= Citat = Izvorno postao Surfer
Čemu tolika kritičnost?
Što je toliko negativno na ovom fotoaparatu.
Ja razmišljam o kupnji tog fotoaparata i pročitao sam dosta testova, pa me stoga ovaj tvoj post dosta začudio.
Ne kupuju svi aparate za profesionalnu upotrebu, a ovaj aparat uz svoje male dimenzije, sa prosječnom kvalitetom fotografija(bolje od V570) i 10X optičkim zoom-om svakako može dobro poslužiti.
Evo nekoliko fotografija:
Ne shvati me krivo, ali osnovna nit vodilja ove teme bila je isplativost i uopce mogucnost zamjene C765/770 Olympus modela digitalnoga foto aparata, sa kompaktnijim V610!

Navedena zamjena bila bi ludost, jer je bez obzira na datum izlaska i kompaktnost V610 puno losiji foto aparat.

Zasto tolika odbojnost kod mene sto se V610 tice? Ponajprije ne volim poluproizvode. Zatim ne volim kada stvari imaju parcijalna i ne suvise usinkovita rijesenja. Nadalje, i iznad svega, ne volim agresivne reklamne kampanje u kojima na ocigled lazu.

OK znam da su manje vise sve reklamne kampanje u mnogome dobro prodana laz. Ali ovdje je to bas nekako ocito. Dakle ne moze se za aparat kojemu fali dio raspona s obzirom na postojanje dva objektiva, tvrditi kako pokriva ukupno 10x opticko povecanje. Jest da je min izvlaka 38 mm a max 380 mm, ali je u srednjem dijelu raspona rupa, stoga je navedeno ocita laz.

Dalje, kazu u Kodaku, imamo na V610 jedan sirokokutniji zoom objektiv i jedan tele zoom. 38 mm kao najsiri kut uopce se ne moze smatrati sirokokutnim, dapace on je prosjek kompaktne klase, upravo zato mi je V570 privlacniji aparat, jer kod njega dva objektiva imaju smisla, jer je jedan od njih doista vrlo sirokoga kuta, konstantne zarisne duljine.

Citavo rijesenje konstrukcije aparata sa dva objektiva i rupom u rasponu po meni ne drzi vodu, uostalom iritira pri kadriranju.

Sve u svemu, ne kazem da bi svi trebali imati, kako kazes, foto aparate za "profesionalnu" upotrebu ili teziti tome, dapace razumijem potrebu i teznju vecine ljudi da kao svoj idealan digitalni foto aparat odaberu neki iz ultra compactne ili compactne klase, ali zadrzavam i pravo vlastita misljenja, da im kao taj idealan model ne savjetujem V610!

I za kraj...hvala ne trudu koji si ulozio za primjere fotografija uslikanih doticnim aparatom. Mozda nekome pomognu u odluci bas za nevedeni model.

Evo jos bih zavrsio sa necim sto cesto pomislim i znam reci: Ne postoji los foto aparat. Postoje samo prevelika ocekivanja. Zadovoljstvo vlasnika je jedino mjerilo. Ako je vlasnik zadovoljan odabirom i kupnjom foto aparata, tada je definitivan zakljucak da je kupio dobar foto aparata, ma o kojemu se modelu radilo!