Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 24 od 24

Hybrid View

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points
    Nagrade:
    Downloads

Datum registracije
    Jan 2004
    Mobitel
    iPhone 5
    Operater
    VIP
    Godina
    45
    Bodovi
    44.182
    Nivo
    51
    Bodovi: 44.182, Nivo: 51
    Bodovi: 44.182, Nivo: 51
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cek sad mi nikaj nije jasno.
    Prvo pricamo da je sirokokutni objektit za snimanje u zatvorenim prostorijama da se moze uhvatit sto siri kut kako bi soba "stala" u sliku i za slikanje veceg broja ljudi iz blizine da ih mozemo uhvatit sve a sad odjedanput je ŠO za slikanje pejzaža. Mislim meni super ako taj objektiv drzi obje price ali drzi li?
    jel imas ti mozda ŠO ili tamo na toj tvojoj sekciji jel mozes opalit jednu forku iz blizine da vidim razliku.

A sto se tice Fisheye ste mi bukvalno uzeli misao. To me je bas zanimalo i za fotic i za dig. kameru al vezano za to cu otvorit temu. Jedino ako vec niste negdje pricali o tome?
    Zadnji uredio Šile : 28-02-2006 u 21:52

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Šile
    Cek sad mi nikaj nije jasno.
    Prvo pricamo da je sirokokutni objektit za snimanje u zatvorenim prostorijama da se moze uhvatit sto siri kut kako bi soba "stala" u sliku i za slikanje veceg broja ljudi iz blizine da ih mozemo uhvatit sve a sad odjedanput je ŠO za slikanje pejzaža. Mislim meni super ako taj objektiv drzi obje price ali drzi li?
    jel imas ti mozda ŠO ili tamo na toj tvojoj sekciji jel mozes opalit jednu forku iz blizine da vidim razliku.
    = Citat = Izvorno postao darkovsky
    Što se tiće ŠO, kolko sam ja skužio, njemu je namjena da se uhvati što širi kut, kao što si i rekao, a sad, gdje i kako ćeš ti to koristiti, to je na tebi. Može služiti i za pejzaž i za potrpati što više ljudi na sliku.
    Evo, quotao sam i jedan i drugi post, jer je drugi post prilicno precizan odgovor na prvi.

Dakle, sirokokutni objektiv, ako govorimo o SLR aparatima ili sirokokutni konverter, ako govorimo o ne SLR aparatima, ima jednu i samo jednu svrhu...prosirenje vidnoga polja aparata, odnosno hvatanje na fotografiju sirega kuta.

Kako ces ti iskoristiti taj siri kut koji si dobio konverterom, tvoja je kreativna sloboda. Sirac jaako dobro dodje u malim i skucenim interijerima kada hoces uhvatiti sto vise ekipe a nemas se kamo maknuti da ih uhvatis u kadar, sirac odlicno dodje i za panorame i pejsaze, jer mozes bolje docarati ugodjaj prostora, sirac koristi i za sightseeing fotkanje, kada slikas gradjevine ili sl. jer njihove dimenzije i smjestaj cesto uzrokuju da ih ne mozes snimiti u potpunosti bez objektiva ili konvertera sirega kuta...dakle svaka situacija u kojoj, da se slikovito izrazim, zelis uhvatiti malo vise "stvarnosti" ima potencijala za uporabu sirokokutnoga objektiva ili konvertera.

Sto se fisheye objektiva tice, o toj temi se nije raspravljalo, a ako zelite potaknuti takvu raspravu...SLR podforum, otvorite temu, pa udri!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Šile
    A sto se tice Fisheye ste mi bukvalno uzeli misao. To me je bas zanimalo i za fotic i za dig. kameru al vezano za to cu otvorit temu. Jedino ako vec niste negdje pricali o tome?
    Evo bas bio danas u Kodak centru, pa sam te se sjetio Sile!

Malo se raspitah za fisheye za tvoj digitalac (u biti za A seriju A510, A520)!

Tip je tvrdio kako nema niti je ikada proizveden takav konverter za navedeni aparat ili seriju aparata, ali je na moje inzistiranje i uvjeravanje u suprotno, ipak popustio i odlucio pogledati malo po netu.

Nakon sto sam mu rakao sto da trazi nasao je i zacudivsi se rakao, da to nikada nisu niti imali u ducanu i da sumja da bi doticni komad opreme mogli nabaviti, ali da moze probati.

Eto, pa ti sad vidi...pitao sam ga za cijenu, kaze da bi prema cijeni koje je vidljiva na netu trebalo i da ga nabave biti nekih standardnih 500 - 600 kn!

Proizvod koji trazis je ovaj:

A510/A520 HD 0.42X FISHEYE LENS

Toliko, pa ako se odlucis, da bar znas sto te ceka!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Canon PowerShot A510 slike, utisci ...
    By Šile in forum Recenzije digitalnih fotoaparata
    Odgovora: 11
    Posljednji post: 16-06-2005, 20:21
  2. Canon A510 vs. Canon IXUS30
    By Romeo in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 14-06-2005, 23:23

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke