virus koji briše datoteke po kompu sto posto imal sam takav slučaj
formatirao sam i instalirao nortona 2006 i nema problema
Uglavnom priča kreće ovako. Pokupio sam neki virus 'Jeefo.A' koji mi je zeznuo skoro sve .exe fileove. Stavio sam NOD, uspješno ga je detektirao i (što je najtragičnije) blokirao mi je iste fileove. Na sajtu od Sophosa sam skinuo neki remover, uspješno ga uklonih s kompa i tu priča tek počinje..
Updejtani NOD ne nalazi vise ništa. Gotovo.
Bezveze odem u jedan folder pogledat neki filmić, izađem van i nakon 5 min opet uđem - foldera više nema!! Prošvrljam po my documentsu da vidim koji mu je, vidim da mi je i skoro cijeli Video folder obrisan... Recimo ugrubo oko 6GB podataka sa dvije različite lokacije nestalo bez upozorenja
Tu je vrijeme za mene stalone diraj ništa - odem probat restorat fileove. Nađem ih izbrisane i moram ih restorat na C: Ugl kako mi je na C: free samo 3GB morao sam simultano restorat i ono restorano movati na D: U svemu tome sam izgubio neke podatke naravno.. Pomislih to je kraj, kad danas upalim komp sve super, dok nisam išao u Display Properties - tada mi je nestao wallpaper s desktopa. Odem ga vratiti i vidim da mi je nestao Wallpapers folder, 600MB slika... Ovaj put ga restorer nije našao
Malo me prpa, imam 4 dvda muzike za spržiti a pržilicu moram čekat još nekoliko dana...
Kratko pitanje: Što vi mislite u čemu je problem?
Hvala što se pročitali cijeli post i na eventualnoj pomoćiTnx!!
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
virus koji briše datoteke po kompu sto posto imal sam takav slučaj
formatirao sam i instalirao nortona 2006 i nema problema
Ne pali komp dok ne dobiješ pržu, onda sprži što je ostalo na kompuUglavnom ja da imam taj virus win bi išli na rušenje
Seriously?
Da je virus valjda bi nešto našlo..
Što se tiće formatiranja win, to nije problem ali D: ne želim formatirati. Na njemu je i bilo najviše zaraženih (sada više ne) fajlova, a i imam previše podataka koji su mi važni...
Možda se još netko javi.. Pričekat ću još malo..
Kupi pržilicu i prži sve ono sto ti je važno pa onda sve formatiraj pa stavi novi win xp i antivirusni program.
A zasto nitko ne koristi True image? Napravite si lijepo backup cijelog sistema i nema problema vise sa instacijom win-a. Ja imam 3 kom - 1. samo win cisti, 2. samo win + driveri, 3. win + driveri + programi. Tako da kad mi nesto zatreba, tj. trebam vratiti traje samo 4 minute i sve radi kao i prije
iPhone 5s 16 GB
...system restore????
...možda pomogne...
Imam image to sam davno naučioIzvorno postao imatic
Uglavnom, nisam saznao u cemu je problem, čak sam mislio da je upaljena ova opcija "quota management" ali nije.. Vratio sam image i (za)sad je sve ok.. Čak sam počeo i NOD koristiti
![]()
Hvala svima koji budu imali malo slobodnog vremena i pročitaju ovaj post
Ljudi opet s*anje... My Documents se smanjio sa 10akGB na 1,5GB!!
Evo što sam radio:
ubacim jedan dvd i skužim da mi powerDVD šteka. Ja njega fino uninstalliram. Tu sam primjetio da je dosta dugo čekao na 100% i na kraju sve obavio. Instaliram opet powerdvd i pogledam film...
Krenem kopirati film - skužim fali mi masa foldera u My Documentsu!! Uglavnom zaključio sam da je problem isti kao i gore što sam naveo i odem u Restorer2000 vratit što se da vratit..
E ovo je možda bitno.
Primjetio sam sljedeće: vrijeme kad su se obrisali folderi je (za primjer sada) 20:00h. Jedino što sam radio je bila instalacija powerdvda -> njegovi fajlovi su kreirani u 20:01h tj. odmah nakon uninstalla stare verzije!
-----------
E sad sam već zabrinut, dali postoji šansa da disk odlazi u vječna lovišta? Ako i postoji, zašto mi se brišu folderi SAMO iz My Docs-a?
Ovako, nekome će možda i ovo biti zanimljivo: briše se sve što ima jedan folder dubine.
Recimo imam ovako
d:\my documents\my files
ovaj folder se nije obrisao čak niti fileovi u njemu, ali zato se
d:\my documents\my files\neki_folder
obriše skroz, i fileovi u njemu i subfolderi, sve...
Tako je slučaj i u ostalim folderima u my docs-u (my video, my pictures...)
Virusa NEMAM, sve se redovno updejta od zadnjeg mog posta u ovoj temi..
Help please!
Alo, ja NOD-u nikako ne vjerujem, jer je on imao nekih dobrih propusta, a zbrisao mi je frendu jednom welcomescreen od DW-a, Flasha i notepad!!!!
vidi ovo, aje probaj ući iz safe moda, bez networkinga
I odatle scan harda ito sve poredu, oni neki najsenzitivniji scan da pronadje štogod
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
Budem probao ali prvo moram restorati sve podatke sa D: i nebi smio ništa raditi po disku da ih ne izgubim..
Ali presumnjivo mi je da je virus ili NOD, prepravilno se odvija situacija. Birušu se samo folderi iz My docs-a, i to da su se izbrisali u isto vrijeme kad sam uninstalirao powerDVD me muči..!
Restore sve kaj ti je ostalo,format C,instalirat windowse+sp2,instalirat drivere,napraviti bakupe diska i registry-a prije instalacije ikakvih programa,......ili
kupit neku staru kantu za net,ubacit neki veći HDD i dvd pržilicu u to,a glavni komp ne koristit za net osim za update antivirusnog softa.
My $ 0.02.
INSTALIRAJ NORTON ANTIVIRUS 2006 I UPDATE FULL SYSTEM SCAN NAČI ČE TI TAJ VIRUS 1000000% ZATIM DOBAR FIREWALL I TAKVIH PROBLEMA VIŠE NEMA btw što se tiče system restore-a i ostalih gluposti ako je virus u pitanju on se kopira i tamo gdje je napravljen bilo kakav system restore tak da to nema učinka
A KAJ SAD TI GLEDAS�
Pa probaj iz safe moda uletit i vidi hoce li se tu ista brisat. Ja mislim da neće.
Pa se tako služi kompom dok ne dobiješ pržilicu.
E i ja počinjem malo misliti da nije virus nego windows. Probaj windows ponovno instalirati. Ili još bolje, Linux![]()
Ne briše mi svaki dan nešto. Ovo je drugi put da se dogodilo, a razmak između ta 2 puta je skoro mj dana. nikad neznak kad će opet puknut.
Skenirao sam komp sa NODom i Nortonom - ništa! To sam i očekivao..
Onda Bill medjedina.....
Ja bih format udario, ali prvo odradi backupe...
Bookmarks