Nisi trebao prtljat sa onim nepoznatim driverom,ja sam isto napravio kabel i instalirao Siemensov driver-sve radi savršeno.
Makni sve te modem drivere,restartaj PC,zati instaliraj Siemensov driver pa tek onda ukopčaj kabel sa spojenim telefonom.
Napravio sam kabel po shemi:
kada ustekam kabel u mob (cx70 ga prepozna ko dca-540), winXP mi nadju device Siemens USB Connectivity.
kada instaliram PL-2303 driver nista mi se ne dogodi... a nakon par instaliranja i uninstaliranja tog drivera sada mi kaze Driver install failed.
kada hocu instalirati USBdriver_DCA-540_v0.71, kao taj Siemens USB Connectivity, nadje mi samo Siemens Mobile Phone USB modem, i kad to krenem instalirati kaze mi Windows was unable to install modem.
Zna li netko u cemu je problem?
Nisi trebao prtljat sa onim nepoznatim driverom,ja sam isto napravio kabel i instalirao Siemensov driver-sve radi savršeno.
Makni sve te modem drivere,restartaj PC,zati instaliraj Siemensov driver pa tek onda ukopčaj kabel sa spojenim telefonom.
koje tocno drivere?!? USBdriver_DCA-540_v0.71? kak da ih instaliram, ako kabel nije ustekan?Izvorno postao sms freak
Ovisno o OS koji koristiš driveri se instaliraju prije ili poslije priključenja kabela. Win 98 prije, Win XP poslije.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
pa koristim win xp, i kad ustekam mobitel, windowsi mi nadju Siemens USB Connectivity, i kd idem instalirati onda drivere za taj Siemens USB Connectivity iz USBdriver_DCA-540_v0.71, on mi krene instalirati Siemens Mobile Phone USB modem, i onda mi kaze Windows was unable to install modem, i ostane mi samo Siemens USB Connectivity.Izvorno postao Sljaka
Jel znas mozda u cemo bi mogao biti problem?
Instaliraj drivere ručno. Nemoj da Bill Gates odlučuje umjesto tebe![]()
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
pa rucno sam i instalirao ž, kad mu dam drivere USBdriver_DCA-540_v0.71, on mi kod njih nadje samo Siemens Mobile Phone USB modem i Siemens Mobile Phone USB modem (debuging mode). Nista drugo ne mogu instalirati?!?Izvorno postao Sljaka
Imam negdje viška jedan USB kabel. Napravit ću taj kabel pa ću vidjeti da li mogu nešto smisliti.
Inače, probaj staviti i druge drivere. Ne gubiš ništa, zar ne?
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Da, ali koje druge?Izvorno postao Sljaka
![]()
Možeš koristiti te drivere ali prije nego spojiš kabl na komp ručno prekopiraj siusbmod.sys fajl u c:\windows\system32\drivers
Onda spoji kabl i mobitel i kad te pita za driver sve napravi kao i obično (Install from a specific location...) itd. i ovaj put će ti ga prepoznati normalno.
Mislim da je vjerojatno neka pogreška u .inf fajlu pa ga Windows ne zna prekopirati sam :-)
Zadnji uredio mrle : 26-02-2006 u 19:09
E, u tome je bio problem. Hvala.Izvorno postao mrle
ali sad imam problem s phone managerom. prepozna mi mob, ali ne mogo slati niti skidati fajlove s mobitela, brisati mogu. mogu preko MPM-a skinuti poruke, i adresar, ali s phone explorerom nemrem nis.
a simoco nema podrsku za usb.![]()
hehe, ipak sam uspio nesto.Izvorno postao jojaroker
skuzio sam da je modem na COM PORTU 7, pa kad sam stavio na simoco com7, sve radi super...![]()
Bookmarks