Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 6 od 6 PrvaPrva ... 2 3 4 5 6
Prikazujem rezultate 126 do 139 od 139
    Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Note 3, c905
    Operater
    Vip, bonbon
    Bodovi
    14.018
    Nivo
    28
    Bodovi: 14.018, Nivo: 28
    Ukupna aktivnost: 41,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo me, uglavnom uplatio sam na skype 5evra za probu lako nadoplatim..kolko sam skuzio tu ide iskljucivo na nacin ja pricam prek laptopa a druga strana se javlja ovisno na sta zovem.. trebalo mi je nesto brzo i pouzdano jer cu zvat u new york iduca 2tjedna tu i tamo, pa nije sad presudno detalji, s tim cu se kasnije zezat kad ce trebat za vise...

nego da pitam taj cjenik, kolko sam skuzio minuta je 2centa na fiksi u SAD jel, a kako se stoji sa mobitelom to mi je dosta prakticnije, kolko je tako minuta, i dal ce oderat i taj mobitel posto utipkavam/zovem nas hrvatski tmobile broj, nece sigurno skidat s mobitela novac?

i znaci kolko bi onda bilo kod skype-a,zvati u hrv fiksni/mobitel, i ovo bitnije za SAD fiksi/ nas tmobile mobitel? thnx
    Zadnji uredio dubrava : 13-07-2009 u 06:29
    bio nekad oglas...

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    May 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sto se tice pozivanja nema problema. Sve funkcionira za pet. U ovoj tvojoj kombinaciji zoves sa kompjutera na mobilne ili fixne telefone u USA i njima nece zaracunavati medjunarodni poziv.

Neznam koji cijenik si gledao ali onaj koji sam ja preporucio imao je opciju 10000 minuta za pozive prema USA za cijenu od 4e, neovisno bili to mobilni ili fixni telefoni u usa.

Ono koliko bi kostalo da se zove direktno sa mobitela preko nekog pristupnog broja... nisam bas dobro shvatio ali Skype ne podrzava takvu opciju kod nas.

Te kombinacije su preko Betamaxovih programa i koristi se fixni broj u ZGu i poziv do tog pristupnog broja se naplacuje sa racuna vaseg mobitela a poziv od pristupnog broja dalje, sa Vaseg voip racuna.

Izabrati Skype ili neki Betamaxov VoIP....

Skype je u ovoj kombinaciji dobar u slucaju da se jedno krace vrijeme intenzivno zove da bi se na neki nacin iskoristilo tih 10000 minuta.

Betamaxovi programi.. na neki duzi period uz neku "normalnu" potrosnju minuta se definitivno isplati. Nema vremenskih ogranicenja i nakon isteka onih free minuta u glavnom se naplacuje po 1ct/min. sto znaci da se uz tjedne free minute i cijenu od 1ct/min moze kredit od 5 eura jako dugo koristiti.

Skype -> hrv mobitel NEISPLATIVO ... Pogotovo ih Hrvatske

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Note 3, c905
    Operater
    Vip, bonbon
    Bodovi
    14.018
    Nivo
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hvala na objasnjenju, jos me samo nesto zanima, kako tih 4eura iskoristit za tih 10000minuta..odem na skype to go numbers, i izaberem svoj kucni s kojeg cu zvat, i onda moram izabrat broj na koj cu zvat... zvao bi u SAD, al kad izaberem SAD postavimi mi odmah predbroj +1, kako narihtam da zovem na nas tmobile broj, nece funkcionirat ako izaberem i drzavu za koju zovem hrvatska, a taj broj je u SAD-u? hm.. jer nes mi je cudno, ko da nema opcija u tom da zovem iz hrv, il nes krivo gledam..

nego, di je taj cjenik za skype, kolko me onda tocno ispadne ovak bez tih pretplata, da zovem SAD na fiksni a kolko na nas mobilni broj...
    Zadnji uredio dubrava : 13-07-2009 u 14:42
    bio nekad oglas...

31 days registered

Datum registracije
    May 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hmmm... to mi se cini neka skupa kombinacija....koju nisam ni isprobao
    Ja sam koristio ovaj nacin http://www.skype.com/intl/en/allfeat...ubscriptionTab
    Izeberem zemlju koju cu zvati ili zemlje, uplatim sa resellerskog accounta nesto kao mjesecnu pretplatu koju mogu prekinuti kad god zelim i pozivam preko kompjutera u izabranoj zemlji telefone mobilne ili fixne ovisno sto u kojoj zemlji nude.

Za pozivanje sa fixnog ili mobilnog telefona iz HR prema USA koristio bi ipak neki od Betamaxovih.

Ovo je sa Info stranice http://www.freevoiphr.com/html/info.html

Access numbers
    Betamax je kao pogodnost u VoIP telefoniranju, ponudio mogućnost korištenja lokalnog pristupnog broja '' Access number''. Croatia 01 777 61 67

Što je Access number?
    To je lokalni telefonski broj koji nazovete sa svog mobilnog ili fiksnog telefona te nakon što se javi automatska sekretarica birate broj destinacije koju želite zvati.

Kako koristiti Access number?
    Da bi koristili mogućnost poziva preko pristupnog broja potrebno je prije svega otvoriti korisnički račun kod nekog od Betamaxovih VoIP provajdera, uplatiti kredit, te nakon toga, u korisničkim stranicama unesete u prostor predviđen za to, broj ili brojeve koje će te koristiti za pozivanje pristupnog broja. TOOLS -> OPTIONS -> CALLER ID -> Clik here to go to the Customize profile screen

Postoje dva načina za pozivanje.
    1. Direktno sa tastature telefona nazovete pristupni broj (Croatia 01 777 61 67) , te nakon što se javi automatska sekretarica upišete broj koji želite zvati i to u međunarodnom formatu npr. 0044201234567 i nakon što Vam govorni automat kaže koliko će koštati minuta poziva, uspostavlja se veza.
    2. Postoji način da se ubrza biranje broja. U Vaš telefon prvo upišete pristupni broj, zatim pauzu, pa onda broj koji želite zvati. (017776167P0044201234567)
    Takav broj možete memorirati te ga kasnije pozvati bez naknadnog upisivanja.

Kako pronaći pauzu u Vašem mobilnom telefonu?
    Nokia ress * 3 times until a 'p' appears
    Siemens / Panasonic ress 0 and hold until a '+' appears
    Motorola / Samsung / Sony Ericsson ress * and hold until a 'p' appears
    LG ress # and hold until a 'p' appears

Kako se obračunava takav poziv?
    Poziv se obračunava na način da telefon sa kojeg pozivate pristupni broj terete za poziv do pristupnog broja, a troškove za pozive ostvarene preko pristupnog broja naplati će se sa Vašeg VoIP računa po važećem cjeniku Vašeg VoIP provajdera.

31 days registered

Datum registracije
    May 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    To Go number....
    Ovo su zemlje gdije postoje pristupni brojevi za Skype:
    Australia Chile Denmark Estonia Finland Ireland New Zealand Poland Sweden United Kingdom United States

Hrvatske nema..... tao da ta opcija kod Skypea ne radi u HR.

31 days registered

Datum registracije
    May 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    >
    >
    Pozdrav svima!
    Interesira me detaljnije pojašnjenje u svezi telefoniranja putem SKYPE odnosno VOIP.
    Naime ova recesija me ubija pa odlučih totalno skresati troškove.
    Zato me interesira telefoniranje unutar Hrvatske mobilno i fiksno što i kako treba napraviti i koliko to zapravo košta? Plan mi je umrežiti nas par unutar i van obitelji koji se najviše čujemo i odje... ove naše operatere.
    Molim pomoć i hvala unaprijed.
    >
    >

Pozdrav
    Proba cu ti odgovoriti ukratko.
    Ako zaista puno zoves HR fixne mreze trebalo bi koristiti Skype. (10000 minuta mjesecno za cca 4e)
    Ako pozivas manje i to do 5 000 minuta mjesecno uzmi NONOH.
    Mobilne telefone iz HR u HR se ne isplati zvati preko voipa.

Za nesto bolji i precizniji odgovor trebao bi vise detalja kao sto su na koji se nacin misli pozivati, koliko se novca misli uloziti u telefone ili ATA uredjaje i slicno.....

Imas dosta o toj temi u prijasnjim postovima pa procitaj.

Lijep pozdrav.

Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Lenovo P2
    Operater
    Odmori mozak
    Bodovi
    12.629
    Nivo
    26
    Bodovi: 12.629, Nivo: 26
    Bodovi: 12.629, Nivo: 26
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A kakve su sve moguce kombinacije sa USB-telbox-om?

Gdje se on može nabaviti kod nas?

Koja je najpovoljnija opcija za zvanje fixnih telefona u hrvatskoj sa računala, trenutno?

Koja je najbolja opcija izmedju svih betamaxovih?
    Zadnji uredio koccolino : 28-08-2009 u 09:58

31 days registered

Datum registracije
    May 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Trenutno je najpovoljnija kombinacija opisana dva posta iznad, a telbox ima tu

Kombinacije sa telboxom.....
    Ovisno o driverima, biras da li ces koristiti Skype ili neki od Betamaxovih programa.
    Na istom telefonu imas fixnu liniju i mogucnost pozivanja preko kompjutora.

Malo proguglaj pa vidi detalje no sve se svodi na ono sto sam ti napisao.

Pozdrav

Svježe registriran
    Datum registracije
    Oct 2008
    Mobitel
    N 95 8GB
    Operater
    Svi
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zna li neko,mogu li se gigaset.net brojevi pozivati nekako s normalne PSTN linije ili je to moguće samo i jedino iz gigaset.net mreže?

31 days registered

Datum registracije
    May 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Koliko je meni poznato, samo iz gigaset mreze.

Kod nekog drugog SIP provajdera moze se uzeti IN broj i poveze se sa SIP accountom.

Na taj nacin imas fixni broj preko kojeg te se moze dobiti.

LP

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    N6680+1GB/E66+2GB/V3
    Operater
    T-mob/VIP 0kn/Tele2
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bok, zanima me sljedeca stvar.
    Ako kod 12voip jedna minuta razgovora prema mobitelu kosta npr 0,60kn, da li ta cijena vrijedi i ako mobitel koji zovemo ode u roaming, ili se gleda cijena za mobitele u toj drzavi u kojoj se u nekom trenutku nalazi korisnik mobitela?

31 days registered

Datum registracije
    May 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vas uvjek košta 5,5 ct ( 12VOIP ), u koliko zovete mob tel HR. neovisno o tom u kojoj se drzavi trenutno nalazi osoba koju pozivate
    Roaming se naplaćuje onom koga zovete.

LP

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    Note4, 8850
    Bodovi
    18.838
    Nivo
    33
    Bodovi: 18.838, Nivo: 33
    Bodovi: 18.838, Nivo: 33
    Ukupna aktivnost: 10,0%
    Ukupna aktivnost: 10,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da, ovo s roamingom je bitno za znati

31 days registered

Datum registracije
    May 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Možda bi trebalo pojasniti....

U koliko preko voipa zovete mobilni telefon u HR a on je registrriran kod nekog domaćeg provajdera ( T-mobil, Tele2, Tomato, Vip) Roaming se ne naplaćuje.
    Ako je onaj kojeg pozivate , recimo u Njemačkoj, i koristi HR sim karticu , roaming mu se naplaćuje.

Roaming se isključivo naplaćuje onom koga zovete.

Vas poziv preko VoIPa uvijek košta jednako, tj. naplaćuje se po cijeni koja je naznačena u cjeniku na službenim stranicama Vašeg davatelja VoIP usluge.

LP

+ Odgovori na temu
Stranica 6 od 6 PrvaPrva ... 2 3 4 5 6

Slične teme

1. Kazaa: Besplatna muzika i telefoniranje
    By Šile in forum Operacijski sustavi
    Odgovora: 30
    Posljednji post: 29-05-2009, 12:18
  2. Besplatno Cronet???
    By Oryon in forum T - Mobile
    Odgovora: 37
    Posljednji post: 10-11-2003, 08:27
  3. Odgovora: 11
    Posljednji post: 04-09-2003, 07:45
  4. Saznajte sportske rezultate besplatno!
    By ivansamsung2003 in forum A1
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 14-08-2003, 21:14

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove