= Citat = Izvorno postao azzaman77 Pregledaj post
kakva je sada situacija kad i T-konj nudi obracunsku jedinicu od 1s i to najranije od sljedeceg mjeseca (sinoć su zvali i pitali da li sam za da pređem na takav obracun od veljace, i pristao),, nisam se sjetio pitati curu jel to onda vrijedi za taj halo start paket koji koristim ili se sta mijenja (promijena korisnickog paketa), kako sad stoji usporedba OT i T-koma, gotovo da je sve isto, jos si samo izaberes halo-start, mini ili plus ili super-60, 100 ili 150,, i gotovo na isti nacin si mozes optimizirati racun odnosno potrosnju..
ban me if I'm wrong..
Pa ovako... Iz usporedba cijena i obračuna postojećih operatora na tržištu, detaljnim proračunima bi se štošta moglo vidjeti no tko realno ide toliko u neke sitne detalje. Da se zainatim kod bilo kojeg operatora ću naći neku "rupu" u povoljnosti/nepovoljnosti korištenja. Smatram da obračunska jedinica nije jedino mjerilo koje možemo uzimati u obzir pri usporedbi. Gotovo svi operatori nude sekundni obračun no opet su svi ti obračuni različiti jer se razlikuju troškovi uspostave poziva, cijene poziva prema određenoj grupaciji poziva (fiksna, mobilna, inozemstvo,...) vrsti sekundnog obračuna (od prve sekunde ili nakon potrošene prve minute razgovora), postojanju ili nepostojanju on-peak i off-peak perioda (period jačeg i slabijeg prometa) itd. Konkretno jesam korisnik Optima telekoma i realno su mi se računi za telefonski promet smanjili za cca. 100-tinjak kuna (a u prosjeku su do sada bili 350-400 Kn). Ono što je činjenica je da su ljudi još uvijek dosta skeptični na bilo kakve promjene, a pogotovo na promjene tarifnih paketa i to još od vremena plasiranja Mini Halo i Halo Plus tarifnih paketa. Ljudi su se masovno povodili nižom mjesečnom naknadom u Mini Halo paketu i time doslovno "popušili foru" jer su koristili paket van njegovih zamišljenih granica, a to je rezultiralo katastrofom. Evo moja preporuka je ukoliko stvarno želiš realnu sliku je da zatražiš realnu i pravu usporedbu od svakog pojedinog operatora (ono po principu: "Koliko bi ovaj moj postojeći račun iznosio da sam koristio taj i taj tarifni paket?"). Sva ostala nagađanja mogu drastično varirati i iznos popusta će najviše ovisiti o individualnim navikama telefoniranja svakog pojedinog korisnika.