Da se malo ukljucim...netko je spomenuo da nema antivirus al svaki pol godine formatira windoze..pa ak mu se bas zajebava dobro al cemu kad nije potrebno...imam nod32 skrekan koji non stop radi..dakle amon je ukljucen, sygate firewall, spybot search&destroy..(resident cuci u trayu)..ne moram ni spominjati koje stranice konstantno posjecujem...crackovi, xxx i slicno..svako malo mi nod javi da se neki virus zeli ubaciti pa ga spremi u karantenu i tak...komp nisam preinstaliravao vec godinu i nesto..svaki dan sam na njemu min. 5,6 sati..a do kraja proslog mjeseca imao sam adsl flat rate..tak da ga nisam 2 mjeseca gotovo ugasio...skidao xxx filmove,programe,crackove...i nemam apsoultno niti jedan virus ,niti jedan spybot ni nis slicno..jer jednom mjesecno prekontroliram situaciju s spybotom,adawerom,ewidom...uglavnom zelim reci da funkcioniranje cijelog sistema..ma koliko ga god koristio ovisi o njegovom odrzavanju i unaprijed definiranim postavkama firewalla i antivirusa...ak ti ne zelis..nista ti nece uci u komp..ak svoje zelje iskonfigururas kak spada...

A norton..zbilja nist dobro o njemu...prije svega spor...totalno nepouzdan (trenutno nemam nijedan primjer na pameti..al postoji razlog zasto sam prije koju godine presao na NOD32)...a ekipa kojoj NOD ne pronalazi neke trojance vjerojatno nema ukljucenu opciju advanced heuristics ili nesto slicno..kod mene su sve ukljucene i kao sto sam napisao "no frks"....

pozdrav

p.s. pitanje za znalce..kak radi hardwerski firewall..tj. kak ga se moze podesavati..sve novije ploce ( nf4) imaju nvidijin(valjda) firewall pa me zanima jel potpuno samostalan ili treba uz njega koristiti i softwerski..
hvala na odgovorima