Jučer se nakratko pojavio signal i u Kutini.Izvorno postao mateob
Radi se, radi.![]()
Krivi zaključak! TELE2 nije potpisao ni sa kime pružanje usluga roaminga. Za sad!Izvorno postao hrc777
Zadnji uredio mateob : 08-07-2006 u 10:08
Jučer se nakratko pojavio signal i u Kutini.Izvorno postao mateob
Radi se, radi.![]()
Pa sigurno da se radi i njima je u korist da izgrade mreže i pružaju MMS I Gprs, ako ništa drugo da makar privuku korisnike, a ne žele se dovesti u situaciju da moraju produživati ugovor sa vipom o najmu mreže. Tele2 ima resurse financijske, ali vjerujem onom njihovom direktoru kada kaže da nisu mogli investirati koliko su htjeli kada ih koći naša birokracija!
Ja sam već prije napisao da se u zapadnom dijelu Kutine zna samo prebacivati sa VIP-ovog signala na slabi Tele2 signal, samo ne znam od kud to hvata... Jedino bi moglo iz pravca Siska ili možda čak Ivanić Grada, mada nije baš blizu...Izvorno postao sljubano
Gotovo sam siguran da će morati produživati roaming sa vipom. Još imaju oko 2 godine, a u tom periodu je ne moguće pokriti svu populaciju (barem po dosadašnjem napretku). Inače, odgovor na chatu na pitanje kada ćete pokrit cijelu hr, bio je: "cijelu Hrvatsku je teško geografski pokriti ali imamo uvjete iz koncesijskog ugovora o pokrivanju određenih postotaka stanovništva u određenom vremenu što bi značilo da do Q1 2008 trebamo biti ok s te strane."Izvorno postao supercom
Iz toga sam ja zaključio da će za oko 3 godine pokriti veliku većinu gradova, ali će ipak morati produžiti s vipom zbog ostatka hr.
Ali toliko dugo neće moći prolongirati uvođenje već ustaljenih usluga kao što je MMS i GPRS... Morat će to nekako s VIP-om srediti... Mislim, morati... Neće morati ništa, ali ne im bilo pametno čekati još nekoliko godina da pokriju dovoljan teritorij države da bi mogli uvesti takve usluge...
Vidim Tele pokriva sve osim IstreZna netko ima li kakvih tragova da će stići i u Pulu? ...ako ne, bar u Svetvinčenat..
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
U Puli su postavljeni BS i radili su jedan dan.Znaci ocito se nesto radi na tome.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Sigurno već poznati problemi s dozvolama ako su bs-ovi postavljeni a ne rade.Izvorno postao RAUL
Da, vjerovatno se čeka dozvola, a to traje i traje. A ljeti kad su godišni odmori vjerovatno i dvostruko duže. U Zadru su još prije pola godine postavljene neke BS ali još nisu aktivirane.Izvorno postao ojpi
Ne vjerujem, ocito ce sve BS-ove na teritoriju RH pustiti u rad isti dan.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Onda to još neće biti godinama, što čisto sumnjam kad ima dosta lokacija izvan Zagreba koje su već pokrivene Tele2 signalom...Izvorno postao RAUL
Slažem se da će biti jako teško postići pokrivenost signalom kao vip ili t-mobile u tako kratkom vremenu. Samo mislim da će do tog vremena imati većinu stanonvištva pokriveno i da će moći uvesti usluge i prije, jer ako gledaš ovako, neka imaju svoj vlasiti signal z Zagrebu i okolici, Splitu, Rijeci, Osjeku, Karlovcu... (a imaju ga u dosta manjih gradova tipa Sisak) imaš po mojoj procjeni oko 75 % stanovništva ako ne i više. Tako da ne bi bio problem uvesti usluge MMS-a i GPRS-a več sada, ali eto iz nekog razloga još čekaju. Možda će morati produžiti ugovor sa vipom, ali ne zbog njihove šlampavost ili manjka volje nego zbog naše birokracije i ako ga budu primoreni produžiti to će biti znatno kraći rok nego što je sada.
Putovao sam na istok ovaj vikend, u Sl. Brodu i dalje ne rade bazne stanice, ali je zato Tele2 signalom pokrivena Zupanja i signal je dosta dobar.
Navodno u Buju ima signala.Izvorno postao XLR8R
Mislim da će ovo ljeto udarnički raditi na pokrivenosti tako da bi u jesen ušli s akcijama MMS i GPRS. Ako je kako govori JBT, a mislim da jeste (tu je još Šibenik, cijeli potez od Splita do Šibenika) veliki postotak stanovništva će biti pokriven. Jel netko zna ima li što pokrivenosti južno od Splita??? Dubrovnik???
Prije par mjeseci jos sam procitao da u Dubrovniku navodno ima signala, nemam pojma je li to istina.
A di si ti to prije pola godine vidio njihove BTS-e po Zadru? Sve sto su stavili stavili su u dva miseca, ali da ne rade to je istina. I neka je tako, ako nemaju dozvole. Jer recimo na jednoj lokaciji su stavili bez dozvole stanara. Da je to na mojoj zgradi, a da se stanari nisu slozili rastukao bi ih i gotovo.Izvorno postao mateob
...also known as El'AnDrA...
Rastukao bi ih? Koga? Misliš da to T-Mobile i VIP nisu izvodili? Opet se vraćamo na početak: svi bi odličan signal, a nitko ne bi antenu na njihovu zgradu, jer inače žive pod staklenim zvonom, pa bi od ovoga se svi od reda porazboljevali...![]()
Ček ček, dakle kad stranci dođu u Hrvatsku ne mogu koristitit Tele2 mrežu?! Jel to zato što je pokrivenost vlastitim signalom slaba ?! (A što bi drugo biloIzvorno postao mateob
)
Nije ovo za mene ...
Mislim da ne mogu baš svi. Naime neki strani operateri točno potpisuju roaming s drugim hrvatskim operaterom. Npr. jer sam boravio u Eng imao sam karticu njihova Vodafona, kad sam se vratio u Hr samo je roamingala na VIP nije htjela na T-mobile. Sram je bilo!Izvorno postao tomislav10
![]()
Svi operateri koji su navedeni na Tele2 stranici s onom zvijezdicom kraj zemlje, imaju roaming ugovor s Tele2 i mogu normalno koristiti Tele2 mrežu tamo gdje ima signala.
A što se tiče dozvola, i TM i VIP su ih hrpu postavili bez dozvola no unatoč svemu, operateri uvijek tu dozvolu nekako izvuku i uključe bazne stanice.
uopce nije istina... npr, korisnici armenskog VivaCella mogu koristiti u HR jedino Tele2 mrezuIzvorno postao tomislav10
![]()
Od danas je signalom TELE2 pokriven i Zadar. Ne znam koliko dobro, o tome ću izvjestiti slijedećih dana kad prošvrljam okolo.
Jel znaš možda gdje im je taj BS?Izvorno postao RAUL
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Bookmarks