= Citat = Izvorno postao leo4
Evo i ja imam isti problem kao maraccc. Dakle, prije instaliranja bluetooth drivera (laptop mi ima integrirani bluetooth) sam instalirao PIMS 2.0 i u settingu mi je osim IrDA-e nudio još bluetooth portove od COM5 do COM15. Nakon instalacije bluetooth drivera (prvo onih koji su došli s laptopom, a kasnije i sa najnovijih skinutih s neta) u settingu je kao način spajanja PC-a i moba ostala samo IrDA. Iako mi se u control panelu stvorila nova ikonica u kojoj imam popis bluetooth COM portova koji su aktivirani. Naravno, prilikom otvaranja PIMS-a mi javi istu poruku kao i maraccc-u:

CANNOT OPEN THE PORT AND THIS PROGRAM IS SWITCHED IN OFFLINE MODE.
AFTER, TRY TO SVITCH IN ONLINE

Mob sam bez problema povezao na Dial-up nakon ukucavanja PIN-a na mobu i kompu. Čak sam s programom MOBILedit uspio skinuti slike i melodije s moba na desktop, ale ne i natrag!? No, to je druga priča. Dakle, bluetooth veza definitno funkcionira, ali očito nedostaje još ono nešto.
Slijedilo je deinstaliranje svega (PIMS, bt driveri), pa instal redom - bt driveri, PIMS, Dial-up. I ..... opet isto!
Dakle, radi se o tome da je odabran krivi port...

Koliko se ja sjećam dvojka je radila na način da se prvo morao mobitel s bluetotom preko serial porta a tek onda je proradio program, a koji je port treba pronaći pod Advanced Configuration od bluetooth softwera, nakon toga Client Applications i tamo se očita port