Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 3 od 3

Hybrid View

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Poco F3
    Godina
    43
    Bodovi
    14.594
    Nivo
    29
    Bodovi: 14.594, Nivo: 29
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Doom3 i Quake4 problemi

Da li mi netko moze reci u cemu je tajna; sve igre koje imam mi rade dobro, osim Dooma3 i Quake4; oni se ruse na desktop nakon nekog (jako kratkog) vremena. Najcesce ne uspijem doci niti u glavni meni, a ponekad uspijem i doci do mjesta gdje se vec ucitava staza, ali staza se nikad ne ucita jer mi se pri sredini-kraju ucitavanja nivoa igra rusi. Probao sam razne konfiguracijske postavke i bla bla; nista ne pomaze. Probao sam 20-ak nVidia drivera i sa svima isto - neuspjeh (trenutno koristim ForceWare 81.94). Prije godinu dana kad sam nabavio Doom3 sa se hebao sa tim i jedva sam cekao da dodje Q4 u nadi da cu barem njega moci pokrenuti, i sad me opet muci ista stvar. Na raznim stranim forumima citam da se to moze dogadjati zbog overclocka; moj stroj jest oc-an (samo procesor, sa 1.46 Ghz na 2.0 GHz [TBred], voltaza je na +5%), ali sve igre i aplikacije, cak i OS [Win XP Pro SP1] mi rade bez ikakvih lockup-ova, osim navedenih D3 i Q4. Cak sam i graficku promjenio prije pola godine u nadi da cu mozda konacno moci zaigrati D3, ali nije pomoglo; imao sam prije GF4Ti 4200, sad imam GF 5900XT i na obje se desava isto.

Ako je netko imao takav ili slican problem i uspio ga rjesiti (bez vracanja frekvencije CPUa na defaultnu vrijednost ), bio bih zahvalan da to podjeli sa svima nama.

4umas4life Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    xperia s
    Operater
    TeleZwei
    Godina
    41
    Bodovi
    40.660
    Nivo
    49
    Bodovi: 40.660, Nivo: 49
    Bodovi: 40.660, Nivo: 49
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nebi rekao da to ima veze sa procesorom, ove igre su prilicno zahtjevne po grafiku, predpostavljam da si u postavkama postavio najmanju rezoluciju i minimalne detalje. jesi li? zvuci kao da je problem u grafickoj kartici ali mislim da se nebi to smjelo dogadjati. direct X novi imas? pokusaj sa originalnim driverima jos jednom.
    tears stream down your face when you lose something you cannot replace...

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Poco F3
    Godina
    43
    Bodovi
    14.594
    Nivo
    29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao flOorKilla
    nebi rekao da to ima veze sa procesorom, ove igre su prilicno zahtjevne po grafiku, predpostavljam da si u postavkama postavio najmanju rezoluciju i minimalne detalje. jesi li? zvuci kao da je problem u grafickoj kartici ali mislim da se nebi to smjelo dogadjati. direct X novi imas? pokusaj sa originalnim driverima jos jednom.
    Pa i ja sam mislio da bi mogao biti problem u grafulji, pa sam je zamjenio, ali problem nije bio rjesen. DX je najnoviji (9.0c), a drivere sam isprobao i originalne i starije i novije i najnovije i - nista. A to da je igra zahtjevna - jest, ali ako se igra se moze pokrenuti i na starim kartusama poput GF4 MX440, kako ne bi mogla radit na mojoj koja je puno jaca od navedene. Doom3 bi na mojoj mashini morao radit dobro na 1024x768 sa medium detaljima, ali eto - ne radi nikako. A razne rezolucije i razinu detalja sam isprobavao, u nadi da cu naci joker kombinaciju, ali sam cijelo vrijeme lovio maglu.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. problemi problemi i opet problemi
    By Ifrit in forum Operacijski sustavi
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 14-03-2005, 02:13

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove