internet od tele2 koristi njihovu mrezu i ako ona nije moguca onda ide preko t-mobile mreze i naravno cijena je tada veca!
evo ja imam problem u splitu u svojoj sobi nemam signal za tele 2 moram stajat na prozoru od sobe di jedino vatam signal, uzeo vip jucer i signal full , inace sve ostale sobe vataju signal u stanu osim moje , stan je u prizemlju![]()
u kojem si kvartu...ili ulici ako možeš reći...?
Mertojak ispod elektrodalmacije , to je čudo šta mi se dešava, toliko je loš signal u sobi mi da kad idem slati poruku ili zvati i on ne može dobit vezu ili poslat poruku nekad kad izađem iz sobe moram ugasit mobitel da bi restartao signal jer mi ga nema kad izađem iz sobe a znam da u drugoj sobi ima signala ali on zablokira u mojoj sobi idok ga ne ugasim i upalim nema sanse da dobije siganal..čudo poruke mi ne dolaze ljudi me ne mogu dobit ono svi imaju ovaj broj inače bi odavno promjenio mrezu![]()
Zadnji uredio Spamer : 06-05-2010 u 13:27
@Spamer
Jesi li pokusao se prebaciti rucno na t-mobile signal? Ne poznajem tako dobro Split (u kojem sad nema vise t-mobile roaminga) pa mozda ako si neka periferija mozda uhvatis t-mobile roaming?!?!
Inace znam da nije neka utjeha, ali kod svih operatera postoje tzv. mikro lokacije koje nisu pokrivene, npr. ako si u prizemlju okruzen velikim zgradama,...
Vidim da si na VIPu pitao za tarife, cuj oni su dosta skuplji pa bi mozda privremeno rjesenje za Tele2 bilo da u susjedno sobi drzis mobitel i da ga pojacas na najglasnije da ga cujes kad te netko zove.
imam vip samo da me zovu dok sam u sobi , tako sam to rijesio a ja se i dalje moram mučiti sad tele2 ((( da ja sam u prizemlju i imam jedan zid kraj sobe od 3 metra i on mi hebe signal kod tele2 a vip ima full signal iako je zid tu...jeli se plaća roaming na tcom nisam probao tu opciju
mislim se prebacit s vip-a na tele,pretplata,i sad citam sve ovo i pitam se zar je stvarno signal tako los,zar to znaci da cu negdje usred grada ostat bez signala? ili samo ako sam iza neke planine ili nekom podrumskom bircu?
ce se osjetit jako s obzirom na vipov signal?
gidi jap!
Što se tiče Zagreba, ja već 2-3 godine nisam naletio ni na kakve značajne probleme kad je signal u pitanju. A sad ne vjerujem da ćeš baš usred bilo kojeg grada izgubiti signal, obično su gradovi OK pokriveni iako uvijek postoje neke problematične mikrolokacije.
Može se dogoditi da signala nema u nekom podrumskom bircu, najviše zbog frekvencije od 1800 MHZ koju Tele2 koristi svugdje osim u Zagrebu gdje se prebacio na 900. Nemam pojma hoće li i kad u drugim gradovima stavljati bazne stanice koje rade na 900 MHZ.
@Spamer
Cijene u t-mobile roamingu su identicne kao i kad si na Tele2 signalu! A sto se tice VIPa i signala, mozda oni imaju neku puno blizu baznu stanicu od Tele2, a i kao sto je jahu spomnijao 1800MHz puno teze probija zidove od 850MHz koje koriste t-mobile i VIP (zato je i Tele2 trazio prije 2 god. da mu odobre frekv. 900MHz)
@tomy23
Ja isto mogu potvrditi da je Osijeku odlicno pokriven!
A pretpostavljam da u Varazdinu jos radi i roaming sa t-mobileom pa mozes i njegov signal za sada koristiti.
u citavom Arena centru nema signala sto me razocaralo jer tamo radim nesto preko student servisa i onda sam citav dan nedostupan.
U Areni nema ni signala od t-mobila, barem ga u nedjelju nije bilo
U Zagrebu i još 6 gradova ukinut je nacionalni roaming
Nije ovo za mene ...
Split
City centar one,ni s od signala.
Vip ima signal,pretpostavljan da i tmobile ima signal.![]()
Takav je bio slučaj i s još nekim shopping centrima, i to sa svim operatorima, ali signal se ubrzo pojavio... Valjda će tako biti i sada.
Nova karta pokrivenosti signalom TELE2 na njihovom webu pokazuje prilično manju pokrivenost no što je pokazivala ona prije... Svašta...
@Toninjo
Govoris o ovoj karti?
http://www.tele2.hr/mobilni_internet...rivenosti.html
Ovdje je samo 3G pokrivenost!
Cellmapper - crowdsource karta jačine signala mobilnih operatera
@10aLEX: Karta prikazuje 2G/3G pokrivenost, tj. onu pokrivenost kakva bi bila kada ne bi postojao nacionalni roaming s T-Mobileom. Nije li to oduvijek bilo tako? Koliko sam uspoređivao sa situacijom na terenu - jest.
@ojpi i Sipe: Samobor je pokriven s 2G/3G, a tako je oslikano i ovdje (jer Samobor se ne nalazi tamo gdje na toj karti piše "Samobor", nego sjeveroistočno od toga gdje je i oslikan signal). Međutim, što se Samobora tiče, signal prestaje odmah na zapadnom rubnom dijelu grada, čim se zađe u Samoborsko gorje (prema Rudama ili Šoićevoj kući - isprobao osobno više puta).
Sve u svemu, prijašnja karta je pokazivala prilično bolju pokrivenost nenaseljenih mjesta. Al svejedno, sve je to mršavo.
Hoćemo li dočekati pokrivanje cijele HR, zna li koji insajder kakva je strategija hrvatskog TELE2?
Zadnji uredio Toninjo : 29-07-2011 u 00:52
Isitna u pravu si sad sam bolje pogledao kartu, uglavnom znam da se na granici sa Slovenijom 3G uhvati bez problema. Ali čim se krene prema gorju (kod mene prema Grdanjcima, Stojdragi, Gornja Vas) odmah ili t-mobile roaming ili nema signala. I mene zanima isto za baze. Nikad zapravo nisam vidio bazu od tele2 kako izgleda
Cellmapper - crowdsource karta jačine signala mobilnih operatera
Bookmarks