Našao sam neke naljepnice(TNX tomo) koje su u vektorskom formatu (eps,ai) i sad mi treba neki program za pregledavat te slike i obrađivat ih, pa ako netko zna neka posta ovdje!
Našao sam neke naljepnice(TNX tomo) koje su u vektorskom formatu (eps,ai) i sad mi treba neki program za pregledavat te slike i obrađivat ih, pa ako netko zna neka posta ovdje!
moze Corel
iPhone 5s 16 GB
Ili Photoshop
Hvala na odgovorima!
Ima li neki manj program za to?
Imam neki stari Corel, mislim da je 3 ili 4, oće li to moć otvorit?
Zadnji uredio 8ambuss : 03-12-2005 u 13:22
Imas Corel na nekom BUG-ovom DVD-u ili CD-u. Ja sam tamo skinuo. Verzija 12Izvorno postao Ba®t
iPhone 5s 16 GB
dobro, ko ispaljuje takve gluposti.. photoshop? za vektore???
za vektore je corel, ali eps i ai nije corelov format. to su adobeovi formati. trebaš adobe ilustrator (ai), odnosno acrobat (ne reader) i distiller (dolaze u paketu) za postscript (eps = encapsulated postscript)
@zappan možeš li mi onda objasniti zašto ja mogu sa Photoshopom CS2 9 otvoriti eps format, vidim da imaš iskustva pa te molim objašnjenje. Evo da se nadovežem baš sam čitao i vidio sam da dotični Adobe Photoshop podržava eps(tj vektorski format).
Zadnji uredio Skyward : 03-12-2005 u 15:09
zašto ne možeš otvoriti eps u PS? ja imam CS i normalno otvaram...open-ili open As, upiši 300dpi, CMYK i otvori, PS svaki vektorski format rasterizira..Photoshop podržava neke exportacije slika u krivuljama, ali su kompatibilne za rad sa Illustratorom, nabavite Illustrator...Izvorno postao Skyward
edit by zappan: daj tomo kad se otrijezniš pročitaj ponovno što je čovjek napisao, boldao sam ti quote da ti bude lakše
Zadnji uredio zappan : 04-12-2005 u 13:32
možeš, adobeov je proizvod i podržava importanje i rad s ostalim adobe formatima. ali idejno nije namijenjen tome, namijenjen je za obradu slike, fotografija. a za rad s vektorskim formatima postoji drugi alat. to je u biti sve, koga veseli nek se muči s vektorima u photoshopu, ali postoji bolji alat namijenjen upravo tome.
Hvala svima na odgovorima!
Ne namjeravam se baviti s time ozbiljno, nego mi samo treba neki program za otvorit te naljepnice(možda nešto izmjeniti) i isprintat ih!
Probat ću sa ovim adobeovim programima.
Pozdrav!![]()
Di si našao tu naljepnicu i koji je corel format?Imaš jedan site sa skoro svim naljepnicama raznih brandova, tamo sam našao sve!
PS.Ima li koji program za konvertiranje iz eps u jpg ili slično?
LINK:www.brandsoftheworld.com/
LINK2:http://www.logotypes.ru/default_e.asp
Tu sam naljepnicu nasao negdje na netu, kao tatoo. Nju sam ucitao u Corel i po njoj napravio one crte u corelu jel su mi tako rekli u grafickom studiu. Kad ima te crte on moze razvuci sliku npr. za moj poklopac za gorivo ili za sleper za ceradu. Ne gubi kvalitetu. Corel format ti je .cdr. Za ovaj program ne znam.
iPhone 5s 16 GB
Bookmarks