Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 4 PrvaPrva 1 2 3 4 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 26 do 50 od 97
    Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Istina, ja sam također čitao taj auto-klub i Tifon je naj... i koristio bi ga kad god bi išao van ZG-a i mogu reći da je gorivo odlično.

****** BD, baš mi je žao...
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao BlueDevil
    Evo sad sam saznao da je ipak otišao i sending unit. Moram odnijet 3400kn.
    Plus registracija, plus osiguranje...

Dođe mi da se ubijem.
    U američkim filmovima bi rekli da bi mogao zatražit second opinion

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Brijem da bi čak mogao i neku tužbu složit, imaš majstora koji je našao led, imaš račun od ine... ili pošalji neki inspektorat na banzinsku postaju na kojoj inače tankaš, pa da malo neka mjerenja obave...
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    Samsung Galaxy Grand Neo
    Operater
    tele-2
    Godina
    47
    Bodovi
    15.715
    Nivo
    30
    Bodovi: 15.715, Nivo: 30
    Bodovi: 15.715, Nivo: 30
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    E, sad sam uvjeren da ti majstor prodaje bajke. Prvo nije otišla, pa je otišla. Sutra če reč da su spaljene dize, uništena lambda sonda, i da je računalo u kurcu.

Ja sam do prije par miseci u svog Clia točio inin super 95. Tad mi se auto počeo trest kad ga upalim. Kaže majstor, loš benzin, vjerojatno zaštopane dize. preporučio izmjenu filtera goriva i prelazak na eurosuper. Ja mu još na svoju ruku pukno one flekso tablete, zamjenio taj filtar i prešao na eurosuper 95. Auto radi ko novi. Od te "operacije" prošlo 3 mjeseca i 6000 km i malac normalno pali i radi čak i danas na -15.

Inače pogledajte ono stakace na cjevima pumpi na benzinskoj, pa čete vidit razliku u bistrini i boji između supera95 i eurosupera 95. Ko da drugo gorivo.
    Kupujem minsko polje za ugodne šetnje s punicom.

Motorator Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.030, Nivo: 46
    Bodovi: 36.030, Nivo: 46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma fora je da u tanku stoji tzv. "sending unit" dio kojega je pumpa. Ako ode samo pumpa, to je jedna stvar - dio velik ko staklenka od pekmeza. A cijeli sending unit, koji ima i elektronike i plastike i svega ostalog je ploča od svojih 40x50 cm sa hrpetinu tih dijelova. Vidio sam to jednom prilikom na netu, neke slike, netko je raskopavao i objašnjavao šta i kako je trebalo jer je tip preslagivao sa karburatora na MPI, pa je morao to dodavat.
    Ugl, ako se voda našla u cijevima u većoj količini, pa se još i smrznula, vele mi i Ameri da je lako moguće da su te neke cijevi popucale na sending unitu, isto kao i pumpa.
    A mehaničar je rekao da može bit i jedno i drugo al da ne zna dok ne otvori i stavi na mjerne uređaje.

Bilo kako bilo, sad je gotovo.
    Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao BlueDevil
    Ma fora je da u tanku stoji tzv. "sending unit" dio kojega je pumpa. Ako ode samo pumpa, to je jedna stvar - dio velik ko staklenka od pekmeza. A cijeli sending unit, koji ima i elektronike i plastike i svega ostalog je ploča od svojih 40x50 cm sa hrpetinu tih dijelova. Vidio sam to jednom prilikom na netu, neke slike, netko je raskopavao i objašnjavao šta i kako je trebalo jer je tip preslagivao sa karburatora na MPI, pa je morao to dodavat.
    Ugl, ako se voda našla u cijevima u većoj količini, pa se još i smrznula, vele mi i Ameri da je lako moguće da su te neke cijevi popucale na sending unitu, isto kao i pumpa.
    A mehaničar je rekao da može bit i jedno i drugo al da ne zna dok ne otvori i stavi na mjerne uređaje.

Bilo kako bilo, sad je gotovo.
    Imam blagi osjecaj da te mehanicar malo preveslao.Ako je bilo toliko smeca u rezervoaru vozila, prije bi ti se zastopali injekotri nego pumpa, kao drugo pumpa ti moze crknuti ako cesto vozis pod rezervom, tj.kada vozis dugo i cesto pod rezervom nema sta hladiti pumpu od goriva jer nju hladi benzin

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    SE t630
    Operater
    ViP
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao RAUL
    Imam blagi osjecaj da te mehanicar malo preveslao.Ako je bilo toliko smeca u rezervoaru vozila, prije bi ti se zastopali injekotri nego pumpa, kao drugo pumpa ti moze crknuti ako cesto vozis pod rezervom, tj.kada vozis dugo i cesto pod rezervom nema sta hladiti pumpu od goriva jer nju hladi benzin
    Ovo stoji, ali pumpa je uvijek puna benzina, jer ak se vozi pod rezervom ne vozi se bez benzina. Osim ako ostaje bez benzina svako malo pa pumpa radi na suho..ali to ovdje nije slucaj. Mislim da je problem upravo led, koji se na ovim temperaturama poceo siriti pa su popucale cijevi, "leitunzi" i slicno...
    pozdrav
    P.S. malo OT ..frend je prije 2 godine ugradio plin, i covjek naprosto uziva, par puta sam vozio njegov auto, uopce ne kuzi da je plin, osim kaj je unutra neka lampica koja pokazuje dal je u pogonu plin ili benzin....veli da ga ne muce ove niske temperature :-)
    "...moja zubarka je vrlo zgodna djevojka, često idem do nje, mada imam zdrave zube sve..."

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao hypnotized.zg
    Ovo stoji, ali pumpa je uvijek puna benzina, jer ak se vozi pod rezervom ne vozi se bez benzina. Osim ako ostaje bez benzina svako malo pa pumpa radi na suho..ali to ovdje nije slucaj. Mislim da je problem upravo led, koji se na ovim temperaturama poceo siriti pa su popucale cijevi, "leitunzi" i slicno...
    pozdrav
    P.S. malo OT ..frend je prije 2 godine ugradio plin, i covjek naprosto uziva, par puta sam vozio njegov auto, uopce ne kuzi da je plin, osim kaj je unutra neka lampica koja pokazuje dal je u pogonu plin ili benzin....veli da ga ne muce ove niske temperature :-)
    Stvar je da pumpa lezi u benzinu i taj benzin je hladi (okolo pumpe )
    Sto se tice plina to je zakon..pogotovo ako si u ZG pa mozes koristiti metan koji je jos jeftiniji od GPL

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nije stvar u hlađenju kod rezerve, već u smeću kojeg ionako ima u benzinu i koje se taloži na dno tanka (svakim tankanjem taj talog se lagano ali sigurno povećava). Pa kad se vozimo na rezervi onda se taj talog lakše digne i može zaštopati pumpu. Zato ja pazim da tankam čim mi se upali lampica za rezervu.

= Citat = Izvorno postao hypnotized.zg
    Za pokretanje auta koji ide na plin i dalje je potreban benzin/nafta. Nakon pokretanja se prebacuje na plin, koliko sam upoznat. Tako da opet može bit problema ako benzin ima vode koja se smrzla u cijevima/pumpi.

Apple Moderator
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    iPhone 5s
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    109.480
    Nivo
    80
    Bodovi: 109.480, Nivo: 80
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo da pitam nesto za one koji se bas razumiju u motor. Auto mi onako kad stoji u leru "stuca" kao da hoce da se ugasi, onako se lagano trese. Tocim Eurosuper 95. Auto je relativno novi (1999) i presao je 40.000 km. Jel to problem u gorivu ili... Tocim jedino na INA benzinskim jel njih jedino imamo u gradu.
    iPhone 5s 16 GB

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Moguće da je problem u paljenju (da ne bi bilo zabune, ne radi se o 'paljenju' na ključ), ako nema dovoljno okretaja u leru. Jel to samo po zimi? Automatski čok...Treba namjesiti razvodnu kapu.

Apple Moderator
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    iPhone 5s
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    109.480
    Nivo
    80
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne uvijek i preko ljeta. Nego auto je VW Bora 1.6, i mislim da na toliko predenih km ne bi trebalo nista stekati ali... Ja sumnjam na gorivo
    iPhone 5s 16 GB

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Prboaj tankati drugo gorivo pa vidi... ako je i dalje isto, mislim da je problem u paljenju. Ne bi bilo loše i spojiti ga na dijagnostiku u servisu, komp ti odmah kaže dal je problem u ubrizgavanju i slično..

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao whiteboy
    Prboaj tankati drugo gorivo pa vidi... ako je i dalje isto, mislim da je problem u paljenju. Ne bi bilo loše i spojiti ga na dijagnostiku u servisu, komp ti odmah kaže dal je problem u ubrizgavanju i slično..
    Dijagonstika pokazuje samo elektronski kvar, a ne mehanicki.U ovom slucaju mislim da su injektori u pitanju?Ako ga spojis na dijagnostiku pokazati ce ti da je stvar u iduktoru paljenja ( bubina ), sto moze biti i tocno, ali i ne mora

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao whiteboy
    Nije stvar u hlađenju kod rezerve, već u smeću kojeg ionako ima u benzinu i koje se taloži na dno tanka (svakim tankanjem taj talog se lagano ali sigurno povećava). Pa kad se vozimo na rezervi onda se taj talog lakše digne i može zaštopati pumpu. Zato ja pazim da tankam čim mi se upali lampica za rezervu.

Za pokretanje auta koji ide na plin i dalje je potreban benzin/nafta. Nakon pokretanja se prebacuje na plin, koliko sam upoznat. Tako da opet može bit problema ako benzin ima vode koja se smrzla u cijevima/pumpi.
    Vjeruj mi da ima veze..pogotvo preko ljeta kada su velike temperature i pumpa benzina se ne hladi ako je mali nivo goriva u rezervoaru

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dijagonstika pokazuje samo elektronski kvar, a ne mehanicki.U ovom slucaju mislim da su injektori u pitanju?Ako ga spojis na dijagnostiku pokazati ce ti da je stvar u iduktoru paljenja ( bubina ), sto moze biti i tocno, ali i ne mora
    Dijagnostika pokazuje i smjesu goriva, dal je dobra, ubrizgavanje i slično... ovisi i o samom uređaju za dijagnostiku, te autu.

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    iPhone 8gb
    Operater
    Telje2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tifon navodno je najbolji al mi se neda svaki put ić u lučko tankat... Ja od uvijek tankam na ini super plus 98 i nikad problema na sreću!

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne pokazuje smjesu goriva, vec vrijednosti ispusnih plinovaOpet napominjem da dijagnostika ne moze pokazati mehanicki kvar, vec samo pomoci mehanicaru oko pronalaska kvara.

Apple Moderator
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    iPhone 5s
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    109.480
    Nivo
    80
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hmm, bude onda auto na servis (bio je ljetos ali mehanicar nije nista (promjenio) ili primjetio da to ne valja, a ja nisam nista govorio.
    iPhone 5s 16 GB

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    To ti je ono sto sam ti govorio, nekada se treba osloniti na uho, a ne samo na aparate za dijagnostiku...kao Grunf iz Alan Forda

Apple Moderator
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    iPhone 5s
    Operater
    T-Mobile
    Bodovi
    109.480
    Nivo
    80
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ma ne samo na uho, osjeti se dok sjedis u autu, onako se lagano trese, ne znam kako da objasnim. Radi u prekidima, stvarno ko da se "hoce" ugasiti ali mu ne ide A i kod auspuha se cuje to, onako isprekidano radi
    iPhone 5s 16 GB

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao imatic
    ma ne samo na uho, osjeti se dok sjedis u autu, onako se lagano trese, ne znam kako da objasnim. Radi u prekidima, stvarno ko da se "hoce" ugasiti ali mu ne ide A i kod auspuha se cuje to, onako isprekidano radi
    Ili bubina ili su injektori prljavi.Cijena ti je cca oko 800 Kuna, a cijena jednog injektora ti je isto oko 800.Nedavno sam jednog mjenjao na Peugeotu 206, samo je za njega malo jeftinije
    P.S, a mozda je i neka zivotinjica progrizla i kablove

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne pokazuje smjesu goriva, vec vrijednosti ispusnih plinovaOpet napominjem da dijagnostika ne moze pokazati mehanicki kvar, vec samo pomoci mehanicaru oko pronalaska kvara.
    Brkaš stvari, smjesu ispušnih plinova pokazuje skroz drugi aparat (ima ga svaka stanica za teh pregled, za razliku od vrlo skupih uređaja za dijagnostiku koji su specifični za proizvođača/model i samo ih opremljeniji servisi imaju). Vjeruj mi da moderni uređaji za dijagnostiku priključeni na moderne aute mogu pokazati što god ti padne napamet. Osobno sam prisustvovao takvom pregledu pa znam o čem pričam.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    BB 8310, LG KP500
    Operater
    Cronet
    Godina
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A možda je samo ler-gas u pitanju... Šalim se. kod mene je bio sličan slučaj na mazdi ali je otišao optički senzor, navodno nekaj kaj mijenja karburator?!
    Čevap do čevapa, a gdje je ljubav...

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    To ti je ono sto sam ti govorio, nekada se treba osloniti na uho, a ne samo na aparate za dijagnostiku...kao Grunf iz Alan Forda
    Mi smo tako 'na uho' rihtali razvodnu kapu na vectri... lako je kad se pozna 'pravi zvuk' i prate se okretaji u leru....

+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 4 PrvaPrva 1 2 3 4 PosljednjiPosljednji

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove