Stvarno meni takođe idu na živce te strelice za shortcut-e na desktopu pa sam ih sklonio sa opcijom u programu "TuneUp Utilities 2006", a super je znati i sistem kao napraviti to direktno bez pomoći posebnih programa!!
Mene su uvjek nervirale strelice na shortcut ikonicama. Ikonice mnogo lijepše izgledaju bez njih (samim tim i desktop), a u samom Windowsu ne postoji opcija kojom se ovo isključuje. Ovo se vrlo jednostavno riješava malom intervencijom u registry-u. Dakle:
1. Start -> Run -> regedit (to ukucate) -> >ENTER<.
2. Kad uđete u registry editor, pritisnete F3 i u prozoru koji se pojavio ukucate 'PIFFile', zatim >ENTER<. Prvo će naći neki 'piffile' koji nas ne interesira, dakle ponovo pritisnite F3. E sad će naći onaj pravi u okviru koga treba izbrisati string "isShortcut" (HKEY_CLASSES_ROOT\piffile).
3. Zatim pritisnuti mišem na ljevi prozor registry editora i pritisnuti slovo 'L'. Ovo će vas baciti na foldere koji počinju slovom 'L'. Tu treba pronaći 'LNKFile' ( HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile) folder (pritiskajte L dok ne pronađete taj folder) i u njemu izbrisati 'isShortcut' string.
I to je to. Prilikom sljedećeg bootovanja Windowsa, nema više strelica, nego ljepe ikonice.
ako je tema bila, delete...
.....cute but psycho.....
Stvarno meni takođe idu na živce te strelice za shortcut-e na desktopu pa sam ih sklonio sa opcijom u programu "TuneUp Utilities 2006", a super je znati i sistem kao napraviti to direktno bez pomoći posebnih programa!!
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
thx, nisam to znao. ja vec 4-5 godina koristim program TweakUI za micanje tih i drugih stvari
iPhone 5s 16 GB
ja isto maknuo te strelice jos prije par godina, al dobro, uvjek se nadje netko tko nezna za to pa mu dobro dodje
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
ja sam to isto radio preko TuneUp Utilities 2004 ali ovo kako u registriju to napravit uopce nije lose znat.
Resistance is futile. You will be assimilated!
samo bi preporučio majstorima nek prvo naprave backup registry-a, da poslije ne bi bilo....
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Bookmarks