Ovako...imam nekoliko DVD-a, neki su Princo, a neki Traxdata...par DVD-a ima jednu-dvije plave mrljice koje se vidi kad se DVD okrene naopačke (vidio sam dok sam ga čistio krpicom)...DVD-i su novi i nisu izgrebani (za kaj sam mislio da je razlog)...jel netko zna o čemu je riječ i jel to normalno? Oba DVD-a normalno rade...
Nemam pojma, ali bi mi bilo sumnjivo da je vlaga jer ih držim doma gdje nema vlage...a i da se radi o vlazi, to bi se posusilo, ali ovo se ne miče, odnosno svaki dan su mrlje iste veličine i nema promjene...
Hmm, neznam, možda se prolila neka tekućina,kemikalija(sumnjam), ma može svašta bit(ili ništa), dok radi dobro je!
Ima li taj dvd neku naljepnicu na sebi,možda se ljepilo razlilo od vrućine ili nečega!
Ali ako netko zna u čemu je stvar...neka posta tu!
Nije se izlila nikakva tekućina, nema nikakvih naljepnica niti nekaj slično...da li je ta pojava možda vezana uz prženje, odnosno da se nakon prženja to pojavilo? Zbilja nemam pojma kae to...
Ma to je greška u proizvodnji. Nedavno sam nešto snimao kolegi i na cijelom pakovanju od 25 DVD-ova Traxdata 8X -R (metalik gornja površina) slučajno skužio takve točkice od milimetar-dva (i na praznim i snimljenim medijima). Mediji rade bez problema, zasada.
Takve točkice ili čak i staze može ti ostavit i snimač ako odluči da ne snima taj dio medija iz nekih razloga (nemogućnost kalibracije glave ili procjena da je taj dio medija neupotrebljiv...).
Imao sam slučaj snimanja medija gdje je snimač malo snima a malo nije. Medij je izašao snimljen u vidljivim dijelovima, ali je prostora bilo dovoljno i radi i sada.
Bookmarks