Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 10 od 10
    Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2005
    Mobitel
    HTC Wildfire,Sa SGH P510
    Operater
    Tele2 , vip
    Bodovi
    8.723
    Nivo
    22
    Bodovi: 8.723, Nivo: 22
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

cijena mda varia

zanima me koja je caka u variu posto je cijena ista ko i za compacta? nemam nijednog, ali namjeravam kupit jedan od ta dva modela. vario je noviji model, ima tipkovnicu, 128 rom i ram dok je compact slabiji po tom pitanju, wm2005, i neznam, wifi... compacta sam mislio davno uzet, ali kad sam malo radio s njim skuzil sam da mi nece bit lako bez tipkovnice, pa sam odgodil kupnju. sad je izaso vario, i ima tipkovnicu i nadam se da ce postat moj kroz neko vrijeme. vi ste vise u tome, pa me zanima koja je razlika izmedu ta dva modela i zbog cega im je cijena ista, posto ja mislim da je vario bolji. hvala unaprijed

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    MDA Vario
    Operater
    098
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Brijem da je svaki od modela namjenjen razlicitom profilu kupaca.
    Kako si i sam primjetio, Compact ima prednost u jednome, Vario u drugome. Variu se primjerice spocitava sto je "sporiji" od Copmapcta, Compactu sto nema wirelles... Ostaje dakle cisto stvar osobne potrebe za onim sto nude.

Osobna impresija je da je Compact vise fun orijentiran, a Vario office... (i zato cu uzet Vario jer me ne pegla njegova mogucnost vrtnje divxa :-), no taj sam dojam stekao iscitavajuci komentare vlasnika oba uredjaja i ne mora znaciti nista.

Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    SE C902, HTC desire
    Operater
    Flex Team 700
    Bodovi
    10.798
    Nivo
    24
    Bodovi: 10.798, Nivo: 24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao g4nd
    Brijem da je svaki od modela namjenjen razlicitom profilu kupaca.
    Kako si i sam primjetio, Compact ima prednost u jednome, Vario u drugome. Variu se primjerice spocitava sto je "sporiji" od Copmapcta, Compactu sto nema wirelles... Ostaje dakle cisto stvar osobne potrebe za onim sto nude.

Osobna impresija je da je Compact vise fun orijentiran, a Vario office... (i zato cu uzet Vario jer me ne pegla njegova mogucnost vrtnje divxa :-), no taj sam dojam stekao iscitavajuci komentare vlasnika oba uredjaja i ne mora znaciti nista.
    Možda ti se sada čini da je Compact dosta fun orijentiran, ali prava istina ti je da je fun orijentiran kao i svaki drugi PPC. Kod Varia je prednost tipkovnica, ali nakon tjedan dana korištenja Compacta shvatiš kako ti tipkovnica nije toliko potreban.

Naprimjer ja na Compactu 99% stvari radim bez stylusa znači sa prstima. Jednostavno se navikneš koristiti Phone Pad te upisivati podatke na taj način, koji mi je brži nego da otvaram Vario i pišem pomoću tipkovnice. Neke podatke unosim preko Transciber-a koji je jako jednostavan za upotrebu te mi pomaže unositi podatke kada ih imam jako puno, recimo mogu jako puno teksta ispisati na tome ekranu da mi sve to on lijepo konvertira.

Naravno i Compact i Vario su jako dobri uređaji, svaki ima svoje prednosti i mane, Vario mene odbija u jednoj stvari najviše a to je WM 5.0 koji nije toliko razrađen jer je nov te za njega nema puno stvari za modificirati te pachevi za neke vece bugove još nisu izdani

Forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    6280/6230i
    Operater
    t-com/vip
    Godina
    51
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Nema dileme Compact ili Vario jer Compacta nema!

Evo i ja danas kupih Varia. Weeeeee!
    Cackao sam po netu zadnjih par dana i on mi je u pocetku bio prvi izbor.
    Razmisljao sam i o P910 (super design, ali star model i OS banana, a P990 nece do jeseni procvast)
    i o HP6515 (kvaliteta, gps, ali ruzan ko pas),
    ali posto kupujem prvi puta nesto slicno, odlucio sam se za jeftiniju varijantu, jer sam ionako
    produzivao ugovor u t-mobile.
    Moram priznati da sam jos ulazeci u t-centar dvoumio izmedju Varia i Compacta.
    Vario mi je zapeo za oko onako 'od prve', pa jos i tipkovnica, pa WiFi.. dok s druge strane Compact ima brzi proc
    (idealan bi bio Compact II, ali ko ce cekat..).
    Dileme je odmah otklonila mlada dama na salteru: 'nemamo Compact i necemo ga dobivati', daklem Vario It Is!
    Odusevljen ko malo dijete otvaram kutiju, slazem privjeske i palimmmmm... cekam...mmmm... i evo ga! Windows!
    Iako naocigled sretan, podsvjesno kunem Compacta i njegov brzi proc.. ali nista zato.. ubrzo otkrivam da je mali gadget
    u stvari mocan mali div. Stvarno sam zadovoljan s obzirom da sam kupio Vario u namjeni da zamjenim laptop
    koji mi je pretezak i nespretan na putovanjima.
    Jedino mi se cini malo predebeo za mobitel za svakidasnju upotrebu, iako znam da je debljina, izmedju ostalog i razlog tipkovnica,
    vec sad vidim da je tipkovnica tehnoloski visak, jer se vrlo lako naviknuti na pipkanje prstima i dirigiranje styla.
    Eto toliko za sada, mozda sam i OT, ali vazno da sam ja njega kupio..

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Galaxy S4
    Operater
    Vip
    Bodovi
    8.455
    Nivo
    22
    Bodovi: 8.455, Nivo: 22
    Bodovi: 8.455, Nivo: 22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ali vario je po dimenzijama isti ko i N6600 recimo
    a compact je malo tanji....
    meni samo nije jasno zasto compacta drze u cjeniku kad ga nigdje nema...ali eto...

Datum registracije
    Feb 2005
    Mobitel
    HTC Wildfire,Sa SGH P510
    Operater
    Tele2 , vip
    Bodovi
    8.723
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a koji je procesor varia? i dal je velika razlika u brzini izmedu ta dva uredaja? dal se moze stavit na varia wm2003? dal softver za 2003 odgovara i za 2005? malo sam dosadan, ali zelim sve usporedit da znam koji cu kupit

i zato cu uzet Vario jer me ne pegla njegova mogucnost vrtnje divxa ,, kaj to znaci da vario nemoze terat igre i divx koje moze compact??
    Zadnji uredio ExCenTric : 27-02-2006 u 09:03

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    MDA Vario
    Operater
    098
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Skyward
    Možda ti se sada čini da je Compact dosta fun orijentiran, ali prava istina ti je da je fun orijentiran kao i svaki drugi PPC. Kod Varia je prednost tipkovnica, ali nakon tjedan dana korištenja Compacta shvatiš kako ti tipkovnica nije toliko potreban.

Ovo definitivno ima smisla.
    U biti sve je stvar navike, tako da vjerujem da izostanak tipkovnice nakon kraceg koristenja uredjaja uopce ne predstavlja nedostatak.

= Citat = Izvorno postao Skyward
    Naravno i Compact i Vario su jako dobri uređaji, svaki ima svoje prednosti i mane, Vario mene odbija u jednoj stvari najviše a to je WM 5.0 koji nije toliko razrađen jer je nov te za njega nema puno stvari za modificirati te pachevi za neke vece bugove još nisu izdani
    Da li ovo znaci da je Vario bugovit kod aplikacija koje s njim dolaze po difoltu ili kod aplikacija koje naknadno ubacujes unutra?

BTW cini se da je sva prica u ovom casu suvisna.
    Compacta definitivno vise nema na trzisu (govorim o novom uredjaju) takod a onaj to kupuje novi uredjaj ostaje mu Vario.
    BTW 2 danas idem po svoj Vario.

Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    SE C902, HTC desire
    Operater
    Flex Team 700
    Bodovi
    10.798
    Nivo
    24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne mislim da je vario bugovit ali nema toliko još registry hackova ili tako nekih programa koje riješavaju bugove na WM 5.0. Naravno svi uređaji imaju neke bugove pa je tako za Compact izdano nekoliko fixova za bugove koje ima(recimo za kameru, zvuk, bluetooth...) ali to nisu nikakve velike prepreke.

Bez obzira kako bilo vjerujem da ćeš biti oduševljen sa Variom kao što sam ja bio kada sam dobio compacta(možda i više)

Forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    6280/6230i
    Operater
    t-com/vip
    Godina
    51
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ExCenTric
    a koji je procesor varia? i dal je velika razlika u brzini izmedu ta dva uredaja? dal se moze stavit na varia wm2003? dal softver za 2003 odgovara i za 2005? malo sam dosadan, ali zelim sve usporedit da znam koji cu kupit

i zato cu uzet Vario jer me ne pegla njegova mogucnost vrtnje divxa ,, kaj to znaci da vario nemoze terat igre i divx koje moze compact??
    AFAIK: Vario ima 200MHz a Compact 400Mhz proc.
    So far so good. Nemam zamjerki na 'brzinu' Varia.
    Na kraju, lakse ce ti biti odabrati kad ti u t-centru kaze da nemaju Compact.
    Samo gas!

Datum registracije
    Feb 2005
    Mobitel
    HTC Wildfire,Sa SGH P510
    Operater
    Tele2 , vip
    Bodovi
    8.723
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jucer bio u t-centru u zaboku i imaju compacta, makar su mi preko telefona rekli da nema.
    Nemam potpisa, jer neznam kaj da napisem!:-(

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. cijena laptopa
    By ExCenTric in forum Prijenosnici, tableti, hibridi
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 24-04-2006, 09:28
  2. Povoljnija cijena MMS-a u T-Mobileu
    By frish in forum T - Mobile
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 04-02-2006, 00:48
  3. P: Cijena k750i u poljskoj?