pa koliko ja znam razlika je u metrima.I klasa je domet do 100 metara ,a II do 10m.Za ostalo neznam.
Zanima me koja je razlika između prve i druge klase bluetooth-a Ja imam drugu klasu pa me zanima ima li to neko važno značenje...
Ovako piše u specifikacijama: (malo sam skratio)
--BLUETOOTH--
USB bluetooth + IRDA Adaptor (CLASS 2) ADAP
10m operating range
Transfer rate max 721Kbps
--IRDA--
IRDA 1.0
Max range 1m
max speed up to 115.2Kbps
Ovako izgleda:
http://mobile.brando.com.hk/image/us...boadapter3.jpg
Seriously?
pa koliko ja znam razlika je u metrima.I klasa je domet do 100 metara ,a II do 10m.Za ostalo neznam.
YESIzvorno postao lili
Nema bitnih razlika nego samo u metrima dometa.
:bunny:
Razlika se tek vidi kada se povezuje PC sa PC tako da dva od 100m mogu raditi bez frke ali na mobitelima to nije slučaj. U brzini prijenosa podataka isto ima razlika ali to isto ovisi od pošiljatelja i primatelja!!
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Klasa I se smatra industrijskim blutooth-om, dok je klasa II namijenjena širokoj potrošnji.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
i brže se prenose podaci!!
osim u metrima, razlika je u izračenoj snazi i to je osnovna razlika iz koje izlazi domet kao posljedica. klasa 1 zrači do 100 mW, klasa 2 do 2.5 mW, a sukladno s tim ide i potrošnja kao i domet.
dakle, koju klasu uređaja imaš nije bitno za funkcioniranje uređaja. razlika je u potrošnji struje, shodno tome trajanju baterije, i kao što je rečeno dometu. svako ima svoju primjenu i ne moraš se time opterećivati, proizvođač uređaja je taj koji brine da proizvedeni uređaj svrsta u klasu u kojoj svoju funkciju mora obavljati da je obavlja kako treba.
brzina prijenosa nema veze s klasom, brzina je definirana standardom, dakle ono što rush tu iznad mene navodi je pogrešno.
Zar domet bluetootha nije samo 10 metara??
pa daj pročitaj od početka.
Ima klasa 1-100m
klasa2-10m
Ali navodno to sa 100 metara nije izvedljivo u praksi
a izvedivo je ak nema 10 betonskih zidova između!
...sorry, ali nije...možda 90m, ali 100m neIzvorno postao lili
...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Naravno da u praksi nije 100m.Izvorno postao Eminem
U praksi ništa nije kao u teoriji
Što manje smetnji i prepreka, to je veći domet...
Bookmarks