MDA III ili MDA cpmpact, sta je bolje uzet?
jel MDA III zaista toliko bolji koliko je skuplji?
koje su razlike osim u veličini ekrana, tipkovnici i kameri?
MDA III ili MDA cpmpact, sta je bolje uzet?
jel MDA III zaista toliko bolji koliko je skuplji?
koje su razlike osim u veličini ekrana, tipkovnici i kameri?
Pogledaj si ovo:
http://www.t-mobile.hr/2/20-30-01-20...=17&slika.y=12
http://www.gsmarena.com/compare.php3...3&idPhone1=962
Sada ovisi što želiš ali ja bi si radije uzeo Compacta. Prednost MDA III je to što ima više memorije(RAM-a) i ima WLAN, po ostalome je lošiji.
Kada gledaš sveukupno bolji je Compact.
Evo, nadam se da sam pomogao, ako trebaš nekaj samo javi ili pogledaj po forumu![]()
Ja imam Compact vec skoro godinu dana i ozbiljno razmisljam o prelasku na MDA3. Bio sam u T-Centru i drzao MDA3 u rukama i mislim kako razlika u velicini nije uopce strasna u odnosu na razliku velicine display-a. Recimo, MDA Pro je definitivno cigla za moj pojam i nikad si ga necu kupiti kao zamjenu za PDA/mobitel, ali MDA3 ima jos prihvatljivu velicinu za moj ukus.Izvorno postao punkic
Kaj se tice razlike, MDA3 ima jos podrsku za WLAN tako da mozes sniffati i spajat se na internet besplatno na mjestima gdje postoje uvjeti za to. Razlika u kameri MENI nije tako vazna jer niti Compact ne radi slike bog zna kakve kvalitete, iako su OK. MDA3 po danu radi OK slike za prikazivanje da vlastitom zaslonu, dok su za prikazivanje na PC monitoru ipak malo "preslabe", iako se mogu iskoristiti.
Ako volis PPC igre (poput mene), onda definitvno uzmi MDA3, jer uz veci ekran koji nudi ljepsi dozivljaj, imas imas i mnogo ljepse mogunosti kontrole zahvaljujuci (izmedju ostalim) onim dvjema tipkama iznad display-a tako da ces moci igrati ko covjek sa palcom desne ruke u landscape igrama, a ne se muciti sa kaziprstom i camera buttonom na Compactu![]()
Iako je display iz nesto starije generacije nego MDA Compact, on radi OK i na frekvenciji od 520 MHz, tako da mozes i na to racunati ako ces kad trebati extra boost za emulatore ili neke druge aplikacije koje znaju popapati puno CPU resursa.
Razlika je i u velicini memorije; 128 Mb RAM-a i isto toliko ROM-a cini ga posebnim i ne moras biti u strahu da ce ti ponestat RAM-a za neku zathjevnu aplikaciju. Veliki ROM omogucava ti i da se na njega stavi Windows Mobile 5 ako zelis, dok si na Compactu zarobljen na 2003 SE i ne moze vise. Compactovih slobodnih 7 Mb ROM-a u odnosu na oko 100 slobodih megabajta od MDA3 cini se smjesnim!
I na kraju, MDA3 je puno lijepsi nego MDA Compact! I to ne samo meni... Dok MDA Compact lici na sapun, MDA3 lici na opasan i puno mocniji gadget; pogotovo kad u mraku potegnes tipkovnicu van![]()
Zadnji uredio SlaWeX : 27-01-2006 u 20:08
A moj frend želi zamijeniti MDA III za MDA Compact, upravo zbog veličine.
Sve je stvar subjektivnog dojma.
MDA Compact IV
Ozbiljno? Moze neke njegove podatke za kontakt? Ja bih mjenjao Compacta za MDA3!Izvorno postao mach1
![]()
ja vidio u oglasniku neki dan da tip mjenja compacta za 3-ku uz nadoplatu hehe nek se dogovore
Dobro si vidio; to je bio moj oglasIzvorno postao Spirit81
![]()
Bookmarks