Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 3 od 3 PrvaPrva 1 2 3
Prikazujem rezultate 51 do 54 od 54
    stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ulet-pitanje:
    Ovo pitam i za crt i za lcd. Možda će pitanje biti malo čudno al neznam kako bi ga bolje prikazao.. Znam da bijeli pixel na crtu i lcdu svijetli maksimalnom 'svijetlinom'.
    E sad dali i crni pixel svijetli na maksimumu? Pretpostavljam da kod crt-a svijetli jako malim intenzitetom (znači top baca na taj dio nešto elektrona ali jako malo), dok kod lcd-a neznam.. Opet, pretpostavljam da se tu nemože kontrolirati osvjetljenost za svaki pixel, nego se pixeli (a netko je to prije i spomenuo) zatvaraju. Šta je izvor svjetla na lcd-u o pixelu ili negdje iza pixela?

Moram vidjet kako će se ovo odviti, mislim da me nitko neće skužiti
    Neke stvari je lakše nacrtati
    Keep calm and fastboot oem unlock.

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience PointsTagger Second ClassSocial

Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    HTC Desire 510
    Operater
    VIP
    Godina
    38
    Bodovi
    33.654
    Nivo
    44
    Bodovi: 33.654, Nivo: 44
    Bodovi: 33.654, Nivo: 44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Čujte!

Ovako najkvalitetniji crt monitori su ODLIČNI za grafiku ako želiš jeftino proći, Najskuplji lcd monitor nove generacije apple-a (one starije ne, sranje su) je najbolji za grafiku!

Buraz mi je rekao da sony-evi lcd monitori ništa ne valjaju za grafiku i da se u firmama izbjegavaju.

Dakle svaki monitor je na svoj način dobar! nema boljeg ili lošijeg svaki ima svoje prednosti i mane!

Apple je razvio takvu tehnologiju da mogu napraviti najkvalitetniji lcd monitor koji se proizvodi i prodaje i jako su skupi i stvoreni su za grafiku, boje su je*eno dobre kao i sve ostalo, ali i oni imaju sitne mane bez brige...

Dakle ne trebamo pametovat kao krompirko da bi zaključili da je NAJSKUPLJI lcd monitor odličan, kao i crt monitor ali eto on ima manu veličine i još neke, SVE TO ovisi kolko para imaš!

Nakon razgovora s burazom sam shvatio da su lcd monitori NOVIJE GENERACIJE bolji od crt monitora jer mi je lijepo objasnio (bez pametovanja jer zna)

Eto
    Seriously?

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao XLR8R
    Ulet-pitanje:
    Ovo pitam i za crt i za lcd. Možda će pitanje biti malo čudno al neznam kako bi ga bolje prikazao.. Znam da bijeli pixel na crtu i lcdu svijetli maksimalnom 'svijetlinom'.
    E sad dali i crni pixel svijetli na maksimumu? Pretpostavljam da kod crt-a svijetli jako malim intenzitetom (znači top baca na taj dio nešto elektrona ali jako malo), dok kod lcd-a neznam.. Opet, pretpostavljam da se tu nemože kontrolirati osvjetljenost za svaki pixel, nego se pixeli (a netko je to prije i spomenuo) zatvaraju. Šta je izvor svjetla na lcd-u o pixelu ili negdje iza pixela?

Moram vidjet kako će se ovo odviti, mislim da me nitko neće skužiti
    Neke stvari je lakše nacrtati
    Mislim da kužim što želiš pitati. Ovak, LCD može svaki pojedini piksel 'otvoriti i zatvoriti' (svakim pikselom upravlja zaseban tranzistor), a osvjetljenje dolazi odozada od onih lampi koje sam spomenuo. Pa ako je piksel (ili podpiksel za boju) otvoren, svijetlost prolazi i vidi se točka. Problem je kod zatvorenih piksela što se ipak nešto svjetlosti probija pa stoga crna boja na nekim LCD-ovima nije u potpunosti crna, više je siva (tu je recimo plazma zakon, ali ovdje govorimo o monitorima).
    Kod CRT-a koliko mi je poznato crna boja (crni piksel) se dobiva tako da top jednostavno ne gađa taj dio premaza, no kod CRT-a pak postoji problem preljevanja, odnosno susjedni pikseli koji su pod ekscitacijom (svijetle) dio te energije predaju i na susjedni piksel. Tu čak niti nema veze dal je taj piksel crni, može biti bilo koje boje i to je razlog zašto CRT nemaju tako 'oštro' definiranu sliku sa već mekšu.
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao whiteboy
    Mislim da kužim što želiš pitati. Ovak, LCD može svaki pojedini piksel 'otvoriti i zatvoriti' (svakim pikselom upravlja zaseban tranzistor), a osvjetljenje dolazi odozada od onih lampi koje sam spomenuo. Pa ako je piksel (ili podpiksel za boju) otvoren, svijetlost prolazi i vidi se točka. Problem je kod zatvorenih piksela što se ipak nešto svjetlosti probija pa stoga crna boja na nekim LCD-ovima nije u potpunosti crna, više je siva (tu je recimo plazma zakon, ali ovdje govorimo o monitorima).
    E to sam i mislio, znači kad bi npr za SS imao blank screen, on bi svejedno "svijetlio" punim intenzitetom i trošio istu energiju.
    Kod CRT-a koliko mi je poznato crna boja (crni piksel) se dobiva tako da top jednostavno ne gađa taj dio premaza, no kod CRT-a pak postoji problem preljevanja, odnosno susjedni pikseli koji su pod ekscitacijom (svijetle) dio te energije predaju i na susjedni piksel. Tu čak niti nema veze dal je taj piksel crni, može biti bilo koje boje i to je razlog zašto CRT nemaju tako 'oštro' definiranu sliku sa već mekšu.
    Imaš pravo, recimo kad čitaš tekst na crnoj podlozi vidi se kako tekst ima neki "glow" okolo i prelazi na crni dio..
    Tnx
    Keep calm and fastboot oem unlock.

+ Odgovori na temu
Stranica 3 od 3 PrvaPrva 1 2 3

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove