Join Today

Vidi rezultate ankete: Ukinuti ograničenja oglasnika?

Glasači
33. Ne možeš glasati u ovoj anketi
  • Makniti sva ograničenja i uvesti još moderatora

10 30,30%
  • Ne ukidati ograničenje, i uvesti još moderatora

4 12,12%
  • Ne ukidati ograničenje, sve ostaje kako je s moderatorom

16 48,48%
  • Makniti sva ograničenja, ostati na 1 moderatoru

3 9,09%
Zatvorena tema
Prikazujem rezultate 1 do 12 od 12

Hybrid View

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    Nokia N80
    Operater
    VIPme
    Godina
    43
    Bodovi
    20.858
    Nivo
    35
    Bodovi: 20.858, Nivo: 35
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Arrow Prijedlog za oglasnik

Čitam na foumu dosta žalbi u vezi oglasnika, tipa ne mogu postati ne mogu ovo ne mogu ono..

Znam da ovaj forum nije namjenjen kao oglasnik, i da je to usputna tema, to je u redu...

ali mislim da bi bilo bolje da se uvede jos jedan (mozda čak i još dva) moderatora za taj podforum umjesto da se ograničava postanje u tom dijelu podforuma.

sumnjam da makr i novi članovi koij dodu na ovaj forum nisu dosli samo zbog oglasnika, jer ako i jesu, oni ce se ponovo morati vratiti na forum a usput će onda pogledati i na neke druge teme i možda pomoći drugim ljudima ili podjeliti svoja mišljenja.

Mislim da bi se trebalo ukiniti sva ograničenja u vezi toga i postaviti još moderatora na taj dio foruma..

pravilno upravljanje forumom je stvar dobrog održavanja i nadgledanja foruma, ne ograničavanje postanja na njega.

Tko je za ovu ideju ili nešto slično, molim neka napiše nešto u vezi toga.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:

Datum registracije
    Jun 2004
    Mobitel
    :)
    Operater
    T-mobile,VIP & Tele2
    Godina
    38
    Bodovi
    12.267
    Nivo
    26
    Bodovi: 12.267, Nivo: 26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o tome se vec pisalo, svaki novi clan moze postati u oglasnik (ali ne kolko hoce, nego 1-2 novih tema mjesecno ili tako nesto, ne sjecam se, a preumoran sam da citam stare posteve), i oko toga smo se slozili i mislim da je tako najbolje...

jedino, sto bi mozda jos jedan moderator, ali to treba pitat KINFU dal mu treba pomoc

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja sam strogo protiv te ideje, naime kad dođem na forum i lupim link 'novi postovi' ako mi je preko pola novosti iz oglasnika, onda tu definitivno nešto nije u redu. a nije u redu to da ljudi troše oglasnik više nego ostale forume.

a to nisu ljudi koje ja želim na forumu. ljudi koje ja želim na forumu su prvenstveno oni koji žele razmjenjivat znanja, aplikacije, trikove, diskutirat o uređaima i tehnologijama koje forum pokriva. oni koji će prvo nekaj preprodat pa onda možda malo pričat i nisu ciljana populacija koju ja želim na forumu. takve rado uputim na specijalizirano mjesto, www.oglasnik.hr, ostavljanje oglasa je i tako besplatno, pročitat će ga ljudi koji baš ciljano kupe oglasik jer traže nešto i svi zadovoljni.

ovdje ću prije svim korisnicima uvest ograničenje da smiju u 2-3 tjedna stavit po 2 oglasa max. nego što ću uvest 5 moderatora u oglasnik da bi držali red. jer nije stvar u redu, nego je stvar u tome da ne želim kad se pozove pregled novih postova da najveći promet bude u oglasniku. jer je time ovaj forum znači prvenstveno oglasnik, a to dok sam ja administrator ovaj forum neće biti.

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    Nokia N80
    Operater
    VIPme
    Godina
    43
    Bodovi
    20.858
    Nivo
    35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao zappan
    ja sam strogo protiv te ideje, naime kad dođem na forum i lupim link 'novi postovi' ako mi je preko pola novosti iz oglasnika, onda tu definitivno nešto nije u redu. a nije u redu to da ljudi troše oglasnik više nego ostale forume.

a to nisu ljudi koje ja želim na forumu. ljudi koje ja želim na forumu su prvenstveno oni koji žele razmjenjivat znanja, aplikacije, trikove, diskutirat o uređaima i tehnologijama koje forum pokriva. oni koji će prvo nekaj preprodat pa onda možda malo pričat i nisu ciljana populacija koju ja želim na forumu. takve rado uputim na specijalizirano mjesto, www.oglasnik.hr, ostavljanje oglasa je i tako besplatno, pročitat će ga ljudi koji baš ciljano kupe oglasik jer traže nešto i svi zadovoljni.

ovdje ću prije svim korisnicima uvest ograničenje da smiju u 2-3 tjedna stavit po 2 oglasa max. nego što ću uvest 5 moderatora u oglasnik da bi držali red. jer nije stvar u redu, nego je stvar u tome da ne želim kad se pozove pregled novih postova da najveći promet bude u oglasniku. jer je time ovaj forum znači prvenstveno oglasnik, a to dok sam ja administrator ovaj forum neće biti.
    ja sam za demokraciju u biti, ili su svi jednaki ili nešto ne štima na forumu

Dakle, ako si stvarno zagovarac da oglasnik za forum onda bi svi trebali imati ograničenje postanja svaka 2 tj.. novi post.. jer kad malo bolje pogledas, dok to ne uvedes neće se smanjiti promet oglasnika..

mislim da članovi ovog foruma nisu zbog oglasnika na ovom forumu, ali ako ti smatras da bi bilo pametnije kontrolirati to jos vise, nego ostaviti samo tako, onda mislim da je u biti dobra ideja da svi clanovi imaju mogucnost svakih X dana postaviti X tema..to je po meni čisto u redu, znači ili SVE ograničiti ili NIKOGA ne ograničiti

također sam za to da još jedan moderator dođe tamo.. toga nikad dosta, a bit će bolje kad je tako..

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ovako, takvo ograničenje nisam uveo jer ću jednom nekome tolerirati i 4 oglasa u 10 dana ako je na forumu mjesecima i nikad prije to nije napravio, pa eto sad stvarno ima nešto što želi kupit / prodat pa ispadne više od 2 oglasa. i nakon toga to mjesecima neće napravit. brojevi i limiti u tom slučaju štete njemu.

ali nekome tko stalno ostavlja tjedno po dva-tri oglasa definitivno neću tolerirati. tako da za sada kontrolu provodim manualno. i trenutno to još uvijek mogu izdržati na ovaj način da smo nove članove limitirali i pojedinačne slučajeve koji se ističu. većina korisnika mi to ne radi u oglasniku i to je razlog zašto to nisam do sada niti dao zajednici na raspravu niti uveo. za sada to još mogu kontrolirati na principu pojedinačnih slučajeva.

a što se tiče dodatnog moda, trenutno ne vidim nikoga tko bi za to bio pogodan i da ima interesa. stoga sam ja trenutno drugi moderator tamo već više od mjesec dana na intenzivnoj ispomoći kinfi i na uvođenju nekih ograničenja članovima kojima pojam malog oglasnika nije jasan i znači im preprodaju svega i svačega (u prijevodu: hrelić).

trenutno mislim da ovako funkcionira i za sada ne mislim uvoditi ograničenja za sve. ako bude potrebe, ta mogućnost je otvorena u budućnosti.

edit: odnosno ne da mislim da ovako funkcionira, nego po prometu u oglasniku imam i potvrdu da funkcionira kad smo ograničili padobrance koji se registriraju da bi tukli po oglasniku, i one pojedinačne koji ga i kao stalni posjetitelji i članovi pretjerano iskorištavaju shvaćajući ga pogrešno hrelićem, što u biti oglasnik nije.
    Zadnji uredio zappan : 21-01-2006 u 17:57

VeteranOverdriveSocial50000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    SE K550i, Nokia 3310
    Operater
    091, 095
    Godina
    44
    Bodovi
    73.835
    Nivo
    66
    Bodovi: 73.835, Nivo: 66
    Bodovi: 73.835, Nivo: 66
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Slažem se sa Zappanom. Nije na meni suditi, ali u posljednje vrijeme ima previše novih članova (što je samo po sebi dobro jer to govori o kvaliteti samoga Foruma), ali onih koji najviše postova imaju u Oglasniku, a u raspravama ih nema nigdje. Bilo mi je malo sumnjivo, ali sad vidim s kojom namjerom.
    Zappan, ne daj!

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    Nokia N80
    Operater
    VIPme
    Godina
    43
    Bodovi
    20.858
    Nivo
    35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    slazem se, oglasnik nije tema ovog foruma.
    sto se mene tice mogu pomoci u tom dijelu foruma - oglasnik. nov sam na forumu ali imam iskustava s drugih foruma.
    dobro vjerojatno ne mogu odmah postati moderator ovdje - makar se radilo i o oglasniku, ali vrijeme ce pokazati da sam voljan pomoći svakome.. valjda ...

Hardcore forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Mar 2004
    Mobitel
    OMNIA
    Operater
    HTmobile
    Godina
    35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo sve je rečeno pa nema smisla da idem sad nešto filozofirat.... u zadnje vrijeme nisam imao baš vremena za forum pa mi je zappan na velike pomagao, to se sad promjenilo (što se tiče vremena) i više ću biti na forumu, samim time smatram da nebi trebao još jedan mod...
    ________Download________

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    SE t630
    Operater
    ViP
    Godina
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Po meni, ne treba smanjiti oglasnik niti uvesti neke restrikcije..zasto? upravo zato sto se tu nalazi dosta ljudi koji znaju mnogo o tehnologijama koje ovaj forum pokriva, međusobno se druže, razmjenjuju iskustva, a samim time stvaraju i produbljuju prijateljstva stoga je lakse trgovati ili razmjenjivati određene tehnikalije na bazi povjerenja. U principu svako svakoga do neke granice zna, a samim time je i rizik od kupovanja macka u vreći manji. ( a svakome od nas dobro dodje nesto sto drugome ne treba i to po dobroj cjeni)

Medjutim, bio bi veliki problem kad bi u "Novi postovi" iskočilo brdo postova vezanih iskljucivo uz oglasnik..pa bi mozda zgodnije bilo da iz rubrike oglasnik nista ne ide u nove postove..jer koga zanima odredjena ponuda i potraznja skocit ce u oglasnik pa gledati kronoloski poredane oglase.

Da ne bi bilo zlorabe foruma, admin oglasnika moze utjecati na pojedince koji bjesomucno trpaju oglase bez ikakve druge aktivnosti na ostatku foruma iz cega proizlazi da su ovdje iskljucivo radi dilanja...

To je samo moje misljenje,
    kaj se samog foruma tice , meni je i ovako ok.
    pozdrav
    Zadnji uredio hypnotized.zg : 02-02-2006 u 20:26
    "...moja zubarka je vrlo zgodna djevojka, često idem do nje, mada imam zdrave zube sve..."

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Note 3, c905
    Operater
    Vip, bonbon
    Bodovi
    14.018
    Nivo
    28
    Bodovi: 14.018, Nivo: 28
    Bodovi: 14.018, Nivo: 28
    Ukupna aktivnost: 41,0%
    Ukupna aktivnost: 41,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vidim da je opterecenje ovaj oglasnik...neznam di da postavim pitanje...zanima me sta su ti newsi o kojima svi pricaju..npr.vidio sam tvoj oglas pod tim nickom u newsima i to..moze li mi netko napisat link, da sto se tice oglasnika pogledam vise stvari ako nema trenutno ponuda tu,ili plavom oglasniku, ili kupiprodaj.net.. hvala
    bio nekad oglas...

Forumaš sa iskustvom Postignuća:

Datum registracije
    Jun 2004
    Mobitel
    :)
    Operater
    T-mobile,VIP & Tele2
    Godina
    38
    Bodovi
    12.267
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pokreni outlook express (npr. ili thunderbird ili bilo koji drugi e-mail program)...odes pod Tools/Accounts pa odes pod ADD/News i tamo upises svoj nick koji ce se pojavljivat, e-mail adresu s tima da unutar nje stavis rijec "MAKNI_OVO" ili "NO_SPAM" ili tako nesto i news server (ja imam "news.t-com.hr") i kad si otvorio account, odes na tools/news ili CTRL+W i odaberes koje news grupe zelis citat...

za oglase imas hr.ponuda.gsm, hr.ponuda.hardware, itd...imas i hr.potraznja.gsm, itd...raznorazne teme...

nadam se da sam pomogo

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina