uf puno to ispada, 800 kn
Ne mjenja karborator, karburator ti proizvodi smjesu zraka i goriva te je ubrizgava u cilindre preko grane i usisnih ventilaIzvorno postao Orin
Novija vozila koriste sistem ubrizgavanja multipoint ili singlpoint ili jednostavnim rijecnikom injekson
Najvejrovatnije ti je mjenjan senzor minuma
uf puno to ispada, 800 kn
iPhone 5s 16 GB
To majstoriIzvorno postao whiteboy
ja sam to radio na Yugu45 sa motorom od Fiat-Lancia 1.5
![]()
Ma pitanje je dal je uopće to kod tebe problem. Mi tu možemo srat i pravit se pametni do mile volje, ali na kraju ti jedino preostaje pregled stručnjaka 'in vivo'. Iliti servis.Izvorno postao imatic
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
I ako ides u ovlasteni servis napuni novcanikIzvorno postao whiteboy
![]()
a izgleda da je to jedino rjesenje. Samo me cudi sto na drugom autu (skoda favorit) je sve ok i nikad nije bilo problema
iPhone 5s 16 GB
Ne treba te ništa čuditi. Stariji auti su često daleko kvalitetniji od novih. Uostalom, što manje elektronike, to manje problema...![]()
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Manje elektronike...statisticki podaci govore da se na vozilima najvise kvari elektronikaIzvorno postao imatic
da, ali ceski stari sa novim njemackim? Ali dobro, uzimam u obzir da je i skoda iz 1991 presla isto oko 40.000 tako da ima vremena da se jos pokvari![]()
iPhone 5s 16 GB
mi na skijanju tocili neki v-power
mogu voljeti samo onoga koji je po svojim osobinama dovoljno sličan meni da u njemu mogu voljeti sebe
Odlican benzin ili diesel od Shella, ali jakoooo skupIzvorno postao mala
![]()
Rekli bi stari majstori da treba poštelat ler gas. Danas nažalost ler gas se štela progamiranjem EPROM-a. Kod mene je sličan problem, za otklanjanje treba mijenjati EPROM jer ga servis ne može programirati, a svi dostupni na tržištu imaju istu grešku i sad ga ........Izvorno postao imatic
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Nije stvar u programiranju.Kada se pokvari EPROM auto u vecini slucaja niti nece upaliti ili se ugasi sam od sebe.Jedna od boljki Fiata to skupljihIzvorno postao Sljaka
![]()
ja u svoj skuter sipam na omvu 98 i prede kao maca ! Svakih 4tisuca km ocistim karb iako nije prljav i to je to !
To je točno, a to pokazuje i činjenica da trkači automobili imaju svi tzv. mehaničke prekidače sa jako malo elektroničkih jer što više elektronike to auti više gube na snazi.Uostalom, što manje elektronike, to manje problema...
Ja točim malo na ini i malo na OMV. Mojem frendu pokvario se auto i ispostavilo sa da je benzin kriv, točio je na Ini i imao jer račune od zadnjih 10 puta kaj je tankiro. Otišao u Inu i dali mu odštetu za popravak auta zato jer je imao račune da je točio kod njih.
@imatic to da auto "štuca" se događalo mome starom i nakraju ispalo je da je benzin jer je 1/3 tanka bila voda!!! Ali mogu i biti drugi razlozi zašto auto "štuca"
ja u svoj motocikl sipam 95 oktana sa ine. ponekad malo pucketa iz auspuhaal inace je ok a i masina je stara tehnologija bez puno elektronike
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
@Raul ne radi se o neispravnom EPROM-u nego o krivo upisanoj vrijednosti u EPROM. A svi dostupni imaju istu upisanu vrijednost. Radi se o tome da je neki Koreanac poslao krivu pošiljkui sad dok ih ne potroše, a neće jer nitko ne želi zamjenom dobiti istu stvar koju već ima, neće naručivat druge.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Ti ga lijepo uzmi, oni ti daju garanciju godinu dana i samo ih mjenjas,,a dok ti je auto u servisu trazis od njih zamjensko voziloIzvorno postao Sljaka
![]()
Ma ljudi šta da Vam kažem na sve ove postove nego ovo:
- nikada nedopusti da ti tank bude manje od 1/4 prazan (to je zakon).
- u zimskim uvjetima ako ima problema s gorivom ili sličnih sumlji jednostavno kupi kanister goriva (bar 50lit.) i ostavi ga vani da se "smrzne" a ostatak koji se nije smrzao presipaj kroz neki filter(gaza) u vozilo i ima da radi ko urica.
- i gluposti o tifon i tim kvazi kvalitetnijim gorivima je u tome da mješaju u ovo doba ES95 s malo ES98 tako da gorivo dobija na "snazi" a sve ostalo su marketinške laži da bi se lakovjernici navabili na tobožnju kvalitetu.
Ja svoga Seata vozim na ES98 iako bi trebao na ES95 a zbog toga što je gorivo večega oktanskoga broja nemam nego samo najbolje rezultate na registraciji-eko testu.Točim već godinama(od ´97) na INA benziskim stanicama i nikada, baš nikada nisam imao problema s tobože gorivom!!
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Izvorno postao RAUL
imam premali broj okretaja u leru (dijagnosticirano u servisu) i stavit ću drugi EPROM koji također ima premali broj okretaja i dobit ću
![]()
Vidiš da nema smisla
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Pa ak mjesaju 95 sa 98....kvalitetnije je gorivo jer je veceg oktanskog broja, a time i iskoristivije...ne vidim tu nikakvu marketinsku foru, oni prodaju pod 95 mjesavinu 95 i 98 koja u konacnici daje dobre rezultate..pa da ga tifon nazove i balkansuper..ak je bolje bolje je ..nebitno iz kojih je razloga bolje.. a i sam sam jedno vrijeme tocio njihov euro 98..i opet mi se pokazao bolji nego euro 98 s ine...dok mi je euro s petrola u Brezicama ostao u sjecanju kao najbolji, a i najjefitnijiIzvorno postao Vuki
A iz mog iskustva ak auto stuca...treba promijeniti benzinsku, a ak ni onda ne prestane stucati, vjerojatno je otisla lambda sonda, pa motor nemirno radi jer se salju krive informacije iz ispusnog sustava u cpu koji tada radi krivi omjer zraka i benzina u smjesi. Svi novi motori, dakle govorim o injection iliti ajnšpric motorima, koriste podatke koje biljezi lambda sonda a odnose se na kolicinu co2 i nox u ispusnim plinovima..
A kaj se tice eproma, na kompjuteru za dijagnostiku se sve vidi, malo mi je cudno sto je netko spomenuo da se ne vide mehanicki kvarovi... pa ak stavis dvd u dvd rom i pokusas ga pokrenuti a on ne radi..iz toga zakljucis da nesto ne stima s dvd uredjajem, nije nuzno da pise..uredjaj kojem pokusavate pristupiti je pokvaren...tak i kod motora.. Uglavnom , kod automobila novijih godista , apsolutno se sve moze preko dijagnostike. Danas postoje razni cipovi koji se mogu ugraditi u auto radi poboljsanja rada motora,performansi i slicno...samo treba biti oprezan jer konacan rezultat takvog eksperimentiranja moze biti porazavajuci, sto se potrosnje tice....
"...moja zubarka je vrlo zgodna djevojka, često idem do nje, mada imam zdrave zube sve..."
e kad mi u PZ imamo samo 3 benzinske i sve su od INE. I jos nigje se ne moze napuniti plin, nego se mora ici u Slavonski Brod. Sramota
iPhone 5s 16 GB
A daj mi malo pojasni sta ce se deseti kada spojis auto na dijagnostiku, a recimo stroseni su diskovi kocnica?????Sta ce ta dijagnostika pokazatiIzvorno postao hypnotized.zg
Ja cu ti reci:napisati ce ti OK, a kocnice i dalje ne koce dobro
Danas postoje razni cipovi koji se mogu ugraditi u auto radi poboljsanja rada motora,performansi i slicno...samo treba biti oprezan jer konacan rezultat takvog eksperimentiranja moze biti porazavajuci, sto se potrosnje tice....
@hypnotized.zg A bogami i na kapitalna ostecenja motora
Lambda-sonda može povećat (ili smanjit) potrošnju, ali nema s lergasom previše veze. Znam jer sam svoju izvadio i vozio se bez nje par dana (jednom davno) i sve je najnormalnije radilo, samo što sam više trošio (i vjerojatno začađavio injektore i svjećice).
Ali ima neki dio, sad se ne mogu sjetit imena pa da me ubiješ, koji regulira okretaje lergasa. Znam da na Jeepu ima jedan od onih kotača oko kojih ide remen koji registrira kad se počne trest motor (tik pred gašenje) pa signalizira kompu da digne okretaje. Sad se ne mogu tog imena sjetit da me ubiješ...
Isto tako, staroj su na Meci nedavno radili servis, pa sam bio pristuan kad je mehaničar sa imbusom vrtio neki vijak kod filtera zraka i tako dizao/spuštao okretaje u leru. A mašina je MPI, da ne bi bilo zabune, sa kompom i katalizatorom - nije karburator. Tako da se očito može podesit lergas i "starom metodom".
Nego, jučer mi je mehaničar pokazao filtere goriva i pumpu. Pumpa je bila u lokvici vode, očito se led otopio, tako da to nisam uzimao za ozbiljno. Ali ono što me "Lijepo" iznenadilo je filter: ko grumen zemlje je izgledao. I kraj njega cca. 2 šake istog takvog materijala (prašine). Ma da sam ga na cesti vidio, rekao bih da je grumen zemlje, nema šanse da bih i na tren pomislio da je neki dio nečega. Očajno prljavo.
Poslije mi je jedan frend koji vozi isto amera rekao da on ima neku vrstu "čepa" na dnu tanka pa da si on ednoi 3-4 puta godišnje, kad dođe na rezervu, isprazni tank kroz tu rupu i počisti ga malo. I veli da uvijek nađe dosta prašine, a u onom što istoči (zadnjih 5-6 litara benzina) kad ga stavi u kanister pa u frizer da se zaledi (kako je netko prije spomenuo) uvijek nađe hrpu vode. I rekao je da će opalit fotku next time kad to radi pa da će mi poslat da vidim koliko toga ima.
One ne toči nigdje određeno nego gdje stigne - veli da nije to do proizvođača nego do prevoznika i ekipe koja radi na pumpi.
Također, vlaga se (zimi) kondenzira na rubovima, pa je dobro imat što puniji tank. A pogotovo, veli, kad su ekstremno niske temp preko noći (kad padne na -20 ili niže) bi trebalo imat tank pun do vrha preko noći.
OK, ne može se to, nije jednostavno (on ima kuću i garažu pa može), ali veli da je jako korisno: ima kanister s 10 litara u garaži i kad je prognoza da će ledit oko -20 on parka pa dotoči do čepa. Tako se, veli, nema gdje kondenzirat vlaga i puno je bolje.
Uglavnom, lakši sam za 3400 kn i nisam ni najmanje sretan zbog toga. A pomoći nema.
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Bookmarks