ja mislim da je software potpuno identicni jedino je Nokia 7610 po dizajnu ljepsa i to je to,nek me netko ispravi ako grijesim....
Jel se isplati mijenjat 6670 za 7610 (pošto 7610 nikad nisam vidio uživo niti znam koje su mu funkcije). Neka mi korisnici 7610 odgovore koje su prednosti, a koje mane te Nokie.
![]()
ja mislim da je software potpuno identicni jedino je Nokia 7610 po dizajnu ljepsa i to je to,nek me netko ispravi ako grijesim....
I meni je lijepša, zato bi je i mijenjao. Ali neznam ništa više o njoj. Svi koji se malo bolje razumiju u Nokie mi kažu da su N6670 i N7610 ustvari klonovi.
ja cu je drugi tjedan kupiti,buraz mi ju ima i jedino negativno je sto tipkovnica dosta glasna dok tipkas
Nije sija, nego vrat... Dva potpuno ista mobitela, nikakve razlike nema. Meni je 7610 po dizajnu vise zenski mobitel, kao i 7260, 7270, 7280, 7360, 7370, 7380...
Testis unnus, testis nullus!
Potpuno isti mobiteli, uzmi onaj koji ti se vise sviđa dizajnom.
i meni su nekako isti,ali 6670 mi je nekako bolji.
Get rich or die tryin.....
Znači da ne mijenjam 6670 za 7610, jer su isti. A ipak se meni moja 6670 sviđa, a i marko6630 se slažem da je 7610 ženskast. Hvala
7610 ženskast ? Psss.... Ne bi se slozio al ajde - svako ima pravo na misljenje.
Kaj se tice karakteristika moba - ja sam bio svoju 7610 malko razbio pa sam uzimao dijelove sa 6670 sto znaci da su mobiteli gotovo identicni - al razlika je kolko sam skuzio da 6670 ima 1.3MPX kameru dok 7610 ima 1MPX. A frend ima 6670 i mislim da je njegov mob malo brzi od moga... Mozda zato kaj je moj natrpan al svejedno mislim da je...
također,nimalo mi nedjeluje ženskast,pogotovo veličinom nije za žensku torbicu.Izvorno postao Den-77
...što se tiče brzine može biti do firmwarea
Meni je prije 7610 ženski mob nego 6670
postoji razlika između ženskastog i dobro dizajniranog
ili se smatra da je sve dobrog izgleda namjenjeno nježnijem spolu ?!![]()
Hmmmm zanimljivo razmišljanje. Ali opet ostajem pri svome, Evo, za mene je primjer lijepog i dobrog dizajna baš 6600, a ni u kom slučaju se ne može okarakteriziati kao ženskast.
Netočno. I kamere su im potpuno iste, znači i na jednom i na drugom modelu je 1 MP kamera... Imao sam 7610 i bila je u mojem vlasništvu najduže od svih mobitela koje sam do sada imao... Nikada nikakvih problema sa njom... Ali ono sa tipkovnicom je istina da je malo glasnija i tvrđa...Izvorno postao Den-77
mislim da su mobiteli skoro po svemu isti,osim po izgledu. uzet cu i ja ovu 7610
a po cemu bi 7610 okarakteziro kao ženskast s time da ne ulazis u nečiji ukus?!Izvorno postao Drug Mile
kužim što si htio reč ali to si iznio na krivi način ,možda time što 6600 nije nametljiv linijama i bojama a opet nekome meže atraktivno izgledat.
NOKIA 7610
Modna kategorija mobilnih telefona jest Nokijin sinonim za to da će nam papreno naplatiti svoj lijepo dizajniran proizvod. Čini se pošteno prema onima kojima više cijena ne predstavlja problem - zgodno upakiranu kompilaciju postojećih tehnologija plaćaju oni koji ne žele nešto bolje ako je ono ružno pače. No, u ovom slučaju ribicama koje grizu Nokijin "modni" mamac nisu podvaljena **** pod bubrege (kao što je Nokia 7210 bila presvučena Nokia 6610, 8210 plastična 8850 i tako dalje) - uistinu su dobili vrhunski telefon koja je tehnološki jednom nogom u budućnosti - megapikselnom kamerom.
Ako imamo u vidu da se Symbian telefoni definiraju kao Smartphone (pametni telefoni, mutanti s dlanovnicima) Nokia 7610 čini se prilično pravednih dimenzija i mase. Debljina od 19 milimetara i težina od 118 grama nisu ništa u odnosu na funkcionalnosti koje ovaj telefon razlikuju od trenutnog tržišnog prosjeka. Dizajneri su odlično pogodili izgled telefona s dva zaobljena ugla i tipkovnicom koja kruži oko zaslona i joysticka. Kada ga se drži u ruci telefon zbog svoje nešto veće težine djeluje pouzdano i skupocjeno, a tome u velikoj mjeri doprinosi kvalitetna plastika kućišta koja izgleda poput bijele ili crne (ovisi o boji koja se nalazi u prodajnom paketu) keramike. Maske su izmjenjive i u ponudi se već nalazi i velik broj zamjenskih kombinacija boja za vlasnike kojima su dvije temeljne dosadile. Sa stražnje strane nalazi se objektiv kamere i grafički zamaskirano ogledalo za izradu autoportreta pri fotografiranju. Sa prednje strane zaslon okružuje krom (ili crvena) traka koja se spaja s tipkovnicom. Tipkovnica sa svojim pomaknutim oblikom tipaka izgleda efektno, ali nije se baš pokazala pravim prijateljem unosa teksta. Između tipaka nema razmaka, a njihov ovalni raspored koji "curi" ulijevo također ne pomaže brzom pisanju. Pa ipak, ljudi su za ljepotu podnijeli i puno gore stvari.
Zaslon je karakteristični "kasniji" Symbian - 176x208 točaka sa 65 tisuća boja. Pri direktnoj dnevnoj svjetlosti ne odnosi pobjedu u vidljivosti, ali zato u zatvorenim prostorima, a naročito po noći, blješti od boja. Ali tada pak kamera zakazuje - o tome malo kasnije. Sa donje strane uređaja nalazi se PopPort priključak, a PopPort kabel uključen je u prodajnom paketu i omogućuje spajanje na USB 2.0 priključak računala za brzu razmjenu podataka. Skidanjem stražnjeg poklopca otkriva se (osim baterije) nešto novo - malena MMC kartica. RS-MMC (Reduced Size MultiMedia Card) nova je specifikacija za memorijske kartice dvostruko smanjenih dimenzija, prvenstveno za upotrebu u mobilnim telefonima. Nova kartica dvostruko je manja od "klasične" MMC, ali je s njom u potpunosti kompatibilna putem priloženog konvertera. U paketu je isporučena kartica kapaciteta 64 MB, što savršeno upotpunjuje asketskih 8 MB u uređaju.
Kako ne bismo previše prostora trošili na pisanje o Symbianu, recimo samo da se radi o njegovoj kasnijoj inačici, 7.0s. Istim OS-om opremljena je i Nokia 6600, pa za sve detalje upućujemo na odgovarajuću recenziju. Neke novosti koje su se javile su softveru prvenstveno su u obliku dodatnih aplikacija. Izostavimo li one čija je funkcionalnost ograničena vremenski, ostaju nam Lifeblog (kombinira svu komunikaciju za vođenje neke vrste općeg dnevnika korisnika na osobnom računalu), Movie Director (uređivač video zapisa s raznim efektima), Prisustva i Pozicioniranje.
Za kraj, najljepše pero u perjanici ovog telefona - megapikselna kamera. Njezina je nazivna razlučivost 1152x864 točaka, što je tri puta više točaka od standardnih VGA dimenzija. Rezultat je predivna fotografija koju je moguće razviti bez gubitaka i u dimenzijama većim od 10x15 cm. Kamera ima i digitalni 4x zoom i mogućnost snimanja video zapisa sa zvukom. Od ostalih funkcija telefona valja spomenuti mp3 reprodukciju, na žalost ne stereo, tako da bi mp3 datoteke prvenstveno mogle poslužiti kao melodije zvona. Bluetooth je podržan, ali ne i IC. Isto tako - GPRS da, EDGE ne.
Ono što nikako ne bismo smjeli zaobići je cijena - za nju se može kupiti neki drugi Symbian telefon i jeftina digitalna kamera za ostatak od 1000 kuna. No ponavljamo - tko voli...
Josip Marohnić
Naziv modela: Nokia 7610
Frekvencije: 900/1800/1900 MHz
Dimenzije i masa: 108x53x19, 118g
Baterija: Li-Ion 900 mAh
Vrijeme čekanja i razgovora baterije: Do 240h / do 3h
Zaslon: 176x208 točaka, 65 tisuća boja
Multimedija: MMS, Java, polifono zvono, e-mail, kamera
Tehnologije: bluetooth, WAP, GPRS
Link: http://www.nokia.com/
Ustupio: Mobis electronic
Cijena (sa PDV): 4495 kn
Veliki pozdrav od macka_os-a :)
Fashion serije mobitela, bilo koje marke, po defaultu su namijenjene zenskoj populaciji. Tako su i Nokie koje pocinju na 7 (7260, 7270, 7280, 7360, 7370, 7380). Meni je presmijesno vidit frajera koji koristi neki od navedenih mobitela. A u tu grupu ulazi i 7610, koja je prakticki bila prva Nokia iz te fashion serije, gdje jos ulaze i 7260, 7270 i 7280, kojima je 7610 sluzila kao neka vrsta dizajnerske najave. Ali, kako je netko ovdje pametno rekao, svatko ima pravo na svoje misljenje![]()
Zadnji uredio marko6630 : 25-02-2006 u 15:47
ako je neki mob zenskastog izgleda a svidj se muskom pojedincu....neka ga uzima, a oni koji bi ga osudjivali zbog takvog izgleda su b*daleIzvorno postao marko6630
![]()
Veliki pozdrav od macka_os-a :)
totalno jednaki mobiteli jedino dizajn koji je dosta sličan jedino tipkovnica i one crte su u 7610 a sce ostalo je isto
@macak
Moj post je zavrsio recenicom da svatko ima pravo na svoje misljenje. A tvoje implicitno nazivanje mene budalom je blago receno nepristojno![]()
@sodom To je moj subjektivni dojam i amen. Ne mogu ja to objasnit. Eto možda si sam rekao da je lagano nametljiv tim linijama, još mogu dodati da ona crno-crvena kombinacija boja daje taj pečat.
ovoga pogledao sam za Nokiu 7610 na netu i pise da je mob unisex,znaci da je i za musku i zensku populaciju,najjace mi je dok zenske vide mob i onda kazu wow!!!! kakav dobar mob,uglavnom sve su dosad pohvalile,nije ni 6670 ruzna,makske za 7610 su mi ljepse
Mislim da postoji jedna razlika, ako se ne varam...a to je da 6670 već ima instalirani QuickWord, a na 7610 nema (al to nije problem staviti), odnosno 6670 je predviđen više poslovnim korisnicima dok je 7610 predviđena više mlađoj populaciji...
Bom Chicka WahWah
da ,ako to možeš nazvat razlikom vrijednom spomena![]()
Bookmarks