Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 10 od 10

Hybrid View

Pravi forumaš
    Datum registracije
    May 2005
    Mobitel
    -
    Operater
    -
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

GPRS icon i Eng. menu na 09.72R

Pozdrav ekipo. Neki dan me malo razljutila cinjenica sto ne mogu kao zvuk poruke staviti neku mp3-icu na E730 pa sam kupio v525 i odmah je odlucio modati, kako mi to nije prvi takav telefon i imam dosta iskustva sve mi je proslo bez greske. Stavio sam gore 09.72r monster pack, napravio master clear i master reset i sve je radilo bez greske, prije je bila verija 38 gore. U telefonu koristim tele2 karticu i na vip romingu sam. Kod verzije 38 mi se normalno pokazivala ikonica za GPRS, ona tri listica i normalno sam mogao ukljuciti Engeniering menu u Office tools.
    Na 09.72R sam prvo stavio V3 flex (verzija sa bluedevilove stranice) medjutim jednostavo dosta toga mi nije radilo, od tonova na dalje, pa sam odlucio umjesto da sada mijenjam sve seemove staviti jednostavno novi flex. Stavio sam gore SE6452AXXP109F, isto napravio master reset i master clear, oslobodio 7,2mb prostora.
    E sad krece modificiranje seemova.
    Medjutim, na 09.72R neovisno koji flex stavio jednostavno NEMAM gprs listica tj gprs ikone i ne mogu ukljuciti nikako Eng menu. Probao sam sa orginalnim flexom iz monster packa, probao sam i sa 109F, ista stvar.
    Programi koje sam koristio su Seem Player 2,91, Motorola tool, seem edit, p2k man.
    E sada da li je moguce da zato sto tele2 nema gprs-a da mi se ne pojavljuje ta GPRS ikona, i da li je moguce da u verziji 09.72R nema inženjering meina??

Inace ova kombinacija flesha i flexa je strasna, sve ostalo radi odlicno, nemam nikakvih gresaka, kamera isto, meni brz!
    I za 400kn sam dobio bluetooth i stavljanje bilo kojeg mp3-a za zvono i sto mi je najvaznije za poruku!
    BTW nemam neku drugu karticu da isprobam hoce li mi se pojaviti gprs ikona ako se koristi mreza koja ima grps signala!

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Bodovi: 38.840, Nivo: 48
    Bodovi: 38.840, Nivo: 48
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    za engeniring menu trebaš editirat seem, i mma_ucp, mma_dcp. A što se tiće gprs-a to ti je isto do seema, ali neznam točno. mislim da je 01a8_0001

Pravi forumaš
    Datum registracije
    May 2005
    Mobitel
    -
    Operater
    -
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao GoGs
    za engeniring menu trebaš editirat seem, i mma_ucp, mma_dcp. A što se tiće gprs-a to ti je isto do seema, ali neznam točno. mislim da je 01a8_0001
    Nije do toga, jednostavno ne ide, probao sam editirati i mma_ucp, mogu si ukljuciti npr quick meni i slicno ali eng. menu nema, isto je sa gprs-om, tocnije radio sam sa p2kmenu editor, i tamo imam da ukljcim i skrivenu opciju technology (tj taj eng. menu) i da stavim rucno koju stvar zelim u meni ali ne ide, filno lijepo spremi na telefon, resetiram ga ali nista, jednostavno je tako.

A sto se tice gprs ikone nema je, od editiranja 01a8 mogu samo iskljuciti gprs teks, ukljuciti ga, i rucno podesiti njegov naziv, od svih programa koje imam niti u jednom nisam naisao na to ga ukljucim odnosno iskljucim ikonicu!

Mislim da je jednostavno do tog novog flasha, ili su te opcije iskljucne ili nesto drugo...
    Kada mi se napuni mobitel vratiti cu ga na stariju verziju flesha, tamo mi je sve radilo kako spada, a bas steta ;(
    Zadnji uredio turando : 27-01-2006 u 12:56

Motorator Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.030, Nivo: 46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao turando
    SE6452AXXP109F
    Misliš na SE6452AXXP10F9?

Engineering menu se mora aktivirati preko seemova (to vidim da ti ide), plus ga treba ugurati negdje u meni na mob, a za to treba MMA fileove editirati. Ima P2KmenuEditor za skinut (ako ga već nemaš), s tim ide sve lagano....
    Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni

Pravi forumaš
    Datum registracije
    May 2005
    Mobitel
    -
    Operater
    -
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao BlueDevil
    Misliš na SE6452AXXP10F9?

Engineering menu se mora aktivirati preko seemova (to vidim da ti ide), plus ga treba ugurati negdje u meni na mob, a za to treba MMA fileove editirati. Ima P2KmenuEditor za skinut (ako ga već nemaš), s tim ide sve lagano....

He he sve sam to napravio, NE RADI ;(
    imam: p2kman, p2ktools, motorola tool, seem edit, seem player, p2kmenu editor itd itd
    i sa bilo kojim da napravim ne radi....

Motorator Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Samo provjera:

Znači, kad pogledaš MMA fileove oni su identični (oba) i imaju "FEM" negdje unutra unutar OfficeTools menija (kad virneš sa hex-editorom)?

I editrirao si seem 0032_0001, offset 44, bitove 4,5,6 i 7 si stavio na "ON"?

Pravi forumaš
    Datum registracije
    May 2005
    Mobitel
    -
    Operater
    -
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Samo provjera:

Znači, kad pogledaš MMA fileove oni su identični (oba) i imaju "FEM" negdje unutra unutar OfficeTools menija (kad virneš sa hex-editorom)?

I editrirao si seem 0032_0001, offset 44, bitove 4,5,6 i 7 si stavio na "ON"?
    ovako seem editiranje je proslo u redu, editirao sam sve, sto se tice mma fileova problem je izgleda u tome sto nema FEM unutar office tools menija, ali pazi sad ovo, kada idem da dodam to unutra (pomocu p2kmenu editora) uopce nemam opciju da dodam fem unutra!
    probao sam dodati onaj brzi izbornik unutar office menija samo za probu, resetiram telefon, i evo tamo je, dakle pojavi se, ali pazi sad kad udjem u njega sve crno tj ne radi nista, e sad ako je tako sa quick meniom logicno je da i nesto ne valja sa eng. menijem, pa sam lijepo vratio backupirani mma file natrag i vidi vraga opet nista ne radi, tj opet niti na njima ne mogu ukljuciti opcju eng menia, bezveze!
    Mislim si sve vise i vise da je do softa....bas me zanima da li ima netko isti flash gore pa da proba ukljuciti taj meni i sto ce mu se dogoditi?
    A sto se gprs ikone tice ista stvar i dalje je nema i nema sanse da se ukljuci, cak sam probao vratiti SVE seemove natrag, resetirati telefon i ponovno ali ne radi!
    Jednom jos na staroj v525 mi se bila ista stvar desila da mi nije radio gprs (dok sam jos imao tmobile) pa sam stavio novi flash i radi, izgleda da ni sada nece biti pomoci!

Motorator Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    MMA:
    Skini oba MMA s telefona, editiraj samo jedan, i onda napravi kopiju i vrati oba u mob (tako da editiraš samo jednog a da ipak budu identični).
    Otvori MMA s menu-editorom i dodaj u OfficeTools neki novi shortcut, bilo koji. Onda otvori isti taj MMA s hex-editorom, pa nađi unutra taj novi menuitem koji si dodao i promijeni mu ime u "FEM", s tim da višak znakova ne brišeš nego samo pregaziš sa "00" vrijednostima. Onaj početni "A" ili "E" ispred imena mora ostati.
    I onda kopiju, pa oba na mob. To bi trebalo riješiti Engineering-menu.

A za GPRS, opet provjera (check-lista):
    SEEM 010a_0001:
    offset 00, bit 0 GPRS auto-attach at power-on (1 on, 0 off) (if bit 1 is on, auto-attach will be off)
    bit 1: GPRS detach after GPRS data session (bit 0 must be on to activate)

SEEM 0032_0001:
    offset 17, bit 7: GPRS Capable (1 on, 0 off)
    offset 40, bit 1: Display 'GPRS Attached' icon (1 on, 0 off)
    offset 41, bit 5: Display: GPRS Icon Indicates Current Status (1 on, 0 off)
    offset 60, bit 0: 'GPRS Active' text with GPRS PDP Context Icons (1 on, 0 off)
    offset 68, bit 4: GPRS Packet Data Transfer Icon (1 on, 0 off)
    offset 6B, bit 5: GPRS Packet Data Icon (1 on, 0 off)

Pravi forumaš
    Datum registracije
    May 2005
    Mobitel
    -
    Operater
    -
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    MMA:
    Skini oba MMA s telefona, editiraj samo jedan, i onda napravi kopiju i vrati oba u mob (tako da editiraš samo jednog a da ipak budu identični).
    Otvori MMA s menu-editorom i dodaj u OfficeTools neki novi shortcut, bilo koji. Onda otvori isti taj MMA s hex-editorom, pa nađi unutra taj novi menuitem koji si dodao i promijeni mu ime u "FEM", s tim da višak znakova ne brišeš nego samo pregaziš sa "00" vrijednostima. Onaj početni "A" ili "E" ispred imena mora ostati.
    I onda kopiju, pa oba na mob. To bi trebalo riješiti Engineering-menu.

A za GPRS, opet provjera (check-lista):
    SEEM 010a_0001:
    offset 00, bit 0 GPRS auto-attach at power-on (1 on, 0 off) (if bit 1 is on, auto-attach will be off)
    bit 1: GPRS detach after GPRS data session (bit 0 must be on to activate)

SEEM 0032_0001:
    offset 17, bit 7: GPRS Capable (1 on, 0 off)
    offset 40, bit 1: Display 'GPRS Attached' icon (1 on, 0 off)
    offset 41, bit 5: Display: GPRS Icon Indicates Current Status (1 on, 0 off)
    offset 60, bit 0: 'GPRS Active' text with GPRS PDP Context Icons (1 on, 0 off)
    offset 68, bit 4: GPRS Packet Data Transfer Icon (1 on, 0 off)
    offset 6B, bit 5: GPRS Packet Data Icon (1 on, 0 off)
    kod GRPS-a je problem bio bit 1 u offsetu 00 kod seem-a 010a_0001. to sam promijenio i rijesio, ALI engeniering meni nikako ubaciti, probao sam kao sto si gore napisao, cak sam to promjenio prvo rucno pa nije uspjelo, jer kada ubacim jos jedan menuitem tada mi umjesto da se on pojavi NESTANE jedan menuitem tocnije Chat!
    Stvarno ne kuzim, sve se vise i vise spremam da vratim stari flash i flex, tj ne stari nego onaj stariji 4FR sa flexom AA0E9 sto mislis o toj kombinaciji?

Pravi forumaš
    Datum registracije
    May 2005
    Mobitel
    -
    Operater
    -
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    E da i jos jedno brzinsko pitanje, prije nego napravim flash, jer malo mi je bed sve sam si namjestio kako spada, potrosio cijeli dan na to i jos sad da idem opet; naime zasto kada editiram mma_ucp uopce me nigdje ne trazi da otvorim mma_dcp??? koristim p2kmenu editor, naime motorola tool prilikom spremanja postavki sprema nesto i u mma_dcp ali je fora sto u tom motorola toolu ne mogu nista u meniju mijenjati tj ne kuzim kako!

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Pro Evolution Soccer 5
    By ..::HRCO::.. in forum Igre
    Odgovora: 134
    Posljednji post: 30-11-2006, 20:40
  2. S/ME45 v04 flash patching
    By Lejzermaster in forum Siemens do X4x
    Odgovora: 273
    Posljednji post: 04-04-2005, 20:52

Bookmarks

Pravila postanja