Što mislite? Hoće li to biti lako zarađen novac?
Ovaj tekst je s T-portala:
Pronađite sigurnosni propust unutar Windowsa
Sigurnosna kompanija iDefence nudi 10.000 dolara svakome tko pronađe dosad neotkriveni sigurnosni propust unutar Microsoftovih operativnih sustava Windows
Jedina kvaka u ovoj, s obzirom da Windowsi puštaju na sve strane, prilično lakoj zaradi je to što otkriveni propust Microsoft mora okarakterizirati kao 'kritičan', no vjerujemo da niti to neće predstavljati problem sposobnim informatičarima.
Broj nagrada u visini od 10.000 dolara nije ograničen, no svi detalji o sigurnosnom propustu moraju biti dostavljeni kompaniji iDefence najkasnije do 31. ožujka.
iDefence organizira ovaj natječaj zbog toga što najveći broj njihovih klijenata koristi upravo neki od operativnih sustava Windows te ih žele pravodobno zaštititi od potencijalnih napada zlonamjernih hakera.
Ovo nije prvi slučaj da neka kompanija nudi novčane nagrade u zamjenu za otkrivanje potencijalnih sigurnosnih propusta u određenim softverskim uratcima. To su ranije učinile i kompanije TippingPoint, Argeniss i Gleg, a open source grupacija Mozilla nudi 500 dolara svakome tko pronađe sigurnosni propust unutar njihovih softverskih rješenja.
Osim zaštite vlastitih klijenata, sigurnosne kompanije tako pokušavaju zaustaviti rastuće crno tržište novootkrivenih sigurnosnih propusta. Naime, kako izvještava ruski antivirusni proizvođač Kaspersky Lab, kritični WMF propust unutar Windowsa, 'zakrpan' ovog siječnja, na crnom tržištu prodali su ruski hakeri koji su za njega, ne znajući da mogu dobiti mnogo više, utržili tek 4.000 dolara.
Iz Microsofta izjavljuju da im ne pada na pamet plaćati za otkrivanje sigurnosnih problema unutar Windowsa 'vanjskim' stručnjacima. Umjesto toga, radije će ponuditi određenu novčanu nagradu onome tko pomogne u otkrivanju tvoraca opasnih virusa kao što su to učinili u svibnju 2004. godine. Microsoft je tada ponudio čak 250.000 dolara svakome tko pruži ključne informacije koje će dovesti do uhićenja tvorca zloglasnog virusa Sasser.
www.idefense.com
Što mislite? Hoće li to biti lako zarađen novac?
pa za one koji se u to kuže bude
huliganstvo i nasilje se od sada plaća... za sve dodatne informacije kontaktirajte MUP RH..
ja cu sigurno osvojitneznam ni sliku stavit na forum... lol
![]()
mogu voljeti samo onoga koji je po svojim osobinama dovoljno sličan meni da u njemu mogu voljeti sebe
nisam ni ja baš stručnjak za programiranje, ali danas ima hrpa ljudi koji se kuže u to: npr svi oni koji prave viruse. pa se pitam, hoće li ta kompanija bankrotirati
![]()
iskreno, ni ja to jos nisam uspjela...Izvorno postao mala
![]()
.
If they don't have chocolate in Heaven, I ain't going.
Neće biti bad! Ali ne kužim se opet pre više!!!
ne znam ni jaIzvorno postao mala
![]()
Veliki pozdrav od macka_os-a :)
Evo im ja jednu grešku!!!!
Gamad ne znaju napraviti stabilne aplikacije, windowsi su labilni da labilniji ne mogu biti!!!!
Kad se instalira java pack kompjuter slobodno možete odmah formatirati !!!!!
I zadnje BILL DEBIL!!!!!!!!!!!!!
Pokvario sam hladnjak radi billa mazluma, radih u wordu, meni se čini, ili je flash bio, nisam baš siguran. I meni izbaci error i ukine se sve!!!! ni desktop nije više bio prsutan, drugim rječima explorer se uasaio iz čista mira!!!!!
Ja spuco komp nogom da je hladnjak jedva osto stajat na procu. zato mi sad temepratura bude oko 60 stupnjeva
Evo još nešto, netDevil može onesposobit windows firewall!!!!! samo šaljite to gatesu nek zna!!!!
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
svima windowsi rade probleme...
meni svi tvrde da je firewall u windowsima čisto sranje koje uopće ne funkcionira. ali to nije istina! on meni uspješno sprečava programsku nadogradnju antivirusa! postiže čak 100%-tnu učinkovitost!![]()
počela sam vjerovati da za ono vrijeme dok čekam da se dignu, cijelo vrijeme smišljaju što bi mi sljedeće mogli sje...![]()
baš me zanima me ima li na ovom forumu netko tko će uspjeti iskoristiti neki propust?![]()
.
If they don't have chocolate in Heaven, I ain't going.
Windows firewall je smeće! Zone Alarm je zakon!
Ja koristim Zone Alarm odličan je tih miran kad se narikta, Windows firewall sam poslao u 3PM ugasio ga i nije dosadan![]()
Seriously?
Postoji legenda iz davnih vremena koja kaže da se u windowsu nalazi posebna Poruka. Tko nađe tu poruku taj ima moć otklučavanja svih tajni windowsa i dobiva doživotnu garanciju od microsofta da će ga windowsi jeb.... dok koritsi računalo.
Kult koji vjeruje u to je nastao u drevnom egiptu kada su njihovi svećenici predividli d će na svijet doći debilčina koja će imati puno novaca i da će tlačiti ljude svojom glupoćom. S vremenom se taj kult razvijao, a kada se proročanstvo ispunilo dobio je sve više sljedbenika.
Vjeruje se da je poruka skrivena negdje u system32-ici i da je preimenovana kao neki DLL file koji dovodi do labilnosti Windowsa. Poruku mogu naći samo posebni kojima je određeno da ih windows maltretira. Oni moraju taj DLL file skriven duboko u bespućima foldera system32 otvorit s notepadom i snimiti ga kao jpg file i pročitati poruku sa slike.
vjeruje se da je Poruka prisutna još od ranog windowsa 3.11
Meni se čini ljudi da sam pronašao ovu sliku, jooooj, dok god koristim računalo windowsi će me izluđivat
Evo što sam našao:
https://www.timekiller.org/filelib/misc/evil.jpg
Bookmarks