Neka me netko ispravi ako griješim, ali to se ne može napraviti. Na A610 ista stvar. Čitao sam da se ljudi dosta žale zbog toga. To je valjda Canonova 'boljka'.
Moze li mi netko reci, kako da natjeram ikonicu baterije na display? Da vidim stanje baterije.
Nisam nasao to nigdje. Tek kad su baterije skroz na kraju mi se pojavi crvena oznaka za baterije, trepce i nakon par sekundi se fotic ugasi i kaze mi change the batteries.
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
Neka me netko ispravi ako griješim, ali to se ne može napraviti. Na A610 ista stvar. Čitao sam da se ljudi dosta žale zbog toga. To je valjda Canonova 'boljka'.
Sto se statusa baterije tice, mije moguc mod u kojem bi ti stalno prikazivao stanje baterije!
Sto se auto moda tice, pritisnuti okidac do pola, pricekati da fokusira, zatim pritisnuti do kraja. Trebalo bi raditi. Sve greske koje nastupaju pri tome procesu posljedica su algoritama fokusiranja na digitalnim fotoaparatima, koji cesce grijese nego oni na starim klasicnim film aparatima. Gresaka ce biti vise u uvjetima sa manje svjetla i pri vecim izvlakama objektiva.
Sto se torbice tice, meni su vrlo zanimljive one koje se prodaju u Hami. Debele (fino oblozene tako da ako i ispadne aparat kojim slucajem u njoj mogucnost stete je minimalna) i to jedna manja samo za aparat i jedna veca (ta je inace namjenjena manjim kamerama) za aparat i opremu, ako se kraca na dulji put!![]()
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
hehe... pa nisam bas toliki nepoznavatelj aparataIzvorno postao Bimbi
![]()
tako i radim, naravno. kad stisnem do pola da izfokusira, on na trenutak izbistri sliku i zatim ponovo zamuti i ostane tako.
a jel mogu vidjet negdje status u nekom izborniku? ne? pa sta nije to glupo!Izvorno postao Bimbi
nemogu se upustat u fotografiranja dok ne naucim fokusirat na ovom aparatu kako spada.
Zadnji uredio flOoKi : 25-12-2005 u 01:38
zna li netko gdje u zagrebu mogu naci original torbicu za aparat? i objektive?
Evo linka!Izvorno postao flOorKilla
Ides dalje na siteu na Digitalni aparati, pa na Pribor za digitalne aparate!
Tamo mozes i vidjeti sto te zanima i sto kupujes!
Ako te zanimaju cijene, lijevo na stranici imas i cijenik sa popisom dodatne opreme i to po modelima s time da za S1 i S2 imaju dosta toga za ubosti, ukljucujuci i torbicu!
Evo linka:
http://www.kodak-centar.hr/Pages/Canon/Start.htm
Inace ti ne mozes kupiti objektiv za S2 IS, jer taj aparat nema mogucnost zamjene objektiva, vec mozes kupiti samo konvertere i konverzijske prstenove, koji ce tvome objektivu dati neke nove mogucnosti, da se tako izrazim!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
hvala bimbi na ovako brzom odgovoru, da mislio sam na konverter ne na objektiv vise ne mislim u ovo doba. pogledat cu dali ima sto me zanima
kupio sam torbicu, ali univerzalnu (lowepro) kosta 70kn ima puno pretinaca, ima fino mekano podstavljeno unutra ima i remen...super.
sto je bitno, aparat je u torbici cvrsto fiksiran. (gl. pretinac za aparat je tijesan ali to je dobro)
Ovo je mozda malo off, ali evo neka se nadje!Izvorno postao flOorKilla
Ovo sto si kupio, po meni je i najzahvalnije rijesenje. Mozad je ovo uvjetovano i time sto ja znam ponjeti i malo vise opreme, ali smatram kako su ove univerzalne torbice mnogo bolje rijesenje od originalnih.
Osobno uvijek si kupim torbicu za one kamere srednje velicine, pa u nju odna spremam fotoaparat, a imam i gomilu mjesta i pretinaca za opremu!
Stogakilla!
Bookmarks