Pozdrav svima...
Odlučio sam se uključiti na ovaj forum jer me pretraživač usmjerio na ovdašnje postove o d200. Ovaj mi je, naime, zapeo za oko i imam namjeru ga kupiti.
Ipak, koliko god sam ipresioniran njegovim karakteristikama i izgledom, a moj dojam je da nisam usamljen u ovom razmišljanju, obeshrabruje me nesrazmjer između evropskih i cijena u Americi. Razlika je u prosjeku 20-30%.
Samu cijenu ne smatram prevelikom, iako je nedvojbeno riječ o značajnoj količini novca...pa naglas razmišljam....Ovaj aparat gotovo ni po čemu ne kaska za 5d koji košta dvostruko više...čak je i puno ljepši (ima nešto u tom nikonu), zatim...10 miliona pixela...uz takav senzor, još dugo neće trebati bolje...i na kraju: aparat ima sve što treba imati, čak i za profi SLR. Zato, cijena i nije velika. Trajat će barem 10-tak godina. Shutter mu se testira na 100000 ciklusa...to isto govori dovoljno.
Da ne bi sad ispalo da sam ekcentrični bogataš kojeg baš briga za novac, pitam vas slijedeće (zapravo vječno pitanje):
Koje su najpovoljnije opcije za kupovinu u krugu Cro-Slo-Aus-Ita?
BTW, interesantan preview na http://www.letsgodigital.org/html/re.../dslr_EN1.html

), zatim...10 miliona pixela...uz takav senzor, još dugo neće trebati bolje...i na kraju: aparat ima sve što treba imati, čak i za profi SLR. Zato, cijena i nije velika. Trajat će barem 10-tak godina. Shutter mu se testira na 100000 ciklusa...to isto govori dovoljno.
Odgovori uz citat
pa da kada namjerava svratiti do nasih krajeva prikupi sto god od opreme i aparata pa prenese preko granice kao svoje.
Bookmarks