Trebas rucno dodijeliti ip adresu u postavkama mrezne kartice (LAN connection) u TCP IP postavkama:
npr.
IP Address: 192.168.1.100
subnetmask: 255.255.255.0
def. gateway: 192.168.1.1
prefered dns: 192.168.1.1
Bok,
komp mi javlja ovu poruku, Windows XP Professional SP2, spojen kabelom na GIGASET SE515...kako da to popravim, nista korisno nisam nasao na google-u![]()
na SE515 je spojen i moj komp, isto kabelom i radi sve, takoder je i bezicno jos 3 kompa spojeno i svima sve radi osim na ovom...
prije par dana sam ja imao isti problem,svima je radilo osim meni, ali se nikako nemogu sjetit kako sam to popravio, znam da sam se 4h mucio
pa ako netko ima friskih iskustava nek javi, hvala...pozdrav![]()
Trebas rucno dodijeliti ip adresu u postavkama mrezne kartice (LAN connection) u TCP IP postavkama:
npr.
IP Address: 192.168.1.100
subnetmask: 255.255.255.0
def. gateway: 192.168.1.1
prefered dns: 192.168.1.1
Forumaš godine :)
To se i meni dešava ako je adresa pogrešna.
Stavi kako ti je sezam-picika napisao, ali pazi da ti 2., 3. i 4. red budu isti na svim računalima u toj mreži
sestra mi sad spava u toj sobi pa cu to sutra napravit pa cemo vidjet...pozdrav i jos jednom hvala
ne radi...jos neke ideje?Izvorno postao sezam-picika
http://www.pcreview.co.uk/forums/thread-1701201-1.php
- probo sve i dalje ne radi
Sjedi za onaj drugi kompjuter kojem radi internet i spojen je kablom te ukucaj ipconfig /all da provjeriš koje postavke ima, onda te iste postavke unesi na ovaj komp koji te muči, samo naravno promjeni ip u neki koji se ne koristi tako da promijeniš znamenke iza zadnje točke, ovo prije nemoj dirati, to mora biti isto na svim računalima da bi bili u istom subnetu.
Spoji se na router i provjeri da nemaš uključeno neko filtriranje. Ili možda taj router ima limitiran broj računala koje može routati...
ruter je gigaset SE515dsl i nema ukljuceno filtriranje
kada rucno postavim ip adrese,dns server i default getway pise da je CONNECTED,ali i dalje nema interneta niti se mogu na ruter spojit
mislim da je problem u tome sto treba ukljucit DHCP (vidi sliku) ali ja neznam di?
komp koji nema internet
komp koji ima internet
oba dva su zicom spojeni na ruter
ako ručno postaviš IP adrese, onda ti ne treba DHCP.
a ovako iz ovih screenshota ti ne mogu skužit kaj ti ne štima... ukratko, trebaš postavit:
- lokalnu mrežu koja međusobno radi (sa svih kompova možeš pingat sve ostale), po mogućnosti statičku jer je lakše kontrolirat stvari
- kao gateway adresu na svim kompovima u mreži staviti internu adresu routera
- DNS na svim kompovima staviti da je automatski
- vanjska adresa routera je ona automatski dodijeljena od ADSL veze putem DHCP-a kao i DNSovi i ostalo..., ali to ne znači da ti treba DHCP u lokalnoj mreži
Hehe, pa ti nas zezaš maloPa ip-jeve nisi postavio onako kako smo ti rekli (da je sve isto osim onoga iza zadnje točke).
Nisam znao da dotični router ima dhcp, a iz priloženog je očito da ima, samo na ovom računalu koje "ne šljaka" stavi "Obatin IP address automaticly" i "Obtain DNS servers automatically" i to je to...
ma stavio sam bio i nije radilo i onda sam vratio na automatically i napravio screenshotIzvorno postao gog
![]()
evo, napokon....
problem je cijelo vrijeme bio u PCI LAN kartici, kupio novu i sve radi....
vazno da sam ja 2 tj mucio sve oko sebe i na kraju bespotrebno formatiro windowse...
meni radi![]()
nisam bas skuzioIzvorno postao Rvs_Gamer
pa eto ja imam instaliran sp2,i taj mi se limited and no conectivity pojavljuje u taskbaru,pa sam samo podesio kako pise prije i to je to,radi![]()
Bookmarks