idem sad brzo u italiju i kupio bih sebi tamo neki mobitel. reci te mi jeli možda netko zna gdje tamo mogu kupiti jeftino neki solidni uređaj ili na koju shemu jer znam da većina mobitela što se ovdije prodaje na crno su iz italije.
idem sad brzo u italiju i kupio bih sebi tamo neki mobitel. reci te mi jeli možda netko zna gdje tamo mogu kupiti jeftino neki solidni uređaj ili na koju shemu jer znam da većina mobitela što se ovdije prodaje na crno su iz italije.
Možeš ga kupit, ali te traže "Codice Fiscale" - to ti dođe jedna kartica sa brojem, nešto ko naš JMBG. Ako ga nemaš, ništa od kupovine "s popustom".
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
nisam siguran, ali čini mi se da nisi u pravu. znam hrpu frendova koji su u italiji kupili mobitel bez problema i još dobili nazad povrat poreza.......Izvorno postao BlueDevil
I'M SUPERMAN!
kaj to onda samo talijan može kupiti?
ne kužm sigurno ima neka caka jer više manje mobiteli koji se prodaju na crno su iz italije.
znam da u njemačkoj gore u Koelnu par srba i hrvata švercaju s tim i extra su jeftini, samo što ja sad idem u milano pa mi tamo treba.......
Moras ici do Palmanove.Tamo ti dosta ljudi kupuju pa preprodaju mobitele.Vrate im 18 ili 19% IVE i to ti je to.
Palmanova je propala ni oni nisu kao što su nekad bili dosta su poskupili.Izvorno postao Bumbislav
Slažem se sa postom iznad
Codice fiscale ti treba samo ako kupujes postpaid, tj. aparat sa pretplatom.Inace ako kupujes aparat samo reci da ga nosis u Hrvatsku i pitaj trgovca za popust, uz sve to pitaj ga da ti napravi fakturu za izvoz.Prilikom izvoza, otidjes na granicu sa Slovenijom ( prije je bilo sa Italijom ali mislim da kako je Slovenija usla UE da se sve kod njih obavlja ) prijavis mobitel, oni ti udare pecat i sa tim racunom vratis se nazad u ducan i oni ti vrate porez od oko 18% ukupne cijene mobitela ( imas i opciju u nekim nasim bankama da ti vrate porez temeljem tog racuna, ali ti onda bankla zaracuna neku proviziju ).Moras paziti da ne kupis aparat od operatera TRE jer oni imaju zakljucane aparate.Ostali operateri nemaju zakljucena aparate jer to kod njih nije praksa, ali svakako ga prije probaj jer ja unazad godinu dana nisam uzimao tamo aparate.Obavezo uzmi putovnicu jer ce ti trebati radi fakture za izvoz!!!!
Evo ti i par linkova
www.tim.it
www.tre.it
www.wind.it
http://www.privati.tim.it/pr/pr_gall...6_7226,00.html
Ako ti jos nesto treba moze na PM
Zadnji uredio RAUL : 09-12-2005 u 22:28
Bookmarks