Sve je to ok, ali prema njihovoj aktualnoj karti pokrivenosti još je uvijek previše područja na kojima nemaju nikakav vlastiti signal. Tu još nisu na razini VIP-a i HT-a.
Sve je to ok, ali prema njihovoj aktualnoj karti pokrivenosti još je uvijek previše područja na kojima nemaju nikakav vlastiti signal. Tu još nisu na razini VIP-a i HT-a.
Tako je. Tele 2 je samo nadogradio svoje postoječe odašiljače sa Huawei opremom,koja je 4G,no softverski limitirana na 3G+,no jednostavno preko programa puste 4G kad to žele. Koliko znam,još nisu krenuli u gradnju novih baznih postaja. Navodno je u planu 120 novih baznih postaja. A kada,neznam.
Oni su povezali 3G bazne stanice T Mobilea sa svojima tako da, ako sam dobro shvatio, net ide stalno, nije potrebno u mobitelu uključivati opciju interneta u roamingu. Tako su i postigli tu 3G pokrivenost o kojoj govore, nigdje ne navode preko čijih odašiljača to ide. Mislim da onu kartu još trebaju ažurirati, u načelu, solidno je to pokriveno čak i njihovim signalom. Imajte na umu da one rupe po Papuku i Velebitu postoje i kod druga dva operatora. Jasno, nedostaje im još baznih stanica izvan gradova i po cestama, tako je već godinama.
Inače, 3G su prebacili na 900 MHZ svuda pa su tako dobili i jači signal. 2G je stavljen na 1800 MHZ. U Zagrebu im je, primjerice, 3G sada jači u većini grada nego kod HT-a i VIP-a jer ide na nižoj frekvenciji.
Pa i nije baš tako...uglavnom se po Zagrebu kreće između 5 i 20 mbita, ovisno o lokaciji, opterećenju...Izmjerio sam sigurno jedno 20-ak puta i još nigdje nisam imao 2 megabita, najmanje što sam dobio je 4,5. Treba imati na umu da im je ping visok pa brzina često ni ne naraste do kraja prije nego što mobilni speed test završi testiranje.
Ovo je jedna aktualna, zatvoreni prostor, signal oko -90 dbm
![]()
Zadnji uredio jahu : 18-12-2015 u 19:38
Bookmarks