Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 3 od 3 PrvaPrva 1 2 3
Prikazujem rezultate 51 do 65 od 65

Hybrid View

Forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    nokia 6288
    Operater
    nekoliko njih
    Godina
    40
    Bodovi
    5.019
    Nivo
    16
    Bodovi: 5.019, Nivo: 16
    Bodovi: 5.019, Nivo: 16
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    E ljudi! Ja se zahebavam već 5 dana i oči i živci su mi popustili i nikak preć preko 58R! A sad uz GoGsovu VEEEELIIIKU i JEEDINU pomoć sam konačno ritno taj usrani 58R i sad sam već na 4ER! Stoga se najviše zahvaljujem što mogu jedino GoGsu koji mi je stvarno sve pomogo i da nije bilo njega taj mobitel bi se zvao "triješće"- po starom Hrvatskom izrazu! GoGs, stvarno si ljudina i stvarno si nam svima pomogo a pogotovo evo meni, vjerojatno isto tako i drugima! Da ne duljim, 58R je maknut, i sad ide sve živo gore!

Još samo kad bi mogo imat Vibro i Zvono zajedno, onda bi bio najsretniji čovjek s Motoroilom V525@V600. Pozdrav svima
    Im so smart, like a monkey

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Bodovi: 38.840, Nivo: 48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ovo za vibro i zvono JOŠ nije moguće izvesti, jer nema alat.Meni bi trebao alat preko kojeg bi mogao rastaviti code flasha, i onda nešto smudrovati.

Hvala na podršci i zahvalama!

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Motorola K1 i L2
    Operater
    VIP i Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hmm, potaklo me na znatiželju što nije teško. Dakle, ova me tema zanima čisto zbog zantiželje, ali nemam iskustva s time. Inače, pomalo se razumijem u scenu.

Probao sam ja s jednog v525 maknut 58-icu. Koristio sam dobre adrese, ono od 10018000 kako i odgvara 58-ici i v525-ici. Uspio nisam, probao sam dva puta, ali sam ponovio isti postupak. Telefon bi se samo ubananio, samo tipkovnica blic i gotovo. Vratio backup i sve OK. Zanimljivost: telefon je bio u banani kad sam ga probao upaliti, ni makac. Ali: kad sam ga prvo spojio na USB kabel pa probao uključiti, komp ga je vidio i vratio sam backup.

E, sad, što je mogući uzrok? Sve ovo radim s FlashBackupom jer onaj drugi koji mi se je spominjao u receptu ne radi baš veselo na mojoj pili, pa nisam htio riskirati raditi s njime. Ali, ako FlashBackup radi ispravno, s time ne bi trebalo biti problema jer mi je jasna procedura koju radim.

Pogledam li PDS backup, izgleda mi da je OK, i kaže mi odmah na početku PDS_4001. Kad ga prođem s un5x_patch, postane PDS_2006. Koliko sam shvatio, sve je to OK.

Kad ovaj PDS vratim na adresu 10018000: blic, krep i gotovo.

Sad sam si ja nešto mislio. Što bi se desilo da na v525 vratim backup s drugog v500? Pa preko njega vratim i ovaj PDS od v525. Na koju bih ga adresu vraćao?

Ako netko ima ideju, bio bih zahvalan na inputu.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ti griješiš samo zato što konvertirani PDS vračaš sa flasbackupom. Ajd ak ti se neda zahebavati, pošalji meni PDS, ja ti ju sredim kak se spada, pa je ti vratiš natrag u mob, ali ne sa flashbackupom nego sa RAMDLR-om! inače ti neće raditi!

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Motorola K1 i L2
    Operater
    VIP i Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao GoGs
    ti griješiš samo zato što konvertirani PDS vračaš sa flasbackupom. Ajd ak ti se neda zahebavati, pošalji meni PDS, ja ti ju sredim kak se spada, pa je ti vratiš natrag u mob, ali ne sa flashbackupom nego sa RAMDLR-om! inače ti neće raditi!
    Mogu ti poslati PDS da baciš oko, ali mi se čini da je on uspješno sređen. I dobro skinut i dobro konvertiran. Onako, odoka. Ostavi mi pliz e-mail u PM pa ti pošaljem PDS da ga vidiš, je li OK.

Nisam ranije koristio FlashBackup, nego tek od prije koji mjesec-dva. Čini mi se da radi OK, backup mi je uspješno napravio i vratio. Ne vidim zašto ne bi PDS uspješno vratio, ja mu ručno upišem potrebnu adresu, ne korisim njegov Default, nego idem preko Custom. Ako ga je dobro skinuo, trebao bi ga dobro i vratiti. RAMDLR me zeka, ne želi baš raditi pa sam ato od njega bio odustao. Ali, uvijek mogu probati ponoviti

Volio bi da mi je negdje naći dobru dokumentaciju ili disasembler za procesor koji se koristi u Motorolama pa da mogu sve normalno pogledati a ne ovako kao ćorava koka.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Pila
    Mogu ti poslati PDS da baciš oko, ali mi se čini da je on uspješno sređen. I dobro skinut i dobro konvertiran. Onako, odoka. Ostavi mi pliz e-mail u PM pa ti pošaljem PDS da ga vidiš, je li OK.

Nisam ranije koristio FlashBackup, nego tek od prije koji mjesec-dva. Čini mi se da radi OK, backup mi je uspješno napravio i vratio. Ne vidim zašto ne bi PDS uspješno vratio, ja mu ručno upišem potrebnu adresu, ne korisim njegov Default, nego idem preko Custom. Ako ga je dobro skinuo, trebao bi ga dobro i vratiti. RAMDLR me zeka, ne želi baš raditi pa sam ato od njega bio odustao. Ali, uvijek mogu probati ponoviti

Volio bi da mi je negdje naći dobru dokumentaciju ili disasembler za procesor koji se koristi u Motorolama pa da mogu sve normalno pogledati a ne ovako kao ćorava koka.
    PDS ti je ok, samo ti je fora što nisi stavljao sa ramdlr-om nego sa flashbackupom! Napravi po mojem postupku koji imaš ovdje na forumu i mora raditi.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Motorola K1 i L2
    Operater
    VIP i Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    PDS ti je ok, samo ti je fora što nisi stavljao sa ramdlr-om nego sa flashbackupom! Napravi po mojem postupku koji imaš ovdje na forumu i mora raditi.
    Otišao sam po tu Motorolu v525, i sada je oslobođena v58 terora! Hvala na savjetu!

Očito je problem bio u tome što FlashBackup nije dobro zapisao popravljeni PDS za v525 (valjda jer sam koristio Custom). Budem javio Randomu da pogleda i popravi. Ubacio sam ga s RAMLDR, odvratan program, ali je izgleda napravio posao.

Onda sam malo činio eksperimente. Telefon sam vratio i na originalni v38vodafone soft, pa ga vratio ponovo na v72. Sve sam to radio s FlashBackupom v2,59. Imao sam kompletne flasheve, sa svime. To mi je zapravo bio glavni razlog zašto sam htio v525 osloboditi od v58 softa, jer na svojem v360 nemam živaca eksperimetnirati jer traje 3 sata da napravim backup (umjesto 7-8 minuta) a nemam ni novi flash.

Najzanimljivije u prošlom odlomku jest da sam u FlashBackupu lijepo odznačio Flex i Language pack, pa ih je izbacio (preskočio zapravo) i iz v38 i v72, te ostavio sve moje slike, tonove, postavke i hrvatski jezik Dakle, nisam pregazio podatke i konfiguraciju, što nisam želio pregaziti.

Sada samo to moram probati na v180 od drage, pa da ga sflasham na noviju verziju, a probao bih i na v360 kada ne bi trajalo sve po tri sata

Nezgodna posljedica promjene firmwarea na ovoj v525: autoupdate sata je sasvim podivljao! Pokazuje da je 2050. godina! Prečaci su nastradali, iako nisam dizao firmware nego samo flash. Popis prečaca je ostao kakav je bio ali su pozivali besmislene radnje. Možda se nešto dogodilo s tipkovnicom, čini mi se da strelica ka dolje ne prihvati od prve (mada ne mogu ništa tvrditi jer ja taj telefon ne korisim, pa ne znam da to nije radio i ranije, a od osobe čiji je, ne može se ništa upotrebljivo saznati).
    Zadnji uredio Pila : 31-01-2006 u 12:48

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Motorola K1 i L2
    Operater
    VIP i Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Pila
    Očito je problem bio u tome što FlashBackup nije dobro zapisao popravljeni PDS za v525 (valjda jer sam koristio Custom). Budem javio Randomu da pogleda i popravi.
    Dobio sam odgovor od Randoma i sklon sam vjerovati da sam saznao razlog zašto FlashBackupom nisam uspio vratiti popravljeni PDS.

Evo (otprilike) Randomovog odgovora: Moj je problem bio u tome što sam raspon prepisivao iz uputa napisanih za rad s drugim programom. Kao raspon PDS-a sam upisivao 10018000-10028000, što je u programerskom i matematičkm smislu pogrešno, ali takve su bile upute. U flashBackupu treba upisati stvarni uključivi raspon koji se backupira i briše. Konkretno, kraj koji se zaista briše nije na ovoj gornjoj 10028000 adresi nego za 1 manjoj adresi!

Dakle, da bi FlashBackup napravio dobar PDS za v525 s fw v58, treba upisati 10018000-10027FFF.

Edit: Eh, zaboraviosam na dane kad am to radio Dump se radi u blokovima a ne po 1 bajt. Dakle, ovo gore drži vodu: za čitanje memorije nema veze jer se dump radi po 256 bajtova odjednom (minimalno) dok se brisanje bloka radi na bajt precizno. Zato, ako se izabere raspon 10018000-10028000, biti će obrisan jedan bajt viška, odn. prvi bajt iz slijedeće grupe!
    Zadnji uredio Pila : 31-01-2006 u 19:08

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nema veze to što ti "uredno" pokazuje da je vratio jer neće šljakati! Vjeruj mi znam i vlastitog iskustva! samo sa ramdlr-om!

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Možda nije dobro sjeo flash... probaj ponovno samo flash ubaciti, možda proradi!

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    to je točno, ali netreba nitko se zahebavati sa time, nego to jednostavno odradi ramdlr!

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Motorola K1 i L2
    Operater
    VIP i Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    to je točno, ali netreba nitko se zahebavati sa time, nego to jednostavno odradi ramdlr!
    Ako je meni radio normlano, onda je to užas od programa: uopće nisam znao kada je završio s dizanjem tkesta na telefon, niti je li uoće završio. FlashBackup mi se jako dopada jer zamjenjuje više programa i radi vrlo dobro te radi neke vrlo bitne stvari.

Globalno, ovo je sve nevažno. Glavno da se sve može napraviti ali je korisno ako usput naučimo i nešto novo

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo da ne otvaram novi topic, nabavio sam motorolu v300 sa original softom (nije flashan) i sad mu otvorim PDS zonu i vidim da je gore TRIPLETS..... 37R, a još piše da je gore prije njega bio TRIPLETS_G_0B.08.ACR_F2. E sad bi me zanimalo jel bi mogao negdje nabaviti taj flash i jel možda zna netko (pozivam moderatore) gdje naći taj prastari flash!?

Hvala

+ Odgovori na temu
Stranica 3 od 3 PrvaPrva 1 2 3

Slične teme

1. Potreban boot loader!
    By miroo in forum Motorola
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 06-11-2005, 14:44

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove