Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8

Hybrid View

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    qtek8500@wm6 mpx200@wm5.0
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lagano zujanje tipkovnice je normalna stvar skoro pa kod svakog primjerka. kod nekog tise kod nekog jace. moj je prozujao ali jako tiho vec kod prvog flasha i tako je ostalo (ne smeta me jer ga skoro ni necujem tek kad uho prislonim na tipkovnicu onda se cuje), a flashao ga preko 10ak puta. svjetlo na tipkovnici mi se pocelo gasiti nakon 5mj odnosno nekad radi nekad ne, sve u svemu mob je super sta je sve prezivio. slao sam ga na reklamaciju zbog svjetla na tipkovnici i ponistili mi garanciju jer sam neovlasteno stavio drugi softver, hm...frendu su uredno promjenili flashani mob zbog jakog zujanja,
    njihov opis gresaka: nema svjetlo na tipkovnici - ostecenja:nema.
    mislim da je greska na hardveru a ne u softveru jer sam isprobao neke WMOSe
    jos mi preostaje da ga otvorim i probam sam malo ocistiti kontake na tipkovnici ako je uopce to greska

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Feb 2005
    mpx200WM5.01./Nokia6230i
    Operater
    T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Što se tiće zujanja,nije problem u tipkovnici,dakle,čiščenjem ništa nečeš postiči,već u kvaliteti ugrađenih LED-dioda koje osvjetljavaju tipkovnicu.Svaki led medij(pa tak npr,i neki LCD ekrani zuje)radi s određenom frekvecijom,o kojoj ovisi boja emitirane svjetlosti.A ta frekvencija se postiže lokalnim oscilatorom(hardver),koji kod nekih wmOS-a radi "mušičavo",tj,nekad radi a nekad ne.Od tud se javlja problem sa svjetlom.Na primjer trobojne led diode(na nekim mobačima možeš mjenjati boju)rade na principu promjene frekvencije napajanja.A frekvecija plave boje je najniža(dakle kod MPX-a)pa se ponegdje očituje i kao lagano zujanje.Ako ste primjetili,kad se ugasi svjetlo,nestane i zujanje.
    Zadnji uredio MikiMiljac : 30-01-2006 u 11:31

Slične teme

1. Odkljucavanje tipkovnice na v550
    By racpok in forum Motorola
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 14-01-2005, 22:18
  2. Odgovora: 10
    Posljednji post: 23-11-2004, 12:17

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove