Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 15 od 15

Hybrid View

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    SE K700; N6020; MDA Vario
    Operater
    T-Mobile; Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao vkosalec
    uspio sa 7. kodom i boxom - 33055 (custom)

hvala najljepsa, imas cugu

Drago mi je da ti je uspjelo - puno hvala na feedback-u.

odakle ti ovi novi serial boxevi? mislim konkretno na 33055

ovo sto kazes, da se svi primjerci ne ponasaju jednako to bas i nije tocno,,jer to dali strebas koristiti 7 ili 1 kod ne ovisi o telefonu vec o mrezi na kojoj je kodiran ,dakle za Hrvatsku je uvijek 7, zan keke drzvae je kod 1 ,a za neke cak 5, dakle nema veze s telefonom vec ima veze s drzavom na kojoj je mrezi kodiran.
    @khideg

Box Serial sam pokupio od nekog maštovitog stranog forumaša sa, mislim http://www.nokiafree.org/forums/ (i tebe tamo primjetih ).

Kad smo kod kodova koje generira NokiaFREE Unlock Codes Calculator, sve što sam napisao je točno, no krenimo od početka:

1. generirani kod otključava lock koji veže telefon na određenu mrežu (network & country specific lock).
    2., 3. i 4. su kodovi za otvaranje lockova vezanih uz vrstu SIM-a (GID1 i GID2) te konkretnu SIM karticu (MSIN=Mobile Station Identification Number).
    5. kod otključava 1. i 2. lock
    6. otključava 1., 2. i 3.
    7. otključava 1., 2., 3. i 4.

Teoretski bi svaki put trebalo upisati samo 7. kod i stvar bi trebala raditi, no nisu ni developeri Nokia-e vesla sisali, pa, ako ih naručitelj (tj. mreža) traži malo bolju zaštitu, oni malo zakompliciraju stvar, pa mobitel može biti "kao bugiran" i ne reagirati na 7. već samo na 1. kod, ili može biti nužno upisati 4. pa 1., već koliko se nekom provider-u da zakomplicirati život "zločestom" korisniku... :-)

Nokia 6101 je i u našem T-Mobile-u, navodno, "šareno" kodirana.

Bottomline: objasnih kolegi s foruma sve svoje dvojbe, dadoh preporuke, a on je odlučio riskirati i sve je dobro ispalo. Dekodiranje samo s kalkulatorom, bez PC-a, uvijek nosi makar minimalnu dozu rizika.

P.S.: Box Serial-i su priča za sebe - svi u menu-u ponuđeni prije ili kasnije dospiju na Nokia-inu "crnu listu". Teorija kaže da je bilo koji između 32768 i 34815 dobar, osim onih koji su na "crnoj listi"...
    Zadnji uredio ivicarocca : 04-02-2006 u 03:04
    Pržiiim...

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Depth-of-Field kalkulator za Olympus E1
    By whiteboy in forum Fotografiranje # Softverska obrada # Foto radnje # Foto materijal
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 13-07-2005, 23:49
  2. Kalkulator za otključavanje Nokie
    By Krompirko in forum Nokia
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 10-02-2005, 00:19
  3. kalkulator
    By jay in forum Pocket PC/PDA
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 10-06-2004, 11:58

Bookmarks

Pravila postanja