naravno ovisi o KVALITETI![]()
naravno ovisi o KVALITETI![]()
mogu voljeti samo onoga koji je po svojim osobinama dovoljno sličan meni da u njemu mogu voljeti sebe
otides malo u italiju i svi voze skutere ibogati ili oni malo siromasniji,kod njih su skuteri stvarno jeftini.
Pa bas i nisu jeftini..nego poslije 2 svijetskog rata Italija je bila jako siromasna i jedno prijevozno sredstvo je bila Vespa ili Lambretta ( jeftijija inacica Vespe ), tako da im je prijevoz motociklima i sl. sredstvima ostao u navici.Izvorno postao sonyck
za razliku od hrvatske tamo su đabeIzvorno postao RAUL
E imam par pitanja bas u vezi ovih skutera do 50ccm. Koliko kosta njegovo odrzavanje, znaci redoviti servis, osiguranje i takve stvari? Kako je voziti nesto sto ne smije ici preko 50km/h po gradu? Kolika je sansa da ne prođes tehnicki bez blokade brzine?
Odrzavanje je skupo srazmjerno cijeni skutera, tehnicki neces proci ako neznas nikoga na tehnickom ili ako se ne posluzis nekim trikom.Voziti nesto sto ide manje od 50 km je grozno....pogotovo u vecim gradovima.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
ja picim u brijeg bez ikakve zivcanoce. a koga to zivcira, nece si kupit skuter. pa skuter je za po gradu. i ja mislim da je tih 85 vise nego dovoljno. i uglavnom, kad odlucis kak ces se vozit, onda kupuj motor. a netko mozda nece dat pare za dobar auto, nek zeli motor. moj sef ima golfa 1 kabrio, a prosle godine je kupil hayabusu. prvo kaj su mu svi rekli, da mu je bolje da si je auto kupio. kratki odgovor od njega "mene auti ne zanimaju.ak imam posten motor kaj ce mi auto". stvar vlastitog razmisljanja.i. nije sportski nek je klasican cestovni motor, samo kaj ide malo brze. a s kojim autom ces ti jurit 310-315 kmh, a da je serijski i da dode nekih 10-15 000 eura? takvog nema.
ma naravno..Izvorno postao ExCenTric
klasicno je ono kaj ja imam. ak se ta dva mogu usporedjivat onda neznam...
ja isto volim motore puno vise nego aute, al opet auto je potreban svakom pa i tvom sefu samo kaj on malo se**...
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
ma ne bi bas reko da sere. jednostavno tvrdi bajker i to je to. njegov golfic je u super stanju makar je star 15-16 god., i ne misli ga mijenjat dok ne stane. znaci iskoristit ce ga do kraja i onda ce kupit zvijer od auta. sad ceka da dode eos i onda ce to uzet. cudan lik mogu rec, kaj se tice tih stvari, ali mislim da je cak to ok. ima doma jedno 12 motora, svi u voznom stanju, ali njega ne dira kaj mu je auto star. glavno da su motori ok.
Onda ti je vjerovatno Županić šefIzvorno postao ExCenTric
![]()
bas tako sve ovisi o modelu.Ako se radi o renomirnom proizvodjacu ne mozes proci manje od 300 Kuna
E to me je bas zanimalo, ciljam na yamahu, aprilliu ili takvo nesto.Izvorno postao RAUL
Yamaha ti je minareli mašina - tak-tak, aprilije su dosta kvarljive, gilere imaju jeftine dijelove, honde su ti najpouzdanije i najsporije, malaguti, recimo (centro) super pouzdan i nije skup. to ti je otprilike, ako govorimo o 50CC
Pokušaj staviti pristojniji potpis!
Sljaka!
nikakav kit...ako mu je to prvi skuter kaj vozi nek mu ne stavlja nikakav kit i ..možda samo auspuh zbog mrvicu boljeg ubrzanja i 10x boljeg zvuka..
ako je tek počeo voziti..neka stavi samo auspuh..( btw od serijskog jako dobro smrdiš po dimu)
za blokade,auspuh,kit..vidim da si iz zegea neka ide u bencony moto..
u sesvetama (kašinska nešto-poslje dvd doma-u centru skreneš lijevo)
da stavi kit...(treba josh dodatnih dosta dijelova..nije to samo staviš kit auspuh i voziš se...treba to i dobro održavati...više troši..treba bolje ulje stavljati itd itd.)
za novce kaj bi kit kupila (oko 1000-1300kn) neka mu kupi neku jaknu (nisu to velike brzine tak da može neka jeftinija i neka mu kupi rukavice i za ljeto bubrežnjak...
“I quit, I give up, nothing's good enough for anybody else, it seems...When I'm all alone it's the best way to be. When I'm by myself nobody else can say goodbye. Everything is temporary anyway.”
kaj mu nije odma R-a kupila...mislim..:
kakva je to mama koja podrzava sina da se vozi jos brze...
Zadnji uredio flOoKi : 22-01-2007 u 16:02
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
VK 1010-IO
uzim si neki iz piaggio grupe i nečeš pogrijeršiti
joj...a piaggio frupa su?? skoro svi europski skuteri...osim plugeota..ali i on koristi piaggio iznad 125ccm...
znači the best: čistokrvni europljani (imaš onaj keeway-to je austrija s nekim žblj kineskim agregatom) ili suzuki katana-ali je skup ili honda x8rs..ali ne proizvodi se od '04.
“I quit, I give up, nothing's good enough for anybody else, it seems...When I'm all alone it's the best way to be. When I'm by myself nobody else can say goodbye. Everything is temporary anyway.”
Evo da se malo nadovežem.
Imam Hondu X8rs od 01. godine, trenutno je negdje na 20tkm, na 14tkm smo iz znatiželje rastavili masinu, klip i cilindar ko novi bez ogrebotine bili. S motorom nikakvih problema, mijenjana samo potrošna roba remen, svjećica, itd. Sad je motor u totalnom preuređenju, ide gore kit, spuh, karb., prijenos drugi, bla bla bla, jer mi treba za stunt.
Ja preporučujem ak se uzima novo Gileru Runner ili Piaggio NRG, te Yamahu Aerox ak se hoće japanac.Pozdrav
e ljudi...imam jedno glupo pitanjehehe
zanima me...trebaju li na skuteru raditi oba svjetla????
jer frajer u servisu veli da ne trebaju...jer kao, jedno je dugo a jedno kratko...meni je to sumnjivo pa me zanima...tnx![]()
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
koji skuter?
Pa moraju oba raditi ali ne istovremeno...
čini mi se da x8rs (oba svietle kad upali duga) i neznam dali josh koji skuter ima da mu oba istovremeno rade..osim ako su recimo dvije žarulje za kratko/dugo svietlo..tak sam ja imao speedake-a i imao je samo kratka svietla..i nije bila jedna nego dvije žarulje
a da sad pošteno sam pročitao post...da jedno je dugo jedno kratko
Ako ima samo kratko svjetlo onda trebaju raditi oba, ako imaju i dugo onda ne trebaju
da...radi samo jedno...ili dugo ili kratko
evo...jucer smo se provozali... danas stavili plocice...sad si ja jos moram ici kupiti neku kacigu...recite, ima li neka kaciga...da znate di ima jeftino...ne treba meni neka najskuplja... tek toliko da i cuva glavu
ja bih crvenu i otvorenu...odnosno, da nema onaj shield ispred ... kako gd se to vec zove...ionako nemrem voziti skuter...preveliki mi...
ili sam ja premala...
skuter je via 50...pise naproetnoj jonway![]()
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
NEmam baš puno iskustva sa scooterima, ali sam se jednom vozio na Pugu speedfight 2 sa skinutom blokadom i to fakat ide dobro.
Spustio sam se negdje 85 km/h.. za 50ccm dosta impresivno...![]()
Jest da je bilo prebučno i da sam imao osjećaj da će puknut, al samo tako sam preticao ostale "obične" skutere... Malo je neudobniji al ide...
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
Bookmarks