Ista stvar i kod mene.Našao sam postave,sve podesio i sve se lijepo smrzlo.Sad cu to izbacit van,jer mi ustvari ni ne treba previše,a ostalo radi super.Valjda će se pojaviti kakav stabilni klijent uskoro.Strpimo se...
Eto divota. Meni se na Arcsoft smrznuo kad pritisnem Send. A sve sam postavke uredno upisao. Ah divota, sad je i screensaver zafrkao cijelu stvar. Sad mi se mob zamrznuo...
Htio sam spomenuti još par korisnih stvari. U polje za unos broja odsad možete unijeti i nekoliko slova kontakta pa kad pritisnete Send tipku onda će aplikacija ponuditi samo one unose koji odgovaraju kriteriju. Šteta što to nije i moguće kad pritisnem Action tipku, ali nećemo biti picajzle. Npr. upišem kr u polje To: i pritisnem Send tipku on će mi ponuditi sve kontakte koji u imenu ili prezimenu počinju sa kr (ili Kr), a ako upišem Kruno, a to je jedini unos u imeniku automatski će pitati za broj i poslati ga...
Druga stvar...ako u glavnom prozoru Contacts držite jednu od navigacijskih tipki malo duže, možete skrolati kroz alfabet sa navigacijskim tipkama i tako označiti početno slovo u imeniku, ali tako da se samo pozicionira na početni kontakt tog imena, ali bez da miče ostale kontakte koji ne počinju tim slovom. Tako da sad Blento ima razloga za veselje jer je ovo moguće što je on pitao prije par tjedana.
Ima još...Što se tiče Speed Diala nisam ni znao za ovu mogućnost, ali moguće je dodati da samo šalje sms ili e-mail pritiskom na neku tipku. He he.
Contacts je izgubio opciju Select Default Number, ali je sad moguće pozicionirati na kontakt pa lijevom ili desnom nav. tipkom odlučiti hoćemo li nazvati kontakt na jedan ili drugi broj ili mu poslati sms, e-mail ili nešto treće.
Naravno to što promjenite ostaje zabilježeno.
Ima još par trikova. Ako ste fino složili izbornike sa podizbornicima da vam ne bude gužva u Start Menu-u, onda ste mogli skužiti da vam ne radi micanje sistemskih programa u podizbornike sa nekim od file managera. Ako je to slučaj onda će te trebati vanjsku pomoć. Konkretno, sistem postavlja system atribut na takve datoteke, a to ne možete ukloniti ovim file managerima (da znam, glupo je). Ali onda možete preko ActiveSynca premjestiti stavke u podizbornike. Naravno, ako poslije planirate premještati te stavke trebate ActiveSync, ili isključite System atribut na datotekama, pa ćete ih moći i mobilnim file managerima prebacivati. E sad tricky dio je složiti stavke u glavnom izborniku po vašoj volji tako da recimo točno u sredini bude aplikacija Messaging, a na recimo tipki 3 (gornji desni kut) budu Igre. To se može obaviti editiranjem registry ključa (sa nekim Registry Editorom): HKCU\Software\Microsoft\Shell\StartMenu\Order, pa se poigrajte stavkama. Ali čini se da je sistem malo mušićav po tom pitanju pa ćete se malo dulje poigrati s time. Konkretno kod mene su stavke u tom ključu (u glavnom izborniku imam redom: Apps Games Internet Multimedia Messaging.lnk Mobile Settings.lnk Utility Explorer.lnk) a u ključu mi je to ovako:
Apps
Games
Internet
Multimedia
Messaging.lnk
Mobile
Explorer.lnk
Settings.lnk
Utility
Pa nešto probajte i vi srediti. Ako ste željeli vratiti stari stil izbornika (tipka More uvijek ostaje kao zaseban gumb, tako da u izbornik stane uvijek 9 stavki) postavite varijablu GridView na 0 (u istom ključu).
Za one kojima nedostaje podešavanje LCD-a u Control Panelu još uvijek postoji ključ u Registryju:
HKCU\ControlPanel\ExternalLCD pa uživajte. Možete promjeniti stil ili okrenuti (nepostojeći) logo.
Napomena, da bi promjene u ovom ključu uzele zamaha, potrebno je rebootati mobitel.
Sada se po defaultu uključuje odgovaranje na poziv ukoliko telefon otklopite. Ako želite isključiti to imate ključ: HKCU\ControlPanel\OpenPhoneAction\OpenAns i stavite na 0.
Ako ste totalno napredni korisnik onda će vas sigurno zanimati što se pokreće prilikom podizanja mobitela. Ključ HKLM\init će vam dati odgovor na to. Možete promjeniti i prioritete pokretanja aplikacija što vam iskreno ne preporučujem.
Zadnji uredio T-Maca : 30-12-2005 u 16:23
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Ista stvar i kod mene.Našao sam postave,sve podesio i sve se lijepo smrzlo.Sad cu to izbacit van,jer mi ustvari ni ne treba previše,a ostalo radi super.Valjda će se pojaviti kakav stabilni klijent uskoro.Strpimo se...
Jo-jo-jo...
http://www.freewebs.com/grupajackpot/index.html
Ovo je jako loša vijest. Probaj ga reflashati ponovno sa WM2003 ROM-om. Ako ga ne prepoznaje, pitaj nekog iskusnijeg da ti pomogne.Izvorno postao quo
Izvorno postao ttperic
![]()
hehe..culi su moje vapaje tamo gore i odma prilagodili software meni!..
![]()
...
sad samo jos da izmisle nacin..da ak se mobitel bilo kako zezene upgradeom...da ga se ne mora baciti...vec lagano flasati opet...
To mi je totalna glupost....sto kad bi tako racunalo radilo..ak zezenes prilikom instalacije...gotovo...kupuj novi HD!!...bah...uzas..
bojim se to raditi da mi mobitel ne krepa...a htio bih stavit te windowse...bem ti onoga ko je smislio taj mobitel...
mpx200, V360, SE K610i
Pa kad flashas BIOS isto tako kad ti se za***e mozes baciti maticnu u smece. Tako ti je kod svih mobitela. Ne znam otkud ti taj strah toliki...valjda smo mi mladi po tom pitanju slobodniji.
pa sad..maticnu ne moras bacati u smece....vecinu ih mozes popraviti na taj nacin da se uzme BIOS chip odes kod nekog ko ima identicnu maticnu pokrenes sistem..izvedis bios chip iz nje...ubacis svoj pokvareni i flashas ga...Izvorno postao ttperic
ili jednostavno ubacis novi chip..
Al to su sasvim druge dvije stvari...ovdje se mjenja (kod mobitela) operativni sustav..ne bios....blah...bar su to tako trebali napraviti.....
stavit neki rom koji obrise sve i stavi na pocetne opcije...
Nisam ti ja bash tako star..samo je stvar da sam dao nedavno 800kn..i glupo mi je na taj nacin izgubit mobitel...mozda kad budem imao pare za novi..pa..al ovako..ne znam...
ak je covjeku stvarno otislo zbog SD kartice..pa moze bacit mob..ili recimo da krenem flashati ga..a ono struje nestane i slicno..ne znam koliko je rizik isplativ...
Kad ides flashati bios na maticnoj..obicno se to radi onda kad nesto nece raditi...a ne kad ides ponovo instalirati sistem..
mpx200, V360, SE K610i
Gle flashanje je flashanje. I ja sam iskesirao 800kn za mob, pa sam ga opet bez brige flashao (i jos dvaput poslije toga), zato sto mi vrag ne bih dao mira da ne probam to napravhti. Kad mi je profesija takva onda moramnemam previse izbora. I sad sam prezadovoljan time sto sam napravio. Ti me sad podsjecas kao kad sam prvi put instalirao Linux. Hoce li mi racunalo crknuti ako nesto krivo kliknem i tako to? Na kraju je rezultiralo izgubljenom backup particijom, ali poslije toga je bilo sve super jer sam otkrio vrli novi svijet izvan M$ platforme
Otad nemam straha nista raditi na racunalu.
meni instaliranje LINUX-a nikad nije predstavljalo problem ...prvo sam naucio kako napraviti dual boot..i kako vratiti sve na pocetno stanje...
to je bilo prije par godina kad je jos to bio problem...no odustao sam od Linuxa..hrpa stvari nije radila kako spada..nije bilo drivera i sveg ostalog...no znao sam da mi se nista ne moze desiti ako pazim....
dok je ovdje ipak rizik od 800 kn..sto meni za sad i nisu male pare...![]()
mpx200, V360, SE K610i
Heh, pa nisu, ali ako se toliko bojis, nabavi si apacer hi-speed sd kao ja i instalacija ti 99% prolazi. Onaj 1% je za Murphyja.
joooooooj...nemoj mi Murphy-a.....na meni svi zakoni funkcioniraju.....sto mislis zasto se bojim flashati moj mob?...
Vidim da mi cura ima neku Transflash 64MB karticu...jel to valja sto?..
mpx200, V360, SE K610i
Transflash? Misliš microSD. Bolje nemoj. Nije da sam baš siguran u te mehaničke adaptere koji oni posjeduju.
Da još malo dodam komentara. Evo konačno sam uspio složiti da mi IE može downloadati datoteke i jako mi se sviđa ta funkcionalnost. Ono. Naprosto fenomenalno. Izašao je i Profimail 2.37 koji konačno radi sa WM5.0, što je isto tako super. Heh, IMAP podrška konačno radi, tako da sad konačno zbogom SPAM-u na VIP accountu. Isto tako radi i zvučna dojava pristiglog maila. Što nije radilo na WM2003.
da..na tu karticu....ona ju koristi (mislim...stoji joj u V360-tki) al ima i taj adapter...Izvorno postao ttperic
to me cisto zanimalo da ak mi se desi da ne radi sa mojoj 512MB..da onda probam vratiti sa tom karticom stare WM2003 ...
nego..s cim vi formatirate i briste SD karticu?...
mpx200, V360, SE K610i
Card readerom. Na starom Windows Mobileu u programu SP Task Manager ima opcija Format SD/MMC. Inace za instalaciju ne trebas formatirati karticu nego to se dogodi kad odaberes Format Storage opciju prilikom drugog Master Reseta.
E da..zaboravih napomenuti...provjerio sam dal radi ta miniSD memorija kad se ubaci u MPX200 sa tim adapterom...i da...radi bez frke...
samo nisam imao programa koji su instalirani na mojoj...windowsi su normalno radili..
mpx200, V360, SE K610i
Jel neko primetio da dugi pritisak dugmeta Home blokira telefon.
I naravno prikaz imena pri pozivu na spoljnom displeju nema nigde tweak za ove sitnice.
Pozdrav
istina da blokira, sad se quick list kratkim dobiva pritiskom na power tipku, a tipkovnica zaključava dugim pritiskom na crvenu slušalicu
ali bilo bi dobro da se to sredi
jel radi prim/slanje emajl na 05 po defaultu ili i za to treba externi klijent?
![]()
Alcatel OT Max--Ericsson T10@T18--Nokia 3510--Moto Mpx200--Siemens C75--Moto C261--Mpx220--Sam D600--N6680-N6131-M600i-N E61i-N2610-HTC Legend-HTC Desire-Motorola Defy-Iphone 4s-GSmart GS202-GSmart Aku A1
Pa zašto ne bi radilo. Trebaš samo napraviti novi account. Inače nema mogućnost spremanja i slanja attachmenta i za to je potreban eksterni program kao što je AttachSmart (koji začudo radi). Ali meni je najbolji ProfiMail. Taj program je bez konkurencije![]()
Da, sada je Default Mobile number i to je odlicno, jer mi je muka da posle flash-ovanja moram da menjam defult svim kontaktima koje cesto zovem. AS 4.1 jeste UZASNO sporiji, ali nema veze, svi imamo card readere, a sada vise nema problema sa dupliranjem (tripliranjem, kvadrupliranjem...) kontakata pri sinhronizaciji.Izvorno postao ttperic
Quick list se i ranije dobijao kratkim pritiskom na power, kao sto je i zakljucavanje bilo na "hang-up". Cini mi se da sada dugi pritisak na Home daje screenshot, ali moracu da proverim u kom folderu ostavlja slicice, cini me se da je root.Izvorno postao nkos500
E, sad, moji problemi:
-da li je to zbog toga sto nisam potpuno napunio bateriju pre flashovanja, ali meni bateriaj ne traje pun dan
-ponekad se desava da poruke strasno kasne. mislio bih da je to do ******* providera, ali se to desavalo i pre praznika, a desava se i sada kada nema guzve
Zadnji uredio dododeda : 04-01-2006 u 19:59
Napuni bateriju full i napravi hard reset.Imao sam isti slučaj,al sad je ok.Drzi oko 2 i pol dana.
Jo-jo-jo...
Evo..i ja stavio nove Windowse....i sve sljaka kako spada..
vidim da ovdje nisu ljudi napisali neke stvari..
Pitanje...kako instalirate programe?..i mozete li navesti koje ste programe instalirali?...
Ak program nije dobro instaliran..kako ga brisete? (ovo prvenstveno mislim na to kako znate gdje je on ostabio neke dijelove programa..jer mi se u wm3 dogadjalo to da nakon instalacije i programa koji nije radio..djelovi su ostajali u mobitelu..te mi smanjivali prostor)...
Zadnji uredio Blento : 05-01-2006 u 05:14
mpx200, V360, SE K610i
Prvo instaliraj neki eksplorer sto se instalira sa kompa,a dalje ide sve standardno ko prije.A za deinstalaciju programa imaš opciju"Remove Programs" u settings-u.
Jo-jo-jo...
@Blento: Pa rekoh ja da nema File Managera u samom OS-u te moraš neki instalirati.
@dododeda: Eh da...fakat i mislio sam kako je nastao onaj screenshot a nisam bio instalirao Resco. Inače sprema u \ mapu. Fenomenalna stvar. Jest da zamrzne mob na jednu minutu or so i sprema slike u bmp format, ali svejedno, super je.
Instalirao sam Resco (valjda se tako zove)...no moze se i bez njega..
Stavi se cab file u direktorij Games ili Accesories i onda se pokrene..
tako sam tek uspio i taj explorer instalirati..
Nego...opet pitanje..
dosta programa i igara nije radilo kad sam instalirao....sto se desi onda s tim?..jel to windowsi samo obrisu ili ostane negdje na kartici???
I treba li neki program za UBIJANJE zaostalih programa ili to windowsi sami rade?..nesto kao onaj Hibernate..i tako..
mpx200, V360, SE K610i
Programi za koje ti napiše da nisu kompatibilni s os,i ne želi ti ih instalirati,ne ostaju na kartici.Ostane samo instal,ako je cab ili exe.,pa njega ručno izbrišeš.Ako instaliraš program ili igru,a neče da radi il se smrzne,to moraš ručno deinstalirati,tj s¨" remove programs" u setingu,jer ako ih samo obrišeš,ostanu ti dll.-i u widozima,pa samo usporavaju sistem,i ne služe ničem,samo zauzimaju memoriju.
Jo-jo-jo...
Bookmarks