasniti s kojim bi iznosom OD bila zadovoljna. Buduci da je tamo sranje takvo kakvo je, nebi se cudio da su pisali takve cifre samo da se zaposle. Ali nazalost postoji mogucnos da im agencija preko koje rade isplacuje te iznose a ona sama dobiva vise novaca.
dobar grah daleko se čuje
Stvar je jednostavna..Zakon ponude i potraznje.
ako je tako da zaposlenici imaju po 1600kn...obnda je to prestrasno jer tko ce prezivjeti cijeli mjesec od 1600kn...malo tko...osim ako je skrta osoba....
Veliki pozdrav od macka_os-a :)
Slazem se.
Isplati li se uopce raspravljati o tome kad ni ne znamo koliko oni rade niti tocno sta rade. Mozda je tih 1600 kn. u skladu sa tim faktorima, a mozda i nije, ko ce znat. Ali, na primjer, ja sam radila za 15 kn po satu, par dana za redom u prosjeku po 10 h dnevno posao od kojeg drugih tjedan dana nisam mogla nista drugo nego gutat andole dok mi me prode upala doslovno svakog misica koji mogu imat! No, bilo je onih koji su tako radili skoro svaki dan samo zato jer nisu imali drugog izbora. Takva je situacija kod nas i ako si jedan od onih koji mogu birat, onda budi sretan. Ali, isto tako je cinjenica da nitko nece iz postenja ili moralnosti dati vecu placu radnicima. Na trzistu je jedini cilj profit i tele2 ne daje manje cjene jer im je zao sta mi placamo velike racune, niti t-com daje vece place radnicima jer je to uredu, oni jednostavno gledaju sta im se vise isplati i iskoristavaju svaku situaciju na trzistu!
Samo da ponovno se vratim na ovu temu. Evo iz prve ruke sam saznao, od osobe koja se planira zaposliti (honorarno) u VIP SZK, da je pocetnicka placa tamo 1700 kn. Dakle, nikakvi sluzbeni mobiteli niti nekih 5000 kn mjesecno.
pa ko ti je rekao da su takve place i sluzbeni mobiteli u VIPu. To su nebuloze![]()
dobar grah daleko se čuje
Pa pricalo se, no ja sam stalno trubio da tako nesto ne mozes dobit kao honorarac niti u jednoj firmi.
Ne znam za honorarce, ali zaposlenici na neodređeno vrijeme imaju 5400kn bruto. To je oko 4.160kn neto. I službeni mob i broj.
Isto vrijedi za zaposlenike koji su na određeno, duže od 6 mjeseci.
Studenti preko SC-a zarađuju 25kn sat (kad sam ja radio bio je 28kn sat)
To znam, zato što sam do prije par mjeseci tamo radio.
Prvo preko student servisa 6 mjeseci, pa kao zamjena za radnicu na porodiljnom dopustu godinu dana.
Imao sam plaću 5400kn bruto, službeni mob s besplatnim pozivima unutar Hrvatske, božićnicu, uskrsnicu, bonuse...
Nije bezze Vip jedan od najpoželjnijih poslodavaca u državi.
I u t-mobileu je na neodredeno oko 4 soma, ali pocetna je 2 ili tako nesto, onda ako si dobar ucis mjesec dana da mozes na visu razinu, sta god to znacilo! I dobivas mjesecno 200 Kn. na mobu.
Zadnji uredio Peky : 23-03-2006 u 20:58
sinoc sam imao prilike razgovarati sa voditeljem tehnicke sluzbe u tele2(ne pitajte kako,cista slucajnost).on tvrdi da su uvjeti za rad odlicni,placa jeste mala(oko 2500kn),ali nije kriv tome tele2,nego tvrtka transcom koju je tele2 angazirao u pocetku rada,a sa svrhom pronalazenja lokacije za SZK,zaposljavanja djelatnika i dr.on tvrdi da tele2 novac za place daje transcomu,koji onda isplacuje djelatnike u SZK i tele 2 se ne mjesa u rad tvrke transcom.
Pa ne znam sto je cudno, vecina u SZK radi honorarno, poznajem osobu koja je pocela radit u T Mobile SZK honorarno, i dobiva 1800 kn.
Jebote vama je normalno da ljudi rade za 1800 kn ????
Nije ovo za mene ...
To naravno ovisi kolika mu je satnica...
A cuj, ima ljudi kojima je drago sta uopce rade...Izvorno postao tomislav10
Bookmarks