sori na mom neznanju, al ne kuzim bash koje portove??? ovo sve kaj imam pod universal serial bus controllers u device manageru, osim stavaka koje su zaduzene za vodafone? thnx, man!
sori na mom neznanju, al ne kuzim bash koje portove??? ovo sve kaj imam pod universal serial bus controllers u device manageru, osim stavaka koje su zaduzene za vodafone? thnx, man!
i am what i play
Eklektik.exe ne znam što da ti kažem, jesi li probao stavidi nekakav drugi adapter u PCMCIA slot. Pogledaj pod Notebooks#Tablet PC- PCMCIA II problem.
Tamo ćeš vidjeti kakav ja imam problem. Samo što meni ne izbacuje bsod, već mi stilta komp, a kad izvadim karticu van komp mi nastavi raditi tamo gdje je stao (čudno).
Raspitivao sam se okolo i nitko nije znao zašto se to događa, samo mi je jedan tip napisao nešto o "IRQ" interruptima ili tako nešto, još do sada nisam skužio što je umjetnik htio reći time.
Pa ako netko zna...javite
@observer
da, anoying problem imash! ovako, nisam probao s nikakvim drugim pcmcia karticama jer ih nemam, no dao sam si truda da googlam i probam skuzit u cemu je moj problem. naime, kartica radi na principu da napravi pci to usb vezu, tj. ona je u biti usb emulator. e, tu je caka, tocnije u onoj stavki 'opti 82c861 pci to usb open host controller', josh tocnije u 'usbohci.sys' driveru. naime, taj konkretan bsod po rijecima micro$ofta se pojavljuje kad usb 2.0 diskovi rade 'under heavy stress condition' i oni su to rijesili u win sp2, no za ove umts kartice problem josh nije rijesen jer je relativno nov i, budimo realni, ovakav nacin pristupa netu je josh uvijek egzotican. inace, na netu postoji brdo ljudi kojima se isti takav problem javlja, pocevsi od ljudi koji koriste usb adsl modeme, pa do ev-do (broadband cdma standarda) pcmica kartica. inace, neki ljudi su si to rijesili instalacijom novog biosa, no ja imam sve najnovije drivere i win patcheve, al nishta. vjerojatno je problem u maticnoj, tocnije u chipsetu (intel josh uvijek radi najbolje chipsete za lapove), dok je moj chipset od ati-ja. inace, vec sam se na sve to navikao tak da mi vise nije ni neki prevelik bed.
a kaj da tebi velim (procitao sam ono vezano za pcmica slot), vrebaj na nove drivere i update biosa pa mozda si rijesis problem. na kraju svega covjek se mora jednostavno pomirit da ima nekompatibilan stroj. mozda se u buducnosti neke sredi. i hope...
i am what i play
Gle ja imam Acer 5022 i meni stvar uredno šljaka. Doduše prije dok sam imao WinXP Home (koji sam dobio uz laptop) i imao nakrcano hrpetinu programa, sistem mi se uvijek rušio kad sam pokrenuo Trillian. No to je neki egzotični slučaj i stvarno ne znam. Sad sa svojim WinXP Pro SP2 Korporejt Edišn nemam nikakvih problema. Lik u Vipu mi je rekao da ne bi trebalo biti nikakvih problema sa Acer 5020 serijom...
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
nadasdve interesantno! ja vise nemam pojma kaj da napravim, osim da se na postojecu situaciju naviknem. no, skuzio sam fintu da mi bsod dodje kad przim il radim transfer izmedju externog diska pa onda iskljucim vodafone. ne da mi se vise bavit s tim jer je sve to jedno veliko gubljenje vremena
i am what i play
Tvoj mi problem daje ideju da bi i ti mogao imati problem sa IRQ interruptima.
I sam si rekao da PCMCIA radi emulaciju USB-a i da ti bsod dođe kada su ti USB-ovi zauzeti. Moja pretpostavka je da dolazi do IRQ konflikta koji microsoft očito još nije uspio riješiti pa sve ode kvragu.
Ako nije to onda stvarno ne znam što bi moglo biti, i što se može u vezi tih interrupta napraviti.
Ideju itko?
Imam ideju ali sumnjam da će raditi (ali vrijedi pokušati).
Otvori SYSTEM PROPERTIES, ADVANCED i SETTINGS (pod System and Recovery).
Makni kvačicu sa "Automatically restart" da bi vidio što se događa sa sustavom prije nego li se računalo zablokira i restarta.
Bookmarks