Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 23 od 23

Hybrid View

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points
    Nagrade:
    Downloads

Datum registracije
    Jan 2004
    Mobitel
    iPhone 5
    Operater
    VIP
    Godina
    45
    Bodovi
    44.182
    Nivo
    51
    Bodovi: 44.182, Nivo: 51
    Bodovi: 44.182, Nivo: 51
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Opet mi nije jasno ovo s faktorima. Znaci ako ja stavim kameru na tv a naspram njega je kauč i taman on stane u sliku ako je 2x to znaci da je on fakticki sliku prosirit za pola kauča na jednu stranu i za pola kauča na drugu ili za cijelu dužinu ležaja na jednu i za cijelu duzinu na drugu, onda je to vec posao.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Šile
    Opet mi nije jasno ovo s faktorima. Znaci ako ja stavim kameru na tv a naspram njega je kauč i taman on stane u sliku ako je 2x to znaci da je on fakticki sliku prosirit za pola kauča na jednu stranu i za pola kauča na drugu ili za cijelu dužinu ležaja na jednu i za cijelu duzinu na drugu, onda je to vec posao.

Ukratko:

Trenutno, s obzirom na disperzije formata, i njie bas lak zadatak definirati Wide i tele objektive i konvertere. U svakome slucaju imamo laksi zadatak sto se konvertera tice.

Pa tako SIROKOKUTNI konverter omogucava snimanje ili fotografiranje sirega, odnosno vecega kuta, gledanja...slikovito...prosiruje "vidno polje" kamere. Po meni, radilo se o digitalnim video kamerama ili konzumnim digitalcima, ova je vrsta konvertera uvijek korisnija od tele, jer svoju uporabu nalazi vrlo cesto pri snimanjima krajolika ili pejsaza, bolje docarava prostor i ugodjaj, a da ne govorim kako dobro dodje pri snimanju ili fotografiranju u malim prostorijama, gdje je potrebno uhvatiti sve "aktere" dogadjaja, a bez prave mogucnosti distance izmedju objektiva i objekta.

TELE
    konverter omogucuje opticko problizavanje i uvecavanje objekta...dakle to je ono sto ljudi vecinom zovu zoom efekat. Rijedje koristan tip konvertera, pogotovo na kameri. Moja glavna zamjerka mu je sto za razliku od sirokokutnog (WIDE) konvertera vrlo degradira sliku, te otezava rad snimatelju pri max povecanju, te ga cini nemogucim bez kvalitetnoga stativa.

Sto se faktora konverzije tice...ovaj primjer sa kaucem ti ne drzi vodu. Jednako kako se niti vrijednosti "povecanja" objekta kod klasicnih objektiva ili digitalnih fotoaparata ne mogu jednostavno aplicirati na dimenzije objekta (dakle zoom 10x kod digitalnoga aparata ne znaci da moze 10 puta povecati odradjeni objekt), tako je i kod konvertera.

Sto se velicine konvertera tice, pri tome se misli na promjer prstena navoja pomocu kojega konverter nasarafis na kameru ili aparat. Ponekad se promjer objektiva kamere ili fotoaparata i konvertera podudaraju, pa je moguce direktno nasarafiti konverter na aparat ili kameru, a ponekada je potreban KONVERZIJSKI PRSTEN, dakle jedan medju element, ciji jedan kraj sarafimo na objektiv kamere ili fotoaparata, a na njegov drugi kraj sarafimo konverter, koji je dakle uzi ili najcesce siri od samaga promjera objektiva, radi cega i koristimo konverzijski prsten.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove