evo ga i na našem serveru, tako da se ne izgubi kroz koji mjesec s neta, zbog free uploada...
zahvaljujemo zrino
password za zip je : mobil
Ako se želite riješiti Vodafone skina i ikona tu vam je link gdje sam napravio upload. U failu je original Moto skin od nebrendane v360, wallpaper, moj mma backup i opis postupka.
![]()
http://www.savefile.com/files/3120348
Nokia n93
Motorola v360
Motorola v525@v600
evo ga i na našem serveru, tako da se ne izgubi kroz koji mjesec s neta, zbog free uploada...
zahvaljujemo zrino
password za zip je : mobil
Kako mogu da smanjim na 0 system tone volume? Probao sm gain table sa Motorola-tool ali ne pomaze.
Zelim da iskljucim sound za praznu bateriju.
to nećeš rješit...Izvorno postao tidadida
Kako ne? Staviš stil zvona na stišano i voila, problem riješen.![]()
Daaa...
Ali onda ne čuje kad ga netko zove...![]()
Tko pod drugim jamu kopa od mača i pogiba
Ja bi da trazim kompromisno rijesenje. Zvono se cuje a prazna baterija i mijenanje stila zvona ne.![]()
Kao što je Inovator rekao - neće ići... Na ovom mobu gain_table je drukčiji od onih na V525, V300, V550 itd... Možda se s vremenom riješi problem...
Ne znam jeste li vidjeli da su ne-tako-davno nađene dodante adrese u gain_table.bin?
Konkretno:
gain_table.bin
**all offsets are HEX**
**no bit manipulation here, just change the actual value of the offset**
SPEAKER GAINS
offset 0D earpiece call gain (original setting: 01, recommended setting: 05) (master control at offset 10)
offset 19 earpiece keypad gain (original setting: 01, recommended setting: 01) (master control at offset 1E)
offset 25 earpiece system tone gain (original setting: 01, recommended setting: 05) (master control at offset 2A)
offset 31 external speaker speakerphone gain (original setting: 01, recommended setting: 03) (master control at offset 34)
offset 3D external speaker keypad gain when on speakerphone call (original setting: 01, recommended setting: 01) (master control at offset 40)
offset 49 external speaker mp3/midi/video gain (original setting: 01, recommended setting: 03) (master control at offset 4C)
offset 4E external speaker system tone gain (original setting: 08, recommended setting: 01)
offset 61 wired headset call gain (original setting: 02, recommended setting: 05) (master control at offset 64)
offset 6D wired headset inner keypad gain (original setting: 01, recommended setting: 01) (master control at offset 72)
offset DC bluetooth headset call gain (original setting: 08, recommended setting: 0F)
offset EA bluetooth headset inner keypad gain (original setting: 08, recommended setting: 08)
offset F6 external speaker system tone gain when bluetooth headset connected (original setting: 08, recommended setting: 01)
offset 139 earpiece voice name/voice record playback gain (original setting: 01, recommended setting: 05) (master control at offset 13C)
offset 145 wired headset mp3/midi/video gain (original setting: 02, recommended setting: 04) (master control at offset 148)
offset 15D external speaker voice dial gain when on speakerphone call (original setting: 01, recommended setting: 03) (master control at offset 160)
offset 178 bluetooth voice name/voice record playback gain (original setting: 08, recommended setting: 0F)
MICROPHONE GAINS
offset 1E1 handset microphone gain (original setting: 0E, recommended setting: 0F) (V3/RAZR original setting: 19, recommended setting: 15)
offset 1F9 wired headset microphone gain (original setting: 1F, recommended setting: 1F) (V3/RAZR original setting: 00 ???)
offset 21D speakerphone microphone gain (original setting: 1F, recommended setting: 1F)
offset 238 bluetooth headset microphone gain (original setting: 08, recommended setting: 1B)
MASTER GAIN
offset 3A6 master gain control for speakers and microphones (original setting: 08, recommended setting: 08)
VOLUME CONTROL STEPS
offsets 3A9-3B7 (every other offset goes from 00-07)
settings from 00 and up; remember to count in hex... you don't go directly from 09 to 10... it goes 09 0A 0B 0C 0D 0E 0F 10
earpiece call gain sounds coming out of the earpiece when on a call
earpiece inner keypad gain affects sounds coming out of the earpiece when NOT on a call (touchtones, button press beeps)
earpiece system tone gain affects system tones coming out of the earpiece when on or attempting a call (call drop tone, voice dial failed tone, call failed tone, headset disconnect tone)
external speaker speakerphone gain affects sounds coming out of the external speaker when on a call with speakerphone activated
external speaker keypad gain when on speakerphone call affects keypress sounds and system tones coming out of the external speaker when on a call with speakerphone activated
external speaker mp3/midi/video gain affects multimedia, mp3, and midi sounds coming out of the external speaker (includes midi/mp3 ringtones, video playback)
external speaker system tone gain effects system tones coming out of the external speaker (reminder tone, style/volume change tone, Continental/Siren/Attention/Classic ringtones, low batt tone, service tone, autoredial ring, roaming ringtone)
wired headset call gain affects sounds coming out of the wired headset when on a call
wired headset inner keypad gain affects sounds coming out of the wired headset when NOT on a call (touchtones, button press beeps)
bluetooth headset call gain affects sounds coming out of the bluetooth headset when on a call
bluetooth headset inner keypad gain affects sounds coming out of the bluetooth headset when NOT on a call (touchtones, button press beeps)
external speaker system tone gain when bluetooth headset connected affects ALL SOUNDS coming out of the phone when a bluetooth headset is connected (because only system tones can come out of a motorola phone when a bluetooth headset is connected)
earpiece voice name/voice record playback gain affects sounds coming out of the earpiece during playback of voice records, scrolling through phonebook entries with a voice name, and name confirmation during voice dial
wired headset mp3/midi/video gain affects multimedia, mp3, and midi sounds coming out of a wired headset when connected (includes midi/mp3 ringtones, video playback)
external speaker voice dial gain when on speakerphone call affects sounds coming out of the external speaker when browsing phonebook entries with voice names
bluetooth voice name/voice record playback gain affects sounds coming out of the bluetooth headset during playback of voice records, scrolling through phonebook entries with a voice name, and name confirmation during voice dial
handset microphone gain affects the sensitivity of the microphone when on a call
wired headset microphone gain affects the sensitivity of the microphone when on a call with a wired headset connected
speakerphone microphone gain affects the sensitivity of the microphone when on a call with speakerphone activated
bluetooth headset microphone gain affects the sensitivity of the microphone when on a call with a bluetooth headset connected
master gain control affects all sounds coming out of all speakers and the sensitivity of all phone microphones
volume control steps affect the gain of individual volume control levels of the phone
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Što drugo da kažem, nego svaka ti dala BlueDevil..
Dignuo sam wired headset (prema naputku) na 04, i sada je glasniji nego mnogi mp3 playeri koje sam imao prilike čuti...
A budući da to radi, ne vidim razloga da ne rade i ostale manipulacije gain_table-om...
Earpiece call također radi...![]()
Tko pod drugim jamu kopa od mača i pogiba
DA, ja sam si dignuo volume u BT slušalici, što je stara boljka jer je fest tiho. Sad čujem ko' gospodin-čovjek![]()
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Probao ovo al tipka je jos tamo. Kako promijenit funkciju i slicicu tipke??
"Ovim postupkom otkljucava se desna soft-tipka na Vodafone-branded v525(i drugim) modelima. Garancija se NE GUBI jer sve što se radi je editiranje jednog filea. Zato treba prije postupka napraviti backup tih fileova, da bi ih se moglo vratiti natrag na mob u slucaju potrebe za garancijom.
Skinuti s moba MMA_UCP i MMA_DCP fileove. Radi se, zapravo, o meni-fileu i njegovoj backup-kopiji.
NAPRAVIT BACKUP KOPIJE BA FILEA NA PC-ju!
Otvoriti MMA_UCP u hex-editoru
S desne strane je (obicno) ASCII tekst, dok su s lijeve strane hex-kodovi. S desne strane, dakle, medju svim onim hijeroglifima, postoji i pokoja "normalna" rijec. Prva od njih je "root", a druga "container". Nas zanimaju treca i cetvrta rijec. Te dvije imaju ili "A" ili "E" na pocetku, pa izgledaju nešto kao "ADatebook" i "AMessage", ili "EDatebook" i "EMessage".
Ove koje imaju "E" ispred sebe su zakljucane, i sva mudrost je promijeniti taj "E" u "A".
To treba promijeniti i u drugom fileu, "MMA_DCP" na istom mjestu i na isti nacin.
Vratiti fileove na mob i restartati.
Probaj opet ako je drugima uspelo i tebi ce...
Evo skini si ovaj file.....tu ti je kompletiran original moto skin za v360 i opisao sam cijeli postupak za uklanjanje Vodafon live tipke, otključavanje lijeve i desne soft tipke, ubacivanje skina, moji mma filovi .....sve šljaka bez greške i ne gubiš garanciju ako znaš šta radiš (prije svega OBAVEZNO BACKUP svega sto modaš da možeš vratiti u prvobitno stanje ako zatreba)
Šta ti ne bude jasno pitaj !!!!
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=15450
Nokia n93
Motorola v360
Motorola v525@v600
Ovo što si napravio je u biti dobro (možda nisi ni svjestan.....ali otključao si obje tipke, sada im moš mjenjati funkciju u opcijama.
Još trebas editirati jedan seem, a da sada ne tražim sve ti je navedeno u onom failu.
Nokia n93
Motorola v360
Motorola v525@v600
Meni jos uvijek nije jasno kako promjenit tu slicicu... ako obrisem ona 2 gif-a onda mi bude prazno, funkcija je promjenjena bez problema, al slicica me muci... gledao sam bio u skinner4moto programu, al nije bas pomoglo...
usporedjivao sam malo sa onim Vodafone.ski file-om iz zrinovog orginalnog moto skina i tamo isto pise da koristi te gifove... sto tocno treba promjenit da umjesto one ruzne crvene slicice koja ne pase uz Techno skin bude ista slicica kao na lijevom softkey-u?
Pa tamo sam sve napisao.........
To što si napravio je uredu...još ti ostaje izvući seem 0032_0001 i u offsetu 6E - bit 1 staviti na (0 off) i vratiti ga nazad u telefon.
Za upload i download seem-a iz telefona koristi npr. P2Kman, a za editiranje XVI32......tutorijali u vezi seem editiranja su ti tu na forumu (sticky)
Nokia n93
Motorola v360
Motorola v525@v600
uspio sve otkljucat. problem je bio sto nisam sejvao file nakon promjena u hexeditoru i vracao zapravo iste fajlove. Jos se moram pozabavit sa promjenom vodafone.gif-a
Jel se gubi garancija?
Ako napraviš backup i kasnije ga vratiš, NE
dobro ekipa a sa kojim ste to software-om uspjeli uć u v360v da to možete mijenjat,(imam PST 7.23 i ne radi, p2k tools 0.8.6.406, i p2k manager_pst, isto ne, čak sam formatirao i ponovi instal xp i opet ništa)![]()
Zadnji uredio unreal : 26-11-2005 u 21:49
crnikmet@gmail.com
Putniku bez cilja svaki je smjer dobar! Jer, ako ne zna kamo ide, svaki će ga put baš tamo i dovesti!
ja sam promjenio sa P2Ktools 0.8.6.406, rade bez problema p2k commander 3.2.9 isto...
uglavnom mob sam instalirao sa p2kdrivers_2.9 ako ti to nesto pomaze (dolaze sa p2k commenderom 3.2.9)....
btw jel zna netko kako maknut onaj "welcome" na 5 jezika koji se pojavi kada se mob ukljucuje?? nisam nigdje uspio nac sliku za to![]()
Nervira li vas Motorola Vodafone v360v? Pretvorite ju u normalnu Motorolu v360 s 99 slobodnih kratica, 7 slobodnih home tipki i bez traga Vodafonea, s diktafonom, koja na vanjskom displayu ispisuje vaše ime/sliku, fotografiju pozivatelja prikazuje preko cijelog zaslona, ima standardni ali brži i manji Motorola skin sa standardnim preglednim Motorola ikonama i glavni izbornik s 3 ili 4 reda te s crnim slovima radi bolje čitljivosti (od Motorola bljutavo plavih).
Prilažem na jednom mjestu popis programa koji rade i potrebni su za modificiranje v360v te opis mojih modifikacija za koje mislim da će odgovarati drugima.
Nerješiv nedostatak je samo beep-beep zvono kad je priključena Bluetooth slušalica.
Ukoliko nešto zbrljate, sami ste si krivi! Moguće je i da telefon ostane (polu)mrtav (posebno radi skinova ili ako Seem zbičite na pogrešnu adresu). Često pomaže Glavni reset i Brisanje svega iz menija Podešenja, Početna postava. Flashanje i flexanje V360v sa v360 FW ne preporučujem niti u kojem slućaju!
Obavezno:
1. Proučiti sve tutorale prije rada i prije postavljanja pitanja!
2. Backup telefona FlashBackupom opisan je u postu #58
3. Definirati u v360v kratice na: Skin, USB postavke, Glavni reset i Brisanje svega.
4. Raditi kopije na disku svega što se briše ili mijenja i sačuvati originale
5. Ukoliko niste 100% sigurni da znate što radite i kako se izvući, ne raditi ništa što ovdje nije opisano i ni slućajno ne koristiti opcije (menije) za mijenjanje postavki u raznim Moto programima jer oni često ne rade dobro s V360v. Mijenjajte postavke samo s hex editorom!
6. Većina v360v modova je kao na v525, pročitajte Moto modovi HoFo popis koji sadrži detalje o modovima.
Namjerno nisam davao potpune detalje o modovima kako bih one koji nemaju pojma o modanju natjerao da prouče kako se to radi jer samo tada imaju šanse ne ubiti telefon! Ukoliko ste pažljivi, telefon ne možete zbrljati. Obavezno prvo detaljno pročitajte sve tutoriale koje nađete i sve na HoFo linku od maločas. Ako ubananite v360v modifikacijama ili mijenjate firmware, nemate garanciju jer se to vidi!
Slijedi popis promjena napravljenih u mojoj Motoroli V360v i potrebni alati.
-----------------------------
Driveri
- obavezno Motorola P2K Drivers v2.9 ili novija verzija. Mora se instalirati 5 drivera za p2k programe, 6 za flashanje te još jedan za USB disk.
U slućaju problema, vidi post Instalacija i deinstalacija drivera za Motorolu
Programi
- P2k_Tools_0.8.6.406 - za datoteke, seemove, hex editor i mnogo ostaloga. Odlično zamjenjuje slijedeća tri programa (preporučujem njega)
- P2k Manager 27.7.2004 ne pokazuje datoteke, ali uredno radi sa Seemovima (koristan za skidanje seemova kao rezerva jer P2k Tools zbrlja prvi bajt ako je seem kraći od 10-tak bajtova)
- P2kCommander-V3.2.8.zip uredno radi s datotekama (potrebno za mma i skinove) i već sadrži spomenutu verziju drivera u sebi
- xvi32 hexeditor za uređivanje seemova i mma datoteka
- skinner4moto za rad sa skinovima (i modul za V3, mada cvili da ne uspije pročitati 20-tak posljednjih redova u Moto skinu za v360)
- MotoMidMan 0,22 - jedini dobar program za stavljanje Java programa na Motorole
Skidanje svih s Motorolom povezanih programa i firmvera: Najbolji Moto site te programi pregledno na BlueDevilove stranice
Kabel:
- mini-B USB kabel, isti koristim za fotiće i GPS, 20-30 kuna
Motoroli v360v treba USB postavke staviti na Data/Faks da bi ju se moglo modati.
======
Modifikacije (modovi od milja)
--------
seem 32 (adrese su xxby gdje je xx hex adresa a b označava bit koji treba mijenjati hex editorom):
00b0 i 55b2 - automatsko ažuriranje vremena: prvo treba uključiti 55b2, restartati telefon, pa tek onda 00b0 pa restart
14b1 - Office Tools > SIM Applications, ubio ovo jer ne koristim
24b2 - memorija (tipka) na broju 1 poziva broj iz imenika a ne sekretaricu
43b0 - Settings > Java Settings > Java App Loader za učitavanje Java prog kablom
49b3 - SMS dodaje ili ne "Proslijeđeno" na početak proslijeđene poruke
54b5 - da ne davi stalno da pritišćem "Da" nakon "Delete" kod brisanja SMS-a
69b3 - traži potvrdu za slanje ako je SMS dulji od 160 znakova
71b6 - ubio Java display splash screen radi bržeg ulaska u Javu
8Ab2 - da ne prekine razgovor na speakerphonu kad ga preklopim
Osobno sam napao još dosta bitova, ubio sam fax i data, MMS template, i neke egzotičnije sitnice
--------
Zatukao sam sve Vodafone kratice (shortcute) i linkove (ono "Kupi..." na popisima pjesama, poruka....) iz telefona.
Linkove možete uništiti brisanjem datoteke DL_DB_INET_RECORDS
Uklanjanje kratica je najteži dio posla i jedini za koji, koliko znam, nema poznatog rješenja krajem 11.2005 (niti u trenu edita 1.2006)
2 mjeseca kasnije: Kako izgleda da sam ovo samo ja uspio, rekonstruirati ću postupak čim dobijemo potvrdu da se Backup može vratiti na v360v.
--------
Oslobodio obje funkcijske tipke za vlastitu definiciju
Jednostavna promjena hexeditorom EMessage i EBrowser u AMessage i ABrowser na početku mma_ucp u korijenu a/ particije na Motoroli. Paziti na duljinu datoteke!
--------
Dodao modificirani originalni Motorola 3x3 i 4x3 skin
Skin je brži i skoro upola manji, slika pozivatelja je preko cijelog 176x220 zaslona, te sam promijenio boje fontova iz plave u crnu. Detaljni opis.
Skinovi su za 3 i 4 reda u glavnom izborniku, možete imati oba istovremeno:
Moto 3x3
Moto 4x3
Postupak instalacije skina:
- spojite v360v na komp
- pa u c/mobile/skin prvo napravite mape "Moto 3" i/ili "Moto 4" (bez navodnika, pazite TOČNO na velika i mala slova i razmak).
- Refresh
- pa u mape iskopirajte sve datoteke iz istoimenog zipa.
- restartajte telefon i promijenite skin.
U mma_ucp sam od adrese 0x858 (tako se piše 858 hex) stavio 00 bajtove do kraja i pazeći na duljinu datoteke. Taj fix omogućava da ikona za Moje Stavke bude uzeta iz skina. Obrisao sve datoteke iz /c/mobile/pictures.
Ne dirati išta po Vodafone skinu niti ga brisati!
---------
MP3 player
TransFlash kartica 512 MB u Arhitehu košta 360 kn. Stereo slušalice s tipkom i mikrofonom u RAM3 koštaju 160 kuna (1.2006).
Koristite ugrađeni MP3 player, morate napraviti playliste: u meniju Zvukovi na TransFlash kartici odabrati [Novi pop. skladbi]. Stalo mi je s VBR 128: 8 albuma, 9 sati muzike, 136 pjesama. Za prebacivanje muzike na karticu USB postavke valja staviti na "Memorijska kartica". Ugrađeni MP3 player je bolji od Java aplikacija: isprobao sam DSP i Light Player.
---------
Diktafon
Dictaphone v201 je Java program koji snima neograničeno, na karticu ili telefon, ali ne snima tijekom razgovora (to nije moguće). Ubaciti ga kablom i dodijeliti mu prava pristupa memoriji s Access. Primjeniti i mod za ubijanje Java splasha.
---------
Podešavanje glasnoća
gain_table.bin
SPEAKER GAINS
offset 0D earpiece call gain (original setting: 01, recommended setting: 05) (master control at offset 10)
offset 4E external speaker system tone gain (original setting: 08, recommended setting: 01)
offset F6 external speaker system tone gain when bluetooth headset connected (original setting: 08, recommended setting: 01)
offset DC bluetooth headset call gain (original setting: 08, recommended setting: 0F)
---------
Vlastiti tekst ili slika na vanjskom zaslonu dok je v360v otklopljen
- offset 27 (00 for custom outer image from path saved in seems 0061/0062, 01 for custom outer text stored in seems 0061/0062, 02 for Motorola icon)
v1: sitna slova, tekstualno
SEEM 004a_0001
seems 0061/0062 - u njih upisati tekst po želji, naša slova su OK, koristim samo Hex editor (ja napišem samo seem 61 pa njega učitam i na mjesto seema 62)
v2: grafika (ili krupna slova)
SEEM 004a_0001
- Uključiti u seem 004a_0001: offset 27 na 00.
- seems 0061/0062, upisati gdje je slika (stanadrno je ovo):
00 2f 00 61 00 2f 00 6d 00 6f 00 62 00 69 00 6c ./.a./.m.o.b.i.l
00 65 00 2f 00 73 00 79 00 73 00 74 00 65 00 6d .e./.s.y.s.t.e.m
00 2f 00 63 00 6c 00 2e 00 67 00 69 00 66 00 00 ./.c.l...g.i.f..
- cl.gif je slika točno 96x80x2 boje GIF koja ide u /a/mobile/system
--------
- početna i startna animacija su custgoodbye.gif i custwakeup.gif.
- po volji, brisanje nepotrebnoga iz telefona spomenutim programima: SAMO uz VELIKI oprez i znanje, ne brisati bilo što ako niste sigurni kakve će posljedice to imati! Ne dirati, mijenjati i nipošto brisati Vodafone skin. Ja sam obrisao sve slike, MMS template, tonove... i završio sa 8000 kb ukupno dostupnih. Plus 512 MB na kartici![]()
- Nakon brisanja tonova zvona, potrebno je u /a/mobile/audio obrisati MyToneDB.db i TempToneDB.db i restartati telefon. Nakon toga valja provjeriti sve postavke tonova u Stilovima, Budilici, Grupama i Imeniku i popraviti tonove koji su se promijenili. Isto vrijedi i ako je MP3 ton dodan u telefon putem kabla a ne Bluetootha.
Ne brisati ništa za što niste 100% sigurni!
Proučiti sve tutorale prije rada i prije postavljanja pitanja!
Kopirati i sačuvati sve što promijenite (backup) prije nego promijenite!
Zadnji uredio Pila : 07-02-2006 u 19:30
Želite li da telefon izvana napiše nešto po vašem izboru dok je otklopljen?
SEEM 004a_0001
offset 27 (01 for custom outer text stored in seems 0061/0062, 02 for Motorola icon)
seems 0061/0062 - u njih upisati tekst po želji, naša slova su OK, ja sam napisao i Č i ć bez problema i za to koristim samo Hex editor (ja zapravo napišem samo seem 61 pa njega učitam i na mjesto seema 62)
a zna možda kako staviti sliku na vanjski displej .....
kad uključim offset 27 (01 for custom outer text stored in seems 0061/0062, 02 for Motorola icon) onda mi samo piše tekst vodafone a kad to isključi onda imam i ikonu od vodafona .....tako da bi to valjnda trebalo biti isključeno....... isprobao sam ono što je bluedevil napisao za v3 i još neke modele ali ne funkcionira.....ima prjedloga
Bookmarks