Svejedno je jer računalo upravlja kada će se baterija puniti kada neIzvorno postao strelicar
Pitanje kratko i jasno!!!
dali kada je notebook prikljućen na struji dali je pozeljno da je baterija izvadena tj.da nije u njemu,ako da ZASTO, a ako mozda NE opet zasto? puno HVALA
p.s.- nigdje to nije nigdje definirano a bas me zanima,pa da ćujem vaša mišljenja
hoču BRži INTERnet....
Svejedno je jer računalo upravlja kada će se baterija puniti kada neIzvorno postao strelicar
Seriously?
ja ju izvadim jer mi tako pise u uputstvima...
zasto? to ti je isto kao i da mob dan i noc stoji na punjacu, nesto se toj bateriji mora desit?! valjda...
nije isto jel laptop kada napuni bateriju neradi preko nje nego direktno preko ac adaptera.
istina da u uputstvima piše da se baterija izvadi kada je laptop duže spojen na struju.
Meni je laptop ukljucen na struju prakticki 24/7, buduci da skidam preko emulea cijelo vrijeme, te bateriju drzim unutra. Da li je ja onda trebam vadit van?
Testis unnus, testis nullus!
prema uputstvima trebaš.
Ja imam službeni IBM već više od godinu dana, s originalnom baterijom. 8-9 sati dnevno, nekad i duže, je na port replicatoru, tako da je na struji s baterijom unutra. I tako već, velim, preko godinu dana, 5 dana tjedno.
A i doma kad, recimo, vrtim filmove s njega i slično, isto je stalno na struji.
Baterija i dan-danas traje ko na početku, i nikad nikakvih problema. Također, hrpetina kolega ima isto stanje, a neki čak laptope ne nose doma osim vikendom, tako da su 5 dana u tjednu 24h na struji, i preko dvije godine neki, i nikakvih problema.
Jedino je, IMO, korisno podesiti opciju (ako je ima u softu) da se baterija ne puni dok je iznad 70% (tako je meni narihtano). Čisto da se ne krene punit čim laptop radi 1 minutu na bateriju, nego tek kad padne ispod 70% punosti baterije.
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Hvala na savjetu, probat cu sutra to za punjenje na 70% namjestit!
Testis unnus, testis nullus!
Ovo je zanimljivo pitanje. Ja koristim dva laptopa. Jedan mi je skoro 1,5 godina radio na struju (stalno je na stolu) i sada kad sam ga napokon otkopča, baterija je crkotina. Izdrži maksimalno sat vremena.
Ovaj drugi je jedan dan na struji, pa jedan dan pražnjenje (teren) i slijedeći dan opet struja i tako preko godinu dana i baterija se drži super.
Izgleda da ovo ovisi od proizvođača do proizvođača. Neke laptope treba i rastavit za vadit bateriju, a onda obično ode naljepnica i garancija.
Dell preporučuje vađenje baterije.
koja marka i model je stariji laptop?
Končar. Nada ali ne sječam se broja. Sad nisam na poslu pa ne znam napamet.
Kad sam je dobio, pomislio sam da mi je firma sklopila ugovor o spašavanju promašaja Končara, ali sam se iznenadio, jer je to u biti prilično funkcionalan stroj za moje potrebe (nadzor mreže, podešavanje routera i switcheva). I najvažnije IC port za mobitel.
Jos ako je NIKOIzvorno postao Kuki
Fujitsu siemens je moj!!!
hoču BRži INTERnet....
Bookmarks