Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 40

Hybrid View

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2005
    Mobitel
    HTC Wildfire,Sa SGH P510
    Operater
    Tele2 , vip
    Bodovi
    8.723
    Nivo
    22
    Bodovi: 8.723, Nivo: 22
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

formatiranje diska

neznam dal se to tako zove, ali netko ce me ispravit ak nije. imam problem s diskom.mijenjao sam maticnu, posto nisam imao kuciste komp mi je bio na stolu i sve je normalno radio. kad sam nabavil kuciste, stavil sve unutra windowsi se nece dici. ocita disk, ali pise invalid system disk, replace the disk and press any key. hocu ga formatirat pomocu 6 disketa za xp, i dode do 6 diskete i tad se restarta. idem formatirat na 98. pomocu diskete ne ide, pa ga uspijem dic sa cd-a,ali ga nisam usio formatirat. kod instalacije se restarta pun k... puta. napokon sve dignem i radi. tad hocu drivere i to sve i nista. hocu stavit xp, samo upgrade, ali nece, zapravo pocne i onda opet restarta cijelo vrijeme. moj zakljucak; krepao disk! lako za disk. gore mi bilo podataka unatrag 8 god, kaj se tice svega i svacega. Pitanje: dal se mogu ti podaci kako vratiti natrag?bile su dvije particije, a sad je samo jedna. znaci postojili kakva sansa da vratim samo te podatke natrag, ili ga mogu odmah bacit? ili mozda nije disk gotov? dajte mi recite, jel imao ko takav slucaj. ako nisam jasan recite, probat cu jos detaljnije objasnit sve.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    May 2005
    Mobitel
    HTC Wildfire
    Operater
    VIP,T-Com
    Godina
    50
    Bodovi
    11.973
    Nivo
    26
    Bodovi: 11.973, Nivo: 26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako si izbrisao particiju, sumnjam da ćeš vratiti podatke. Formatirati ga možeš sa winXP instalacijskim cd-om. Boot sa cd-a i format prije instalacije. Ako disk i je oštećen onda je vjerovatno samo boot sektor. Pokušaj formatirati i instalirati xp pa ćeš vidjeti.
    Sretno!

Forum Admin Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    SE X10mini
    Operater
    VIP, Tele2
    Godina
    42
    Bodovi
    28.295
    Nivo
    41
    Bodovi: 28.295, Nivo: 41
    Bodovi: 28.295, Nivo: 41
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pogledaj na netu za program diskmanager od ibm-a i s njim istestiraj cijeli disk i vidjet ces jel ima bad sektore ili nesto.

Sto se podataka tice, ako nije previse bilo pisano po disku (a vidim da dosta je) mogu se vratiti, ovako se mozda isto mogu vratiti ali teze, mozes probati sa nekim od programa iz ove teme http://cafe.mobil.hr/showthread.php?...light=recovery

Vazno je koliko ti je stalo do podataka, ako je jako onda odi nekoj firmi koja se time bavi i vjerojatno ce ti vratiti, samo pazi na cijenu

Datum registracije
    Feb 2005
    Mobitel
    HTC Wildfire,Sa SGH P510
    Operater
    Tele2 , vip
    Bodovi
    8.723
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nisam ja nis briso.nigdje mi nije pisalo da formatira, ili me pitalo dal hocu formatirat. jednostavno je nestala d particija.kad stavim xp cd on krene s onim pregledavanjem kompa i onda se restarta. koja bi bila cijena da ga dam nekome, jel znas mozda otprilike?

Datum registracije
    May 2005
    Mobitel
    HTC Wildfire
    Operater
    VIP,T-Com
    Godina
    50
    Bodovi
    11.973
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pogledaj ovdje pa se raspitaj. Ne znam točno kako se kreću cijene, ali ako ti podaci nisu jako važni mislim da je neisplativo.http://www.inet.hr/~infolab/

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    48.501
    Nivo
    53
    Bodovi: 48.501, Nivo: 53
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mozes vratiti, nesto sigurno. formatiraj disk sa win xp boot cd-om, al nemoj full format vec probaj sa quick format, instaliraj windowse, bilo bi dobro da imas neki drugi disk za instalaciju windowsa, al ak nemas, slobodno na taj problematicni disk. kad sve sredis, instaliraj program Tune Up Utilities 2006, i sa njim vracas stare podatke, iako su trajno obrisani ili napravljen quick format. ako napravis full foramt, neces moci vratit podatke, vec samo popis svega sto si imao na njemu. program je jako jednostavan, ima opciju Tune Up Undelete, i radi savrseno. ak sta zasteka vici. POZDRAV!

Datum registracije
    Feb 2005
    Mobitel
    HTC Wildfire,Sa SGH P510
    Operater
    Tele2 , vip
    Bodovi
    8.723
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao zerobravo
    mozes vratiti, nesto sigurno. formatiraj disk sa win xp boot cd-om, al nemoj full format vec probaj sa quick format, instaliraj windowse, bilo bi dobro da imas neki drugi disk za instalaciju windowsa, al ak nemas, slobodno na taj problematicni disk. kad sve sredis, instaliraj program Tune Up Utilities 2006, i sa njim vracas stare podatke, iako su trajno obrisani ili napravljen quick format. ako napravis full foramt, neces moci vratit podatke, vec samo popis svega sto si imao na njemu. program je jako jednostavan, ima opciju Tune Up Undelete, i radi savrseno. ak sta zasteka vici. POZDRAV!
    imas ti taj soft da mi ga mejlas, ili znas stranicu da ga skinem

Datum registracije
    Feb 2005
    Mobitel
    HTC Wildfire,Sa SGH P510
    Operater
    Tele2 , vip
    Bodovi
    8.723
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zaboravio sam napisat. kak stavim xp kad mi se srusi recimo na sredini instalacije? hvala svima. sad sam na poslu, pa kad dodem doma probat cu sve. ja se nadam da cu bar nesto uspjet.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    48.501
    Nivo
    53
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imam Ti Program, Stavim Ga Kasnije Na Rapidshare, Jer I Ja Sam Sad Na Poslu I Usred Proklete Guzve. Pa Ako Ti Je Win Xp Bootabilan, Znaci Da Ces Ubacit Cd, Restartat Komp, I Pokrenut Instalaciju Preko Cd-a(u Bios-u Namjesti 1.st Boot Device Da Je Cd-room), I Onda Prije Pocetka Same Instalacije Windowsa, Moras Napravit Quick Format, Ntfs, On Ce Formatirat Disk, I Nakon Toga Kopirat Fileove Od Windowsa Na Taj Disk, Restartat Ce Se Racunalo, I Onda Krece Instalacija Preko Diska. E Ako Se Tu Srusi Na Pola, Onda Ne Znam. Mislim Da Mu Onda Nazalost Nema Spasa, Nego Full Format.

Datum registracije
    Feb 2005
    Mobitel
    HTC Wildfire,Sa SGH P510
    Operater
    Tele2 , vip
    Bodovi
    8.723
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    e sad ja nisam siguran da li je cd bootabilan, ali zato imam 6 disketa koje su sigurno u redu i rade, ali sa diskete uopce ne zeli dici. probat cu jos s cd-om. ja mislim da jesu bootabilni. probat cu na ovom kompu u firmi. velim, meni je instalacija krenula, i onda stane. necu sad vise nis govorit, nek cu probat sve kaj ste mi rekli. kod ovih majstora cijena ne izgleda previse, 0,05 kn po 1mb, ali kad se sve zbroji, bas i nisam siguran, vidjet cu na kraju koliko mi je bitno. hvala

Datum registracije
    Feb 2005
    Mobitel
    HTC Wildfire,Sa SGH P510
    Operater
    Tele2 , vip
    Bodovi
    8.723
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    prije tri dana sam stavio sve podatke na drugi komp, ali sam ih cut-iral natrag na ovaj. dal je moguce mozda vratit to natrag na taj disk?

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uh...problema!

Ne znam gdje je u procesu nastala guzva, ali moglo se to desiti na mnogo nacina! Ponajprije, ako je sve radilo prije nego si premjestao komponente iz kucista u kuciste, postoji mogucnost da si krivo podesio parametre nakon novoga slaganja. Pogledaj bios, vidi kako ti tamo prepoznaje HDD.

Takodjer postoji i mogucnost da si fizicki ostetio HDD dok si ga premjestao u drugi case.

Osim navedenoga, mozda se nesto doista desilo sa HDD - om. U ovom slucaju mislim da ti ponajprije trebaju programi za detekciju gresaka i kvarova na HDD - u, a zatim kada ustanovimo sto je doista sa diskom, razmisljati o eventualnom vracanju podataka.

Sto se vracanja podataka tice, kako i sam kazes misi nista formatirao, cak ni quick. Medjutim dosta si "rostao" po disku instalirajuci WIP i pokusavajuci vratiti particiju, tako da mozes ocekivati da ce pri eventualnom vracanju dosta podataka biti nepovratno izgubljeno!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Super-forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Aug 2003
    Mobitel
    E1000, slvr L7, N70
    Operater
    Vip, MobileC 1GB
    Godina
    51
    Bodovi
    15.984
    Nivo
    30
    Bodovi: 15.984, Nivo: 30
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    za početak nađi nekog ko ima rack i pregledaj hard...ili odnesi na posao i spoj hdd tamo na komp. instaliraj Partition magic i napravi čistu partu, vrati ga u komp i probaj na nju instalirat XP.....zašto ti staje instalacija na pola, ne znam, ali ako je komp OCan, stavi u biosu sve na defoult iili optimized...pa probaj...možda ti i CD od XP-a nije ok, u svakom slučaju ćini mi se da nemaš komp jači od 900MHz...!?..ili griješim

Datum registracije
    Feb 2005
    Mobitel
    HTC Wildfire,Sa SGH P510
    Operater
    Tele2 , vip
    Bodovi
    8.723
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sad cu sve opisat kaj sam radio s njim. konfa je athlon 1.4, graf. mx400 64mb, floopy, cdrom, dvd+ cd przilica, nema nista gore spojeno osim standardnog, monitor, mis i tipkovnica, zvucnici, neznam tocno koja je maticna,192 ram. idem dalje s opisom. to sve je bilo prije na maticnoj sa celeronom 900. nabavio sam novu maticnu,proc, i graf. posto mi nije stalo u kuciste, jer je maticna atx2, slozio sam sve na stol. na stolu je bilo tri dana i sve je radilo bez greske. zapravo imao sam problema s ramom, ali sam to rijesio. klale su se dvije razlicite plocice. radilo sve super znaci. nabavio sam kuciste. posto sam imao dvije particije(c i d) uvijek sam formatirao samo c(system), jer su mi na d bili podaci. odnio sam disk u firmu, skinuo sve podatke na drugi komp, i formatiral cijeli disk. dodem doma sve to lagano smjestim u kuciste i sav sretan krecem u instalaciju. i krene sve normalno. odjedanput se restarta. dobro mislim, treba mu, makar znam da to nikad ne radi. nisam jedanput formatiral disk. idem s 98, i instaliram ga uz mali milijun restartanja. idem s upgradeom na xp, i opet na pola se rusi.dok 98 radi bez problema. cak igram i igrice. idem opet sa xp, i opet nista. da i kad sam instaliral shvatim da je disk prazan. zbog cega, di, kak, nemam pojma. ugl. nema nis gore. i to je to. jucer sam napravil kvik format, dodem doma i opet ista stvar. a tu je disk radil dobro. da, i uopce mi ne zeli pokrenuti instalaciju sa diskete, ni jedne windowse, a 100% sam siguran da radi. i sad vise neznam kaj da radim. podatke sam kopiral na ovaj komp, ali sam ih catiral natrag. dal se to moze kak vratit pomocu nekih programa. u biosu nisam nis stelal osim boota. probat cu danas u firmi instalirat xp gore pa cu vidjet. mozda nije stvar u disku. mozda je zbog napajanja se zblesimiral. prije je bilo atx, a sad je ja mislim atx 2.. evo napisal sam vam sve. sad znate sve. nadam se da administrator nece bit ljut zbog poveceg odgovora.

Svježe registriran
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    D500
    Operater
    Simpa
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imas astalavista ili na googlu upises crack i dobijes brdo stranica, klikni jednu i naziv programa, bilo bi dobro da znas tocnu verziju.
    Skines si to u roku 5 minuta.
    Zadnji uredio Greška : 02-12-2005 u 20:39

Svježe registriran
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    D500
    Operater
    Simpa
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A jel ti jos komp rikava?

31 days registered

Datum registracije
    Jun 2004
    Mobitel
    V525, mpx200, Nokia 9500
    Operater
    VIP, HT-mobile
    Godina
    50
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imas koji drugi disk? Problem može bit u kontroloru diska na matičnoj ili u memoriji. Pokusaj u BIOS pod upisat podatke s diska (glave, staze, cilindre itd.).

Super-forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Aug 2003
    Mobitel
    E1000, slvr L7, N70
    Operater
    Vip, MobileC 1GB
    Godina
    51
    Bodovi
    15.984
    Nivo
    30
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne vjerujem da napajanje ima kakve veze, ak imaš podatke uzmi boot98 floppy i zbriši sve u fdisku, napravi parte ponovo, nabavi od nekog XP cd bez ikakvih Service packova...i probaj instalirat....drugo mi više niš ne pada na pamet po ovom kaj si opisao

Datum registracije
    Feb 2005
    Mobitel
    HTC Wildfire,Sa SGH P510
    Operater
    Tele2 , vip
    Bodovi
    8.723
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nemam drugi disk. probat cu danas u firmi. kaj da probam u biosu upisat? ne kuzim te kuki.

Datum registracije
    Feb 2005
    Mobitel
    HTC Wildfire,Sa SGH P510
    Operater
    Tele2 , vip
    Bodovi
    8.723
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zaboravio sam napisat. ak ima netko tune up utilities crackiranu verziju da mi mejla na mail bit cu mu jako zahvalan.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    48.501
    Nivo
    53
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mailat cu ti ja sutra. posalji mi mail na PM

Datum registracije
    Feb 2005
    Mobitel
    HTC Wildfire,Sa SGH P510
    Operater
    Tele2 , vip
    Bodovi
    8.723
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hvala zero na mejlu.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    48.501
    Nivo
    53
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ništa, i drugi put.

Datum registracije
    Feb 2005
    Mobitel
    HTC Wildfire,Sa SGH P510
    Operater
    Tele2 , vip
    Bodovi
    8.723
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zero, javio se problem. instaliram tune up i hocu ga pokrenuti, a meni izbaci ovo: Error starting program, A required.DLL.file,ICMP.DLL,was not found. kaj bi to trebalo znaciti? u fajlu kaj sam skinuo ima i nekakav krek. probao sam bez kreka i s krekom, i svaki put isto?. to je jedno, a sad drugo.

IMAM PODATKE NA KOMPU!!!!!!!! uglavnom. stavio sam gore GET DATA BACK for NTFS(Versio 2.25) i nasel mi je sve podatke na kompu. ludnica. jucer me skoro srce ostavilo od srece. samo na kraju opet problem. mogu pristupiti podacima, ali da bi ih mogao negdje spremiti iz programa, moram imati ful verziju.

pitanje za vas: Ima li ko mozda crack za GET DATA BACK for NTFS (Version 2.25)? ja cu potrazit na netu, ali ak ima netko od vas, nek mi molim vas skrati muke. neznam jel ko imao kad tak nesto da se tak osjeca, ali ja sam presretan. mislim da cu ovaj vikend raspalit po flasi. ajd ak ima netko nek mi posalje. bit cu jako zahvalan. zero hvala, stari neznas kolko si mi pomogao nije bilo nesto posebno na disku, ali bilo je par stvarcica, kaj se nemogu nadoknadit

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    48.501
    Nivo
    53
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ma rekao sam, sta god treba, javi.
    1. pojma ti nemam zasto ovi .dll fileovi nisu u redu, mislim meni radi s crackom sve super, prezadovoljan sam programom. stvarno ti ne bi znao u cemu je problem.
    2. naci cu ti ja crack danas tokom dana...

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Neobično ponašanje hard diska
    By muras in forum Stolna računala
    Odgovora: 18
    Posljednji post: 27-02-2006, 12:07
  2. Formatiranje hard diska
    By cyber in forum Operacijski sustavi
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 24-06-2005, 16:28
  3. sa MINI DISKA na komp, kako???