Bilo je prije par mjeseci, a mozda je vec i godina prosla ..u autoblicu (ak se ne varam) istrazivanje cistoce goriva u RH...OMV,PETROL smece, dno dna..a najbolji su se pokazali Tifon i Europamil, tak da ja tocim samo tamo. A kaj se slovenskog goriva tice, iz iskustva znam da je gorivno bolje nego nase, kad natocim tamo (petrol) u prosjeku prijedjem 100-150 km vise s istom kolicinom goriva a i motor je zivlji. Za nevjernike:Ovo nisu subjektivne cinjenice vec je zbilja tako probajte pa s osvijedotocite. A inace kaj se goriva iz rumunjske tice, pa do prije koju godinu se INA hvalila kako nabavlja najjeftiniju naftu u europi, dok se nije ispostavilo da nabavljaju sibirsku naftau, koja slovi kao najlosija,dakle u pogledu cistoce i kolicine sumpora. Ne znam dal ste primjetili sad su poceli korisiti neku novu tehnologiju prerade nafte pa se na benzinskim pumpama pojavio super95 i eurodiesel bez sumpora.
A kaj se pumpe za gorivo tice, njoj ne smeta sumpor, njoj smetaju necistoce u gorivu,a iz gore navedenog slucaja i voda jer se po ovako niskim temperaturama zaledi i pocne pucati...sumpor je stetan kroz odredjeno vrijeme jer pojacano oksidiraju pojedini dijelovi motora, los utjecaj na brizgaljke, "bosch" pumpu i slicno.

P.S. moje misljenje: u Hrvatskoj je puino losiji izbor tociti na petrolu,omv-u i malih privatnika nego kod Ine...sigurno se nece svi sloziti samnom...al na srecu tu su jos i Tifon i Europamil..pa izbora ipak ima