= Citat = Izvorno postao Gruntovčan

Crkva je kriva za sve ... napustimo sve , preobratimo se na pravoslavlje i citajmo cirilicu!!
ipak smo od stoljeca na tome - cirilica + pravoslavlje
ne mjesat politiku i glazbu , molim ...
aha, glazbu koju slušaš na ćirilici ne miješaš s politikom, a kulturu i civilizaciju možeš, zajedno s crkvom, pomiješat s politikom. meni se samo maaalo to čini licemjernim, ne misliš li?

ćirilićno pismo je inače odraz kulture i civilizacije mnogih naroda istočne europe s kojima nikad nismo niti ratovali niti bili u sukobu. tek za tvoju informaciju, rusi i svi srodni narodi bivšeg SSSR-a, bugari, rumunji, srbi, makedonci, u nekoj svojoj varijanti i grci... svi pišu ćirilicom, tek toliko da ti taj podatak dam, pošto vidim ograničeno shvaćaš ćirilicu kao isključivo srpsko pismo.

a ako je tebi problem znati čitati ćirilicu, meni je to odraz prihvaćanja tuđe kulture i civilizacijske, te povijesnih vrijednosti. sasvim jednako kao i poznavanje stranih jezika. ne znam koliko ih ti znaš i kako gledaš na njih, kao nešto korisno ili kao na nešto čega se sramiš?

a ako sam ja izjavio što mi stavljaš u usta da trebamo preći na pravoslavlje i ćirilicu, spalim se na lomači taj čas. ja niti u jednom trenutku nisam usporedio katoličku crkvu i ćirilicu, niti o njima govorio u istoj rečenici ili ikako povezano. pa te molim da ne impliciraš nešto što nisam rekao.

Dakle time je zappan apliciro da je ćirilica i pravoslavlje dio naše kulture , right?

Otkud vam pravo onda pljuvat o cajkama
gdje sam ja to rekao da tako mislim? nije dio naše kulture nego je dio svjetske baštine, civilizacije i kulture koju mene nije sramota poznavati.

što se cajki tiče, ti ne shvaćaš da ovdje neki pljuju po tome jer je to loša muzika kao takva, neovisno o tome je li iz srbije ili bosne ili naše domaće hrvatske cajke. generalno je to loša, isprazna muzika i zato ja tu muziku ne cijenim, ne slušam niti me zanima, otkud god ona dolazila, jer tu stvarno nemam što novo niti zanimljivo za čuti. pa mi ti sad reci kakve to veze ima s politikom ili korijenima te muzike?