kako se mogu koristiti visual basicom i što sve mogu njime raditi
kako se mogu koristiti visual basicom i što sve mogu njime raditi
prvo, moraš znati jako dobro engleski jezik.
drugo, moraš imati iskustva iz bar 2-3 basic programa (što po tvom pitanju vidim da nemaš)
treće moraš imati novaca
četvrto, moraš iti jaaaako uporan ako neznaš...
E sad, tutorial kako doći do stanja u kojem znaš nešo napraviti...
Prvo si uplatiš neki tečaj engleskog jezika (ako ne pohađaš školu)
Onda si uplatiš tečaj basic programiranja ( Qbasic, Pascal, C+ ili C++)
i to ne jedan, nego bi bilo dobro sva tri redom.
Nakon toga si uplatiš tečaj Visual basica...
morao bi u svemu biti uporan i strpljiv. Dakle uzmimo da sve tečajeve polažeš kroz godinu dana, možda godinu ipo.
nakon svega toga uzemš visual basic i logički zaključuješ što bi mogao napraviti... onako, moraš nabacati par ideja... bježbati jedno pola godine godinu... ma i više...
Sa visual basicom možeš programirati programe... dakle praviti vlastiti program koji će izvršavati ono što mu ti zadaš. Možeš praviti zlonamjerne programe, možeš sa lakoćom razumjeti krekiranje, prepravljanje nekih programa pisanih u VB...
i nakon jedno 2 godine, ako te stvarno zanima, 90% je šansa da češ gotovo odmah dobiti posao. A jedna mjesečna plaća tog posla će ti otplatiti sve novce koje si dao na tečajeve...
Eto što možeš i kako to postići...
i peto: treba imat to neku logiku razmišljanja za programiranje.Izvorno postao krompirko
Nije sve "šablonski" treba se jako namučiti za neke sitnice.. Uglavnom ja sam odustao od programiranja jer jednostavno nemam neke sposobnosti koje nemožeš naučiti iz knjiga ili tečajeva..![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Evo kako ja počinjem
Pravim ono polagano, prvo neke zajefrkancije, pa onda dolazim do boljih stvari
A stigao sam....... hmmmmm..... do ActionScripta![]()
![]()
Malo sam ja bio učio VB, pravio kad stisnem dugme da se prikaže neki tekst i tako to, malo to ljetos, nisam baš imao nekih velikih uspjeha, nego ovo malo oprobavao, pa onda došla i škola i ond sam stao
A što se tiče action scripta time sam ovladao hihihihihi
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
p.s. ovu aplikaciju koju zelis izmijeniti dali je gotova (.exe) ili imas izvorni kod od te aplikacije (source code)?
zasto mislis da je potrebno jako dobro znati engleski jezik? potrebno je osnovno poznavati engleski jezik i to je sasvim dovoljno
dalje, zasto bas visual basic? radi javu, C# ili za pocetak recimo C/C++ ako bas zelis nauciti programirati posteno.
tecajevi su ok, ali cemu trositi pare na tecajeve kada postoje vrhunske knjige (besplatne) za ucenje pojedinih jezika?
najbitnije od svega je da si uporan, jer programiranje nije lako u smislu da danas pocnes uciti a za tjedan dana vec znas napraviti neki program, prilicno je zamorno i sporo to ucenje...
Zadnji uredio coma_zgb : 12-09-2009 u 14:11
Ma to je i problem... Nemam source kod nego samo exe datoteku. Lik koji je radio source nije nigdje pohranio source kod u firmi a posvađal se sa svima i otišao.. I sada bi ja trebao vaditi kestenje a nemam kod. Postoji dvije mogučnosti koliko znam: ili početi izpočetka ili ako se može nekak reverzibilno pročitati .exe datoteka...
e sad, ako je program jednostavan (citaj jako jednostavan) onda bi prakticki promjene mogao napraviti u hex editoru (i vaznije ako su promjene jako male) tj assemblerskim naredbama, ali mislim to je jako tesko i zapravo nije kao jedna od mogucnosti.
ne moze se vratiti iz .exe nazad u source (da se moze, imali bi izvorni kod od recimo windowsa)
najlakse poceti iz pocetka nazalost
Ako počinješ od početka onda bi bilo dobro da radiš u jeziku koji tebi odgovara.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Thnx... Ipak sve iz početka...) Bar ću imati posla sljedečih par godina..
![]()
a da probate doci do sourcea? jer ako je velika i komplicirana aplikacija a ti ne znas neki programski jezik onda je jaaaako dug put do toga da ti napravis novu aplikaciju
nemoguća misija... Lik koji je izradio original kod je u japanu i traži par 100 hiljada eura, a moj diša to ne želi platiti ni pod razno.. nije mu u interesu.
A lik koji je to izradil će dugoročno zaraditi par milja sigurno... Da sam i ja zgubil tolko živaca koliko i on, i ja bi napravil isto (što i budem jednog dana...)
google is your frend....
visual basic source code examples
koliko ti srce zeli rezultata...
visual basic je jako dobar program...s puno funkcija,
imam ja neke kjnige u pdg-u ako si zainteresiran...
a nije nesto ni prekompliciran program, bitna je samo ideja...
i onda kreativnost...
ja sam naućio ga sam, tak da smatram da se da, ako se uloži malo truda...
You Hack me!
We Hack you! by cafe.mobil team
Hvala na ponudi ali tek počinjem slagati logiku programa pa ne želim imati previše knjiga na stolu-nebum znal odkud čitati...
Za sada imam problem kako napraviti mogućnost prelaska sa hrvatske na englesku verziju programa. Ideja je ta da korisnik ima mogućnost dodavanja svog jezika...
Pogledaj MSDN-u imaš upute kako to izvesti pomoću resurce fileova, ali tad ne možeš ručno kreirati tekstualni file s jezikom. Za tekstualni file jedina ideja koju sam ja imao je svaki tekst spremiti kao string, pa da program prilikom učitavanja povuče iz filea stringove, a ako nema filea ili pojedinog stringa da je default jezik unutar programa.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Ok. Evo krećem gledati... Nije mi stiska prevelika-život je dug...![]()
Bookmarks