To sam vidio na istome blogu i ne brine me previše. Ako i dignu cijene, znači da je zakon prošao, ja sam miran što se skidanja audio/video fileova sa neta, a za nabavku medija ću se, kao i ostali, okrenuti dilerima. Možda nam i bolje bude... Idioti. Da im glazba išta valja, netko bi ju i kupovao, a kad vidim cijenu CD-a od 130+ kn ili DVD-a od 150+, dođe mi da na glas velim za koliko si ga ja "napravim". Zapravo, već mi je i izletjelo u videoteci jednom. A kao i da ne znaju.

EDIT: Novosti

Poskupljenje medija neprihvatljivo
ZAGREB - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva drži neprihvatljivom namjeru Hrvatskog društva skladatelja da samostalno utvrđuje visinu naknada koje plaćaju korisnici praznih nosača zvuka, slike ili teksta, jer ona predstavlja velika neplanirana opterećenja poduzetnicima i građanima, naglašava se u priopćenju toga ministarstva.

Glavni tajnik Hrvatskog društva skladatelja Antun Tomislav Šaban podsjetio je kako cjenik nisu predložili samo skladatelji nego i filmski redatelji, producenti, izvođači, snimatelji, tekstopisci i drugi. Po Zakonu o autorskom pravu imamo pravo naplatiti uporabu praznih medija kao što je hard-disk, CD, DVD i sve drugo što bilježi zvuk i sliku, izjavio je Šaban.

Skinuto sa istog bloga.