Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 4 od 4 PrvaPrva 1 2 3 4
Prikazujem rezultate 76 do 97 od 97
    Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao RAUL
    A daj mi malo pojasni sta ce se deseti kada spojis auto na dijagnostiku, a recimo stroseni su diskovi kocnica?????Sta ce ta dijagnostika pokazati
    Ja cu ti reci:napisati ce ti OK, a kocnice i dalje ne koce dobro
    Gle - moderni auti (pogotovo oni visoke klase) imaju senzor za ama baš sve. Pa tako i za potrošnju kočnica - DA, senzor koji govori o mehaničkom stanju kočnica. Mnogi auti visoke klase čak prikazuju i na instrumentoj ploči vozača da su kočnice za izmjenu.
    Već se radi i na gumama sa takvim senzorima (odnosno one već postoje, ali su u eksperimentalnoj fazi) koje će na instrument ploču vozaču slat podatke o potrošnji gume.
    Zadnji uredio whiteboy : 26-01-2006 u 11:43
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    SE t630
    Operater
    ViP
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo jos trljam oci nakon jebene noci :-)Vi zbilja rano ranite...dobro jutro radni narode crne gore...

Danasnji auti kao sto je white rekao, imaju senzor za bas sve..npr. vectra 2001, kad su ti kocnice pri kraju, moras otici na servis da ti ih zamijene jer se auto doslovno vuce, tak je bilo u mom slucaju, gori ti nekakva lampica, auto ne moze doci do 100 km/h, i kad su mi u servisu promijenili kocnice (disk plocice), sve ko prije.

Lambda sonda, kao sto sam vec napisao je jedna od vrlo znacajnih faktora u pripremi smjese, dakle ako je nema ili ako ne sljaka, auto ce vise trositi ali i nemirnije raditi, zato sto za svaki rezim rada lambda sonda daje razlicite informacije, dakle ako je auto pod opterecenjem i pri visokim okretajima daje jedne podatke za smjesu, ako je pod opterecenjem pri niskim okretajima daje druge podatke itd...to znaci, da kad je neispravna..tada smjesa goriva i zraka bilo da vozis nizbrdo ili uzbrdo, bilo da si u drugoj na 100 ili u 4.oj na 60, ili stojis na mjestu u leru... ona salje iste podatke u cpu..a to nikako nije dobro.....naravno izvor problema da je auto nemiran u leru zbilja ne mora biti lambda sonda, ali postoji ta mogucnost..
    pozdrav
    "...moja zubarka je vrlo zgodna djevojka, često idem do nje, mada imam zdrave zube sve..."

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao whiteboy
    Gle - moderni auti (pogotovo oni visoke klase) imaju senzor za ama baš sve. Pa tako i za potrošnju kočnica - DA, senzor koji govori o mehaničkom stanju kočnica. Mnogi auti visoke klase čak prikazuju i na instrumentoj ploči vozača da su kočnice za izmjenu.
    Već se radi i na gumama sa takvim senzorima (odnosno one već postoje, ali su u eksperimentalnoj fazi) koje će na instrument ploču vozaču slat podatke o potrošnji gume.
    Mislio sam za aute do cca 30.000€.....Imaju za potrosnju disk plocica, neki niti to (Renault Clio 1.2 ), ali za potrosnju diskova nemaju sigurno

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao hypnotized.zg
    Evo jos trljam oci nakon jebene noci :-)Vi zbilja rano ranite...dobro jutro radni narode crne gore...

Danasnji auti kao sto je white rekao, imaju senzor za bas sve..npr. vectra 2001, kad su ti kocnice pri kraju, moras otici na servis da ti ih zamijene jer se auto doslovno vuce, tak je bilo u mom slucaju, gori ti nekakva lampica, auto ne moze doci do 100 km/h, i kad su mi u servisu promijenili kocnice (disk plocice), sve ko prije.

Lambda sonda, kao sto sam vec napisao je jedna od vrlo znacajnih faktora u pripremi smjese, dakle ako je nema ili ako ne sljaka, auto ce vise trositi ali i nemirnije raditi, zato sto za svaki rezim rada lambda sonda daje razlicite informacije, dakle ako je auto pod opterecenjem i pri visokim okretajima daje jedne podatke za smjesu, ako je pod opterecenjem pri niskim okretajima daje druge podatke itd...to znaci, da kad je neispravna..tada smjesa goriva i zraka bilo da vozis nizbrdo ili uzbrdo, bilo da si u drugoj na 100 ili u 4.oj na 60, ili stojis na mjestu u leru... ona salje iste podatke u cpu..a to nikako nije dobro.....naravno izvor problema da je auto nemiran u leru zbilja ne mora biti lambda sonda, ali postoji ta mogucnost..
    pozdrav
    Ovo sa Vectrom pri put cujemDaj mi samo reci sta je nacrtano na toj lapici i jeli crvene boje????

Motorator Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.030, Nivo: 46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma to je stara fora, to s kočnicama! U pakne za neke modele auta stavljaju i neku malu žicu ili tako nešto, na sam kraj kočionog obloga. Tako da kad je pakna pri kraju, taj dio dođe van pa dira po disku, i to pali lampicu na kontrolnoj ploči.
    A pošto se u tom primjeru radi o pili staroj preko 15 godina (nije moja), brijem da od toga nije veliki korak ugraditi neki sklop koji signalizira kompu da ne da ubrzavat više od 50, 100 ili koliko već.
    Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points
    Nagrade:
    Calendar Award

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    iPhone 4
    Operater
    VIP
    Bodovi
    26.030
    Nivo
    39
    Bodovi: 26.030, Nivo: 39
    Bodovi: 26.030, Nivo: 39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    na miati je fora da ima taj lim, ali metoda je malo sofisticiranija - ka ddodje do nje, cvili nepodnosljivo dok ne promjenis pakne

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao BlueDevil
    Ma to je stara fora, to s kočnicama! U pakne za neke modele auta stavljaju i neku malu žicu ili tako nešto, na sam kraj kočionog obloga. Tako da kad je pakna pri kraju, taj dio dođe van pa dira po disku, i to pali lampicu na kontrolnoj ploči.
    A pošto se u tom primjeru radi o pili staroj preko 15 godina (nije moja), brijem da od toga nije veliki korak ugraditi neki sklop koji signalizira kompu da ne da ubrzavat više od 50, 100 ili koliko već.
    Istina, ali vidis neki novi auti niti to nemaju...Recimo Clio 2 1.2 RT niti to nema

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    SE t630
    Operater
    ViP
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa kaj je clio auto :-)..salim se naravno, jos jedan primjer ..frend je kupio audi a6 karavan 95godina..to je ona prijelazna linija koja lici na audi 100..njemu svijetli crvena lampica..ne znam sto je tocno napisano/nacrtano..a lampica svijetli jer mora promijeniti diskove....mislim da nije cak bitno ni godiste automobila vec klasa..clio mozda nema te senzore ali vjerujem da vec megane ima..a bome i laguna
    pozdrav
    "...moja zubarka je vrlo zgodna djevojka, često idem do nje, mada imam zdrave zube sve..."

4umas4life Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    xperia s
    Operater
    TeleZwei
    Godina
    41
    Bodovi
    40.660
    Nivo
    49
    Bodovi: 40.660, Nivo: 49
    Bodovi: 40.660, Nivo: 49
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lampica koja obavjestava da se diskovi moraju promjenit? prvi put cujem
    tears stream down your face when you lose something you cannot replace...

Motorator Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A moguće je, mada i ja prvi put čujem. Ako radi za pakne, moglo bi po istom principu i za diskove radit...
    Nema toga što švabi mogu izmislit a da mi ne možemo uništit..

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ta lampica nije samo za diskove i kočnice, nego označava "opću opasnost" - uskličnik. Meni se palila i kad je crkavala lambda sonda i kad je crko starter hladnog paljenja. Ali ni mehaničar nije točno znao reć za šta se sve pali.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    48.501
    Nivo
    53
    Bodovi: 48.501, Nivo: 53
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao imatic
    e kad mi u PZ imamo samo 3 benzinske i sve su od INE. I jos nigje se ne moze napuniti plin, nego se mora ici u Slavonski Brod. Sramota
    pa nije tehnic od ine, bar mi se čini...

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    48.501
    Nivo
    53
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    i sad recimo hočeš dić benzinsku u zrak baš iz tih razloga jer uvaljuju loše gorivo, baciš upaljač... a on se ugasi....

Motorator Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo primjer kod mog Jeepa: ima onu klasičnu crvenu lampicu, veliku kvadratnu, s usklišnikom, koja se pali za svakog vraga. A onda ti lijepo odeš do servisa, ovi se spoje s laptopom na chip i vide koji error-code imaju, i po tome znaju kaj je bilo.
    Taj software se da kupit, skupa s konektorom, za svaki auto, i to legalno. Preko interneta, naravno. Samo šta će mi to? Ionako 95% toga ne možeš sam popravit (barem ja ne mogu )
    A sad najbolji dio: sjedneš za volan, staviš ključ u bravu, pa pet puta daš-iusključiš kontakt: on-off-on-off-on i onda gledaš tu lampicu: ona krene žmigat u nekom patternu. Ima dugo ili kratko upaljena i dugo ili kratko ugašena - slično Morseovom kodu. I to lijepo iščitaš i onda po netu mali search (ako već nemaš skinuto sve) i po tome vidiš error-code.
    A pamti sve: od toga da je akumulator bio odpajan, pa do lambda-sonde koja je crkla ili daje "čudne" vrijednosti, do termostata, do krepane žaruljice, do ovog, do onog.... tonu toga.
    S tim da je to ipak 1993. godište, i da je terenac (što će reći da je manje sofisticiran u pogledu komfora i user-elektronike od ostalih "cestovnih" auta).

Apple Moderator
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    iPhone 5s
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    109.480
    Nivo
    80
    Bodovi: 109.480, Nivo: 80
    Bodovi: 109.480, Nivo: 80
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao zerobravo
    pa nije tehnic od ine, bar mi se čini...
    Mislim da je od ine, 80 % sam siguran

= Citat = Izvorno postao zerobravo
    i sad recimo hočeš dić benzinsku u zrak baš iz tih razloga jer uvaljuju loše gorivo, baciš upaljač... a on se ugasi....
    lol
    iPhone 5s 16 GB

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2004
    Mobitel
    MPX220, V3 RazrBlack
    Operater
    VIP
    Godina
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo primjer kod mog Jeepa: ima onu klasičnu crvenu lampicu, veliku kvadratnu, s usklišnikom, koja se pali za svakog vraga. A onda ti lijepo odeš do servisa, ovi se spoje s laptopom na chip i vide koji error-code imaju, i po tome znaju kaj je bilo.
    Taj software se da kupit, skupa s konektorom, za svaki auto, i to legalno. Preko interneta, naravno. Samo šta će mi to? Ionako 95% toga ne možeš sam popravit (barem ja ne mogu )
    A sad najbolji dio: sjedneš za volan, staviš ključ u bravu, pa pet puta daš-iusključiš kontakt: on-off-on-off-on i onda gledaš tu lampicu: ona krene žmigat u nekom patternu. Ima dugo ili kratko upaljena i dugo ili kratko ugašena - slično Morseovom kodu. I to lijepo iščitaš i onda po netu mali search (ako već nemaš skinuto sve) i po tome vidiš error-code.
    A pamti sve: od toga da je akumulator bio odpajan, pa do lambda-sonde koja je crkla ili daje "čudne" vrijednosti, do termostata, do krepane žaruljice, do ovog, do onog.... tonu toga.
    S tim da je to ipak 1993. godište, i da je terenac (što će reći da je manje sofisticiran u pogledu komfora i user-elektronike od ostalih "cestovnih" auta).
    Ovo što si ti naveo, to čak ima i skuter aprilia SR50 ditech, tak da je to postalo danas standard.

Za signal istrošenosti kočnica si imao i na starom mercedesu 190 iz 1990.
    Old school: Siemens M35, Motorola V500@V600, Nokia 7250, Motorola A925, SE P900, SE T610, Motorola MPX200, Motorola MPX220, Motorola V3 Black

Now: MDA Compact@i-Mate Rom 1Gb MMC

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    BB 8310, LG KP500
    Operater
    Cronet
    Godina
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja sam si dao truda i konektor sam napravio. Sve ti je na netu. Zgodno je za moding jer dok dtavim display u auto, mogu imat sve vrijednosti na njemu. Mogu reći da fora izgleda dok se voziš a na konzoli sve kaj možeš zamisliti , a auto je mazda 323f iz 95.
    Čevap do čevapa, a gdje je ljubav...

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Drug Mile
    Ta lampica nije samo za diskove i kočnice, nego označava "opću opasnost" - uskličnik. Meni se palila i kad je crkavala lambda sonda i kad je crko starter hladnog paljenja. Ali ni mehaničar nije točno znao reć za šta se sve pali.
    ..i kada fali ulja u kocionom sistemu

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao sstrizic
    Ovo što si ti naveo, to čak ima i skuter aprilia SR50 ditech, tak da je to postalo danas standard.

Za signal istrošenosti kočnica si imao i na starom mercedesu 190 iz 1990.
    ali ne na Cliu iz 2000

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao RAUL
    ..i kada fali ulja u kocionom sistemu
    E vidiš, ironija je u tome što mi se baš tada nije upalila

Pouka: Ne kupuj Audi, jer de facto platiš Mečku a dobiješ VW.

Too old for this Sh**!!! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdriveTagger First Class

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    S.G.S23Ultra/ G.Note10+
    Operater
    Telemach/Congstar
    Godina
    38
    Bodovi
    91.794
    Nivo
    73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pouka: Ne kupuj Audi, jer de facto platiš Mečku a dobiješ VW.
    ...ma ne bih reko...istina da ima dijelove VW-a, ali je bolji od njega...
    ..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Eminem
    ...ma ne bih reko...istina da ima dijelove VW-a, ali je bolji od njega...
    Razilka je jedino u cijeni...i mozda malo kvalitetnijoj plastici u vozilu Audi, Skoda i VW imaju sve jednake dijelove i iste dobavljace

+ Odgovori na temu
Stranica 4 od 4 PrvaPrva 1 2 3 4

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove