...samo da nadovežem da sam sad primjetio fleke i na slikama koje su slikane bratićevim Casio EX-Z500 ...
Nisam rekao da mora pasti sa visine da bi se navedeno desavalo. Ovo sto sam naveo sa kondenzacijom vlage unutar objektiva, je samo jos jedna situacija kada sam primjetio slicne mane na slici! Nisam rekao da je situacija kod tebe takva, iako bas nikada nisam vidio ovako puno anomalija od samoga flare efekta.Izvorno postao PhytoSculpt
Sto se macro fotki tice, sa ovim aparatom, objekt ne bi smio biti blize od 10 cm od vrha objektiva, manje od te udaljenosti rezultirati ce mutnom slikom. Izvlaka objektiva mora biti na Wide (dakle min zoom). Focus Center AF, s time da tada naravno objekt koji zelis dobiti ostar na fotki mora biti u centru fotografije.
Evo ovo je malo sturo, ako hoces da se o ovome detaljnije razglaba otvori temu o macro fotografiranju u podforumu Fotografiranje#Softwerska obrada...pa cemo tamo detaljnije!
Zadnji uredio Bimbi : 16-01-2006 u 19:23
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
...samo da nadovežem da sam sad primjetio fleke i na slikama koje su slikane bratićevim Casio EX-Z500 ...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Znači, da ga nosim na servis kako kažu ovi iz ovlaštenog servisa ili ne? Ja ga ipak nebi nosio jer mislim da nije riječ o kvaru i sam će mi zmrdat fotić...ipak mislim da se radi o "lens flareu"...
Bom Chicka WahWah
...to je "lens flare", a sad na tebi je da li ćeš slati u servis il ne...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Ja jesam. Nažalost uglavnom na Sony-evim aparatima. Ne znam kako Zeiss pakira tu optiku, ali primjetio sam da se navedno događa nešto češće baš kod njih i to kod onih aparata koji imaju nešto slabiju bljeskalicu.Izvorno postao Bimbi
Nemaš kaj slat u servis. Mogu ti samo rašerafit cijeli fotić i zmrdat ti ga još gore, napunit prašinom i na kraju ti još mogu reć da ih ne zay...š jer se ne radi o kvaru već u lens flare artefaktima, što ti je već više puta napisano.Izvorno postao PhytoSculpt
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Ako trazis savjet, moj ti je sljedeci: da smo locirani u nekoj civiliziranijoj zemlji gdje licence za ovlastene distributere i servisere dobivaju institucije ili tvrtke koje su uistinu kompetentne za obavljanje poslova koje iz takvih licenci proizlaze, jos bi i razmislio da ti kazem da probas sa servisom. S obzirom da smo tu gdje jesmo i s obzirom da sam gotovo siguram da se u ovome slucaju radi o anomalijama na fotkama uzrokovanima lens flareom, radje primjeni onih par savjeta iz jednoga od mojih proslih postova i zadrzi fotic koji imas u stanju u kojem je, jer mislim da je fizicki sa njime sve u redu!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
OK, hvala na savjetima...odlučio sam da ga neću nositi u servis, pa ćemo vidjeti...
Bom Chicka WahWah
Bookmarks