Prikazujem rezultate 1 do 25 od 27

Hybrid View

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    MOTOFONE
    Operater
    T-mobile, Tele2
    Godina
    38
    Bodovi
    21.706
    Nivo
    35
    Bodovi: 21.706, Nivo: 35
    Bodovi: 21.706, Nivo: 35
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa čovječe, prva inačica windows XP ti podržava multitasking... i to ne za 2 jezgre nego čak za bar jedno 20 jezgri... ako su kompovi sinkrono povezani...

Ti ako imaš HT, klikneš ctrl alt del pa na perfomance i trebaš vidjeti graf za oba logička CPU. kod dualcore vidiš isti graf, ali radi na dva fizička cpua...

klikom na proces možeš odabrati koji dio procesora da ga obrađuje...

Ovo što si ti reko da ga neće iskoristiti to nije istina... Ovo je bolje nego recimo prijelaz sa 32 bit na 64 bit, jer se DC već da iskoristiti...

uzmi samo obradu jednog filma... ako si sa običnim obradio za 45 minuta, sa ovim procesorm će to ići za 25 minuta...
    Što se tiče igara, to će vam manje više ostati isto... ali recimo moći ćete igrati HL2 ili COD2 ili neku nabrijanu igru i u pozadini obrađivati film koji će biti gotov za 50 minuta, a inače da ste napravili na običnom kompu, bio gotov za minimalno 2h i kusur minuta...

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    nokia 6680,6020
    Operater
    T-Mobile,Vip
    Godina
    43
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Krompirko
    Pa čovječe, prva inačica windows XP ti podržava multitasking... i to ne za 2 jezgre nego čak za bar jedno 20 jezgri... ako su kompovi sinkrono povezani...
    i još plus toga krajem godine treba izaći finalna verzija viste...
    zaključak ako imaš para kupuj!
    Infinite dreams I can't deny them,infinity is hard to comprehend,I couldn't hear those screams even in my wildest dreams...

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    47
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Krompirko
    klikom na proces možeš odabrati koji dio procesora da ga obrađuje...

Ovo što si ti reko da ga neće iskoristiti to nije istina... Ovo je bolje nego recimo prijelaz sa 32 bit na 64 bit, jer se DC već da iskoristiti...

uzmi samo obradu jednog filma... ako si sa običnim obradio za 45 minuta, sa ovim procesorm će to ići za 25 minuta...
    Što se tiče igara, to će vam manje više ostati isto... ali recimo moći ćete igrati HL2 ili COD2 ili neku nabrijanu igru i u pozadini obrađivati film koji će biti gotov za 50 minuta, a inače da ste napravili na običnom kompu, bio gotov za minimalno 2h i kusur minuta...
    E upravo to je bitno. I sam često obrađujem video, bilo snimljen prek TV kartice, bilo snimljen video kamerom/fotićem. I poludim doslovce dok čekam da se to obradi onako kako sam mu zadao. Znači tu je dual core spas.

Još jedan primjer koji me ubija - snimanje (ne gledanje) TV programa preko TV kartice ždere dosta procesora (provjereno), i bilo kakav rad na kompu paralelno sa snimanjem TV-a uzrokuje zastajkivanje snimanja, smetnje, pa čak i prekide snimanja, jer se proc više ne može maksimalno posvetiti snimanju kad sam mu zadao neki drugi zadatak. Time-slip snimanje posebno (a koja mi je poanta imat karticu sa time-slipom kad proc to nemre podnijeti). A taj drugi 'zadatak' može biti jednostavan poput otvaranja browsera pa sve do obrade fotke u photoshopu di se snimanje TV-a ponekad zbrejka već na samom otvaranju PS-a jer se proc posvećuje tom novom zadatku. Znači Dual core bi to sredio tak da bi se jedna jezgra brinula za snimanje, a druga bi odrađivala ostale zadatke koji joj nalete. Inače imam gigu rama tak da ne bi netko pomislio da je u tome problem.
    A da ne pričamo kako bi dual-core lego ko lijek za bilo koju situaciju di je paralelno otvoreno više programa koji nekaj rade (što kod mene često jest).
    Zadnji uredio whiteboy : 22-02-2006 u 12:56
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove